titleToAlt
Ikonomi … ka gërshetuar në një jo vetëm këmbnguljen e studiuesit , por edhe pragmatizmin dhe kureshtjen e etshme të gazetarit. Gazeta Mapo Libri i Ilir Ikonomit … është botim me rëndësi të madhe kombëtare . Gazeta Shqip Punim i mrekullueshëm, i shkruar në mënyrë elegante . Top Chanel Autori e ndriçon këtë figurë natyrshëm pa rënë në kurthin e idolatrisë , por dhe pa cinizëm dhe dashakeqësi . Tirana Observer
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
“Bona Fide” është libri ku sociologu, studiuesi i marrëdhënieve ndërkombëtare dhe diplomati Fatos Tarifa sjell të përmbledhura polemikat me studiuesit Albert Ndoja, Ferit Duka, Gentian Elezi, Bernd Fischer, Rexhep Meidani, Servet Pëllumbi, Rexhep Qosja, Francis Fukuyama dhe Fareed Zakaria. “
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Në ditët tona, debati mbi Universitetin dhe vetë idea e Universitetit janë shumë të ndryshme nga disa prej debateve më të mëdha mbi universitetin që janë zhvilluar në shekullin e 19-të dhe në gjysmën e parë të shekullit të 20-të, ose edhe pas Luftës së Dytë Botërore. Vizionet grandioze dhe programatike mbi universitetin modern, të parashtruara në disa vepra madhore nga mendimtarë të shquar si, Wilhelm von Humboldt, John Henry Newman, John Dewey, Karl Jaspers , Talcott Parsons (Parsons & Platt 1973), Jürgen Habermas dhe Pierre Bourdieu, kanë reflektuar besimin tek universiteti si një institucion që ka një mision moral dhe kulturor iluminist në shoqëri. Në këtë ese, e cila është konceptuar edhe si një parathënie për vëllimin që mbani në dorë, përpiqemi të shtjellojmë në mënyrë sistematike origjinën perëndimore dhe përmbajtjen e idesë së Universitetit, siç është zhvilluar ajo gjatë dyqind vjetëve të fundit, periudhë kjo, e cila mund të konsiderohet si periudha e modernitetit të vonë, apo si periudha post-tradicionale, post-mesjetare, post-agrare, si periudha e industrializimit, e sekularizimit, e krijimit të shtetit kombëtar dhe e racionalizimit të shoqërisë (Barker 2005: 444). Analiza që vijon shtjellohet në një rrafsh historiko-krahasues dhe teorik dhe përqendrohet në idetë e disa prej figurave më të shquara të mendimit shoqëror europian dhe amerikan.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
“Në ”Hakmarrja është imja”, Fatos Tarifa në mënyrë të jashtëzakonshme hedh dritë mbi një model paradoksal, të shfaqur në një formë relativisht të kulluar, i cili tashmë kërkon studime krahasuese te mëtejshme.-Tarifa ka shkruar një homazh elokuent për banorët e Shqipërisë së Veriut dhe u ka ofruar me kortezi lexuesve perëndimorë një ftesë për të mësuar më shumë mbi Shqipërinë. Ai është një autor jashtëzakonisht i talentuar dhe na ka dhënë neve, lexuesve të tij, një narrativë të këndshme dhe dhuratën e një zbulimi të ri.”- Prof. Judith Blau, University of North Carolina, Chapel Hill. “Analizat e Tarifës në këtë studim janë të nuancuara e krahasuese; ato mbështeten sa në nje trajtim historik, aq edhe në kuptimin e ndryshimeve kulturore e sociale që ndodhin në shoqëri. Edhe pse e çmon dhe e citon shpesh veprën e Edith Durhamit, Tarifa e zhvillon në mënyrë të konsiderueshme dijen dhe kuptimin tonë mbi gjakmarrjen, përtej asaj që mund ta quanim ‘travelogue’ antropologjik i saj, i çili ishte i painformuar nga preokuptimet e sotme me transformimet temporale.”- Prof. Karen Sinclair, Eastern Michigan University. “Analizat e mprehta të Tarifës në librin “Hakmarrja eshte imja” na ndihmojnë që te kuptojmë nevojën e një trajtimi më të integruar të së drejtës me shkencën sociale, jo thjesht si dy fusha të ngjashme, por edhe si dy disiplina reciprokisht konstitutive.”- Dr. Marisa Ensor, University of Tennessee, Knoxville. “Kjo është vërtet hera e parë që diçka e arsyeshm është shkruar mbi këtë subjekt.”- Dr. Andrea Pieroni, Universita degli Studi di Scienze Gastronomiche, Pollenzo.
Price: 1300 Lekë
titleToAlt
“Në ”Hakmarrja është imja”, Fatos Tarifa në mënyrë të jashtëzakonshme hedh dritë mbi një model paradoksal, të shfaqur në një formë relativisht të kulluar, i cili tashmë kërkon studime krahasuese te mëtejshme.-Tarifa ka shkruar një homazh elokuent për banorët e Shqipërisë së Veriut dhe u ka ofruar me kortezi lexuesve perëndimorë një ftesë për të mësuar më shumë mbi Shqipërinë. Ai është një autor jashtëzakonisht i talentuar dhe na ka dhënë neve, lexuesve të tij, një narrativë të këndshme dhe dhuratën e një zbulimi të ri.”- Prof. Judith Blau, University of North Carolina, Chapel Hill. “Analizat e Tarifës në këtë studim janë të nuancuara e krahasuese; ato mbështeten sa në nje trajtim historik, aq edhe në kuptimin e ndryshimeve kulturore e sociale që ndodhin në shoqëri. Edhe pse e çmon dhe e citon shpesh veprën e Edith Durhamit, Tarifa e zhvillon në mënyrë të konsiderueshme dijen dhe kuptimin tonë mbi gjakmarrjen, përtej asaj që mund ta quanim ‘travelogue’ antropologjik i saj, i çili ishte i painformuar nga preokuptimet e sotme me transformimet temporale.”- Prof. Karen Sinclair, Eastern Michigan University. “Analizat e mprehta të Tarifës në librin “Hakmarrja eshte imja” na ndihmojnë që te kuptojmë nevojën e një trajtimi më të integruar të së drejtës me shkencën sociale, jo thjesht si dy fusha të ngjashme, por edhe si dy disiplina reciprokisht konstitutive.”- Dr. Marisa Ensor, University of Tennessee, Knoxville. “Kjo është vërtet hera e parë që diçka e arsyeshm është shkruar mbi këtë subjekt.”- Dr. Andrea Pieroni, Universita degli Studi di Scienze Gastronomiche, Pollenzo.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Nga autori: “ Ky liber synon te jete nje kontribut modest ne vorbullen e debatit mbi reformen ne sistemin e drejtesise. Projektamandamentet kushtetuese te prezantuara fillimisht ne vitin 2015 pothuajse prekin çdo institucion te sistemit te drejtesise..."
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Libri është i përbërë nga 100 analiza dhe është një vështrim i thellë analitik për zhvillimet më të rëndësishme politike dhe diplomatike të rajonit tonë gjatë dhjetë viteve të fundit. Është hera e parë, që në një botim antologjik deshifrohen zhvillimet e reja rajonale në një interpretim dhe në një këndvështrim diplomatik me vulë shqiptare. Personalitetet e historisë dhe diplomacisë njëzëri thanë se analizat dhe interpretimi i zhvillimeve në rajon i jep librit peshën dhe vlerën e një manuali tepër të dobishëm diplomatik. Në të gjitha analizat e tij për zhvillimet në vende të veçanta apo në raportet e vendeve të Ballkanit me njëri-tjetrin apo me fuqi jashtë Ballkanit, autori është nisur gjithmonë nga këndvështrimi i efekteve që kanë apo mund të kenë këto zhvillime për interesat e Shqipërisë dhe të kombit shqiptar.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
“ Si përgjatë makthit të partisë unike ashtu dhe nën anarkinë liberale që e zëvendësoi atë,e njëjta shpërbërje morale që i zhvlerëson personazhet e Aliçkës. Absurdi me të gjitha format e tij që të çon tinëzisht drejt poshtërsisë."-Jean SouMin, “Le Monde" "Trembëdhjetë tregime nga ku kupton se ideologjia s'është veçse një guaskë boshe.''-Pierre Hazan, “Le Temps" “Shumë shpejt Aliçka po shndërrohet në një nga tregimtarët më në zë të paskomunizmit. Për dobësitë njerëzore dhe qëndrimin ndaj pushtetit Aliçka tregon për Shqipërinë më shumë se sa gjithë ç'është botuar në Poloni. Nën penën e tij mund të ndodhë gjithçka...”Mylada Jedrysik, “Gazeta Wyborcza" “Një venë tragji-komike që provokon një qeshje të hidhur."-Stefano Pasta. “Corriere Della Sera” “Si te tregimet e Heminguejit, në librat e Aliçkës mbizotëron dialogu, habia, racionalja...”-Filip Simeçek "Cultura.cz" "Tregime të shkurtra të një letërsie të madhe."-Ryszard Kapuscinski, Varshavë “Nën groteskun e kapur me elegancë, shqiptarët në librin e Aliçkës na shfaqen të natyrshëm..."-Hans Georg Herman, "Frankfurter Allgemine Zeitung"
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Studiuesi i njohur Agron Alibali ka bërë dy zbulime të bujshme për Faik Konicën në 74-vjetorin e vdekjes së tij.rnI pari lidhet me gjetjen e 276 librave të bibliotekës personale dhe i dyti me gjetjen e arkivit të plotë të legatës shqiptare në Washingtion, që të dyja të konsideruara ta zhdukura që nga momenti që Konica ndërroi jetë më 15 dhjetor 1942.rnPor ndërsa librat janë bërë pjesë tashmë e bibliotekës Kombëtare, arkivi i Legatës që ndodhet në Romë pret riatdhesimin pas procedurave.rnMbi bazën e një pune prej dy dekadash, Alibali tashmë të gjithë studimin e tij e ka përfshirë në një libër me titull “Faik Konica, dritëhijet e një diplomati”.rnKushdo që e njeh sado pak veprën e Konicës do të ketë menduar se pas disa studimeve që janë botuar për të, nuk mund të kishte më të reja për figurën e tij.rnPor Alibali e ka përmbysur këtë supozim. Fakte të reja, dëshmi, dokumente, fotografi dhe natyrisht biblioteka dhe arkiva e Legatës janë baza e studimit të Alibalit duke sjellë një Konicë në një dimension krejt të panjohur.rnNjë femër
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Vlerësime për  Shpërbërja e Kombeve : "Robert Cooper është një studiues e diplomat i spikatur i Europës. Vizioni kurajoz i tij për të ardhmen e Europës dhe Shteteve të Bashkuara dallohet për mençurinë dhe idealizmin të admirueshëm. Ky libër i shkruar në një stil brilant e përcjell bashkëbisedimin transatlantik në një fazë të re".-Robert Kagan, autor i  "Parajsa dhe pushteti". "Një pjesëz e kohës sonë nga njëri prej vëzhguesve më të mprehtë europianë të politikës ndërkombëtare, që mbështetet në përvojën e tij si diplomat dhe këshilltar për politikën e jashtme. Përfundimet e tij mbi përgjegjësitë ndërkombëtare të Europës ngrenë çështje që duhet t i adresojnë të gjitha qeveritë europiane".-Profesor William Wallace, London School of Economics. "Një vepër madhore, jo vetëm që është një përpjekje e shkëlqyer dhe e suksesshme për të vendosur rend intelektual në kaosin e shekullit të njëzetenjëtë, por është një kujtesë e fuqishme se e ardhmja e Europës varet nga mënyra se si e ndërtojnë atë liderët e saj; asgjë nuk është e paracaktuar".-François Heisbourg, Instituti Ndërkombëtar i Studimeve Strategjike. "Mosmarrëveshjet transatlantike mbi Irakun duket se vërtetuan verdiktin e famshëm të Robert Cooper, sipas të cilit  amerikanët janë nga Marsi, ndërsa europianët nga Venusi. A ka ndonjë farë mënyre për t'i sjellë në një linjë këto planete?Nëse është dikush që mund ta bëjë këtë, ky është Robert Cooper,diplomat i lartë britanik, i cili e nisi karrierën e tij duke shërbyer si një nga këshilltarët më të ngushtë të politikës së jashtme të Toni Blerit, deri tek shërbimi për Havier Solanën, i ashtuquajturi ministri i Jashtëm i Bashkimit Europian...Shpërbërja e kombeve është në thelb një përpjekje për të krijuar ura lidhëse mes ndarjes që ekziston ndërmjet pushtetit të butë dhe atij të fortë.Të dyja këto, na sugjeron ai në këtë përmbledhje esesh të shkurtra dhe elegante, janë të nevojshme në botën e sotme kaq të koklavitur".-Max Boot, New York Times. "Shpërbërja e kombeve ofron një interpretim të thellë të dilemës së sotme globale dhe Cooper bën një apel provokues për një imperializëm të ri perëndimor, i cili është në harmoni me të drejtat e njeriut dhe vlerat kozmopolite... Ia vlen për një debat serioz".-G. John Ikenberry, Foreign Affairs. "Një lexim i mrekullueshëm... Shpërbërja e Kombeve është i mbushur me mendim dhe duhet të jetë i detyrueshëm për t u lexuar nga çdo diplomat".-European Voice
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Shoqëria liberale synon që të mos imponojë vetëm një mënyrë jetese, por t'iu lejojë qytetarëve të saj sa më shumë liri për të zgjedhur vlerat dhe qëllimet e tyre. Prandaj ajo duhet të qeveriset nëpërmjet parimeve të drejtësisë, që nuk parakuptojnë ndonjë vizion të caktuar mirëqenieje. Por a mund të gjenden parime të tilla? Nëse jo, cilat janë pasojat për drejtësinë si një ideal moral dhe politik?Këto janë pyetjet që Michael Sandel trajton në këtë kritikë gjurmuese ndaj liberalizmit bashkëkohor. Ai e lokalizon liberalizmin modern në traditën e Kantit dhe e përqendron në veprën e John Rawls-it, që është shprehja më me ndikim e kohëve të fundit e këtij liberalizmi. Në këtë sfidë që Sandeli i bën teorisë së drejtësisë së Rawls-it, ai gjurmon kufijtë e liberalizmit në konceptimin e individit dhe argumenton për një kuptim më të thellë të bashkësisë se sa na lejon liberalizmi.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Prof. as. dr. Shefqet Muçi është diplomuar jurist në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës, në vitin 1968. Ka punuar gjyqtar në Kukës, kryetar gjykate në rrethet Tropojë, Shkodër e Tiranë; për rreth 12 vjet ka qenë anëtar i Gjykatës së Lartë dhe ministër i Drejtësisë në Qeverinë e Stabilitetit (1991). Më pas avokat, për një kohë edhe kryetar i Dhomës së Avokatëve të Tiranës, si dhe avokat shteti në Avokaturën e Përgjithshme të Shtetit. Ka qenë pedagog në Fakultetin Juridik të Universitetit të Tiranës dhe në Shkollën e Lartë të Ministrisë së Punëve të Brendshme; zëvendësdekan dhe përgjegjës i Departamentit të së Drejtës Penale në Fakultetin e Drejtësisë “Luarasi”. Aktualisht është zëvendësrektor dhe dekan i Fakultetit të Drejtësisë në “Wisdom University”, Tiranë. Është autor i disa botimeve shkencore, ndër të cilat monografitë “Transferimi dhe largimi nga puna” dhe “Caktimi i dënimit penal”. Në vitin 1982 ka fituar gradën “Kandidat i shkencave”, në vitin 1989 “Doktor i shkencave” dhe më 2011 titullin shkencor “Profesor i asociuar”.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Gjatë 35 viteve të punës në shërbimin e jashtëm më ka bërë përshtypje se, megjithëse e ndeshim gjithnjë e më shumë në veprimtarinë e përditshme, sërish ka një mungesë të madhe njohjeje mbi diplomacinë. Shpesh kjo e fundit njehsohet gabimisht me politikën e jashtme; në raste të tjera, sidomos nga bashkatdhetarë, veprimtaria e një ambasade kufizohet ose ngatërrohet me shërbimin konsullor, pa dyshim tejet i rëndësishëm, por jo i vetmi; ka të tjerë që mendojnë vetëm për privilegjet dhe favoret e diplomatit, por jo për sakrificat dhe privimet e tyre familjare dhe njerëzore; gjatë vizitave të tyre në selitë tona diplomatike, shumë të tjerë, e sidomos të reja e të rinj janë habitur kur kanë parë se diplomati merret edhe me gjëra të thjeshta dhe fare teknike, si hartimin e Notave Verbale, me pritje e përcjellje në aeroport, me rezervim hotelesh dhe veprime të tjera rutinore të ngjashme. Nga ana tjetër, zhvillimet dhe ndryshimet e hovshme që kanë ndodhur edhe në diplomaci e kanë shtuar ndjeshëm kureshtjen, dëshirën dhe nevojën për të ditur më shumë mbi këtë fushë ende të panjohur mirë. Në Shqipëri kjo është edhe më e nevojshme, sidomos për të rinjtë, gazetarët, opinionbërësit etj. Moskuptimi apo keqinterpretimi, qoftë dhe pa dashje i dukurive të ndryshme në këtë fushë me ndjeshmëri tejet të lartë, bart pasoja për shoqërinë, diplomacinë dhe opinionin publik. Vërtet që ka botime dinjitoze nga autorë të njohur vendas dhe përkthime të literaturës ndërkombëtare; gjithsesi ato janë të një niveli disi të sofistikuar e më tepër me natyrë akademike. Kështu që ato mund t’i “përtypë” vetëm një kategori e kufizuar profesionistësh. Të gjitha këto dhe të tjerë faktorë, përvoja e gjatë në këtë fushë, inkurajimi nga miq e kolegë dhe tre librat e mëparshëm të këtyre viteve të fundit, më dhanë nxitjen dhe “karburantin” e nevojshëm për t’i hyrë punës për këtë sprovë jo të lehtë.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Me këtë libër të A. Italo Sulliotit, të lënë në harresë dhe njëherësh “të vjelur e të mjelur” lexuesit shqiptar i bie në dorë një nga dëshmitë më autentike të reporterit për ngjarjet shqiptare të viteve 1914-s, që mbartin ende plot të fshehta dhe enigma historike.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Libri paraqet një inkursion në veprimtarinë diplomatike të këtij ambasadori, njohës shumë i mirë i hapësirës ballkanike dhe asaj ish-sovjetike. Duke lexuar për misionet e tij në Shqipëri dhe ish Bashkimin Sovjetik, do të kuptojmë më mirë problemet specifike të Europës juglindore, në përgjithësi, dhe Shqipërisë, në veçanti, përgjatë historisë moderne. Kësisoj, duke hetuar përmes pyetjeve të mia, disa herë jokomode, ambasadori rikujton mbi 50 vjet diplomaei, në kontekstin shoqëror para vitit 1989 dhe pas 1990-s, klimën ekonomike, politike dhe kulturor, takimet e paharrueshme me figura të ndryshme politike të kohës, firmosje traktatesh, vështirësitë, emocionet dhe netët pa gjumë para një ngjarjeje të rëndësishme. Mund ta quani si një ftesë për të depërtuar në botën e magjishme dhe pengesat e diplomacisë reale, për të njohur botën hijerëndë të burrave me kostum të zi dhe këmishë të bardhë, të atyre që janë të detyruar t'u nënshtrohen kanoneve gjuhësore, të pinë dhe buzëqeshin në mënyrë protokollar.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Libri më i fundit i Brzezinskit reflekton talentin e tij për të shpleksur çështjet e ndërlikuara historike dhe forcën e tij në përkrahje të zgjidhjes së tyre. “Vizioni strategjik” është një vështrim i qartë, i gjallë, i vendit të Amerikës në botën e sotme. Një nga strategët e paktë, nga mjeshtrit e vyer të Amerikës, na pikturon një tablo bindëse të një bote gjithnjë e më të ngatërruar në të ardhmen dhe na paraqet një politikë të Shteteve të Bashkuara për ta kontrolluar atë. I ngjeshur, i mprehtë dhe i logjikshëm. Kjo është një analizë e thellë, nxitëse dhe stimuluese, që duhet lexuar nga të gjitha ata që lidhen me stabilitetin dhe zhvillimin global.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
"A gjendemi në Rrugicën e Maces?" - pyet Manuel Montobbio në faqet e para të këtij libri të shkëlqyer. "Përtej metaforës, ndodhemi të paktën përballë katër pasqyrave konkave dhe konvekse, përballë lenteve, përmes të cilave shohim veten, të tjerët dhe botën. Shohim botën e Perëndimit dhe konstruksionin e universalitetit të tij të pretenduar; shohim botën e Orientalizmit dhe orientalizmat, nëpërmjet të cilave që nga Perëndimi shohim Lindjen, pohojmë dhe përkufizojmë Tjetrin; shohim botën e Oksidentalizmit dhe oksidentalizmat, përmes të cilave të tjerët shohin dhe përkufizojnë Perëndimin; shohim botën e "vlerave aziatike", deklarimi i të cilave që nga Azia pretendon të mbështesë dhe të afirmojë një universalitet apo vlera kolektive ndryshe nga vlerat e deklaruara si universale prej Perëndimit dhe për Perëndimin."
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Për mbi katër dekada, “Politika ndërmjet Kombeve” është konsideruar nga shumë njerëz si teksti kryesor i politikës ndërkombëtare. Tani në botimin e tij të gjashtë, temat e tij kryesore, që përfshijnë edhe interesin kombëtar dhe pushtetin, janë të zakonshme për zbatuesit e politikës së jashtme. Në të njëjtën kohë ka filluar të ndihet edhe vlera e tij për një publik akoma më të gjerë.
Price: 1450 Lekë
titleToAlt
Është një vepër e veçantë dhe e jashtëzakonshme: rreth 700 faqe të mbushura me kërkime dhe referime historike, biografike e simbolike. Eshtë një kryevepër që lidh të gjitha pikat dhe zbulon lidhjet e fshehura mes personazheve, ngjarjeve dhe tematikave që, në dukje, nuk kanë asgjë të përbashkët mes tyre dhe tregon se të gjitha elementet lidhen në mënyrë të përsosur mes tyre. Vetëm kur çdo pikë të jetë lidhur me tjetrën, do të na shfaqet para syve kuadri i përgjithshëm mahnitës. Nuk mund të bëjmë gjë tjetër veçse të mbetemi gojëhapur ndërkohë që, faqe pas faqeje, lcke na zbulon të vërtetat rreth çdo gjëje, nga ngjarjet e historisë së lashtë deri te Interneti holografik që sundon në realitetin tonë. Konspiracioni global, që synon vendosjen e një shteti oruellian, nuk është thjesht "teori". Përkundrazi, është një fakt që mbështetet nga një varg i pafundmë provash dhe përvojash të përditshme. Një rrjet familjesh të lidhura mes tyre, origjinat e të cilave vijnë që nga epokat e largëta, po manipulon ngjarjet përmes politikanëve kukulla dhe personazheve të njohura, dhe po përpiqet kështu të vendosë në mbarë botën një tirani të përgatitur prej kohësh. Por ditët e qëndrimit të tyre në hije tashmë kanë marrë fund. David lcke hedh dritë mbi popullin e hijeve dhe i jep fund kësaj fshehtësie kaq thelbësore për suksesin e tyre. Kush jemi? Ku gjendemi? Përse bota është kështu si është? Vazhdo të lexosh. David lcke është studiues i historisë së fshehtë dhe konspiracioneve, gazetar i njohur dhe konferencier. Pasi ka punuar për kanalin BBC dhe media të tjera, sot zëri i tij përfaqëson një nga alternativat më domethënëse ndaj informacionit zyrtar. Në të gjithë botën numërohen miliona lexues të këtij autori dhe veprave të tij të shumta: "Sekreti më i madh", " Dashuria e pafundme është e vërteta e vetme, gjithçka mbetet është vetëm iluzion", "Liza në botën e çudirave dhe shkatërrimi i Kullave Binjake", "Bijtë e Matriksit", "Unë jam vetvetja, Unë jam i lirë", "Kronika nga spiralja e kohës"etj.
Price: 2100 Lekë
titleToAlt
Elisabetta de Paulay, vajza e drejtorit të Teatrit Kombëtar të Budapestit, debutonte fare e re në skenë në rolin e Zhulietës së tragjedisë shekspiriane. Detyrohet të largohet nga Hungaria pas revolucionit të Bela Kunit, duke braktisur kështu skenën pas sukseseve të panumërta, për të nisur një jetë të re, përkrah bashkëshortit të saj Vittorio Cerruti, në atë kohë ambasador i Italisë në Pekin. Karriera diplomatike e ambasadorit do ta çonte nga Pekini në Moskë, nga Rio de Zhaneiro në Berlin e Paris. Ishin vite intensive për diplomacinë italiane dhe ajo me një finesë të shkëlqyer përballoi ngjarjet në sallonet më të rëndësishme të historisë, duke grumbulluar një material të çmuar. Falë kulturës, inteligjencës, humorit, elegancës dhe angazhimit të saj, luajti rolin zyrtar në marrëdhëniet e ngatërruara diplomatike të kohës. Ashtu siç thotë Elisabetta Cerruti në këto kujtime: "... ishte ulur pranë tyre, në ato ditë të stuhishme për botën". Lexuesi ka mundësinë që, nëpërmjet penës së shkathtë të autores, me ngjarje, situata e dialogë realë apo tablo tejet interesante e të vërteta, të njohë shumë njerëz të pushtetshëm të kohës, si Hitleri, Himleri, Stalini e Musolini, apo bashkëpunëtorët e tyre të afërt.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Me këtë botim synohet të analizohen dhe të paraqiten në një mënyrë të përmbledhur zhvillimet më të spikatura të jurisprudencës së GJEDNJ në lidhje me nenin 8 të Konventës që ka të bëjë me të drejtën për respektimin e jetës private dhe familjare.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Shaban Murati është një nga diplomatët më te njohur që ka vendi ynë, me nje përvojë të jashtezakonshme dhe shumë te pasur në shërbimin diplomatik, edhe nje publicist shumë i njohur. Është shumë e rëndësishme që diplomatë me kaq eksperiencë te madhe i shkruajnë idetë e tyre. Shaban Murati, një prej ambasadorëve më te aftë, ekspert sipëror për politikën e jashtme dhe për çështjet ballkanike në veçanti, i vlerësuar si i tillë nga diplomate e analiste të huaj. Ai wshtw i afirmuar si një nga diplomatët tanë me me përvoje dhe një nga ekspertet më të mirë të problemeve ndërkombëtare e sidomos të Ballkanit. Ështe ndër tw paktët autorë shqiptarë, që ka ndjekur dhe ndjek prej dekadash të tera, në mënyrë sistematike profesionale, jetën, zhvillimet dhe problemet ndërkombëtare. Shaban Murati, diplomati, intelektuali, eksperti dhe ndër njohësit më të mirë të çështjes shqiptare ne trojet tona dhe atë, qoftë nga makro-perspektiva gjeopohtike dhe strategjike, qoftë nga mikro kosmosi operacional.
Price: 700 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania