titleToAlt
Të paktën një e treta e njerëzve që njohim, janë intovertë. Ata preferojnë të dëgjojnë, në vend që të flasin: të krijojnë, por jo të promovohen: të punojë në vetmi dhe jo në grup. Ky libër është për intovertët: për Roza Parksin, për Shopenin, për Dr. Suajsin, për Stiv Uozniakun, të cilëve shoqëria jonë u detyrohet aq shumë! Në librin ‘’Pushteti i të heshturve’’, autorja pohon se ne shpesh i nënvlerësojmë intovertët, por humbasim shumë duke e bërë këtë. Ajo rrëfen ngritjen e idealit të ekstrovertit në shekullin e njëzetë dhe se sa gjerësisht është përhapur ky fenomen në kulturën tone.Përveç këtyre, na prezanton me intovertë të sukseshëm. Susane Cain Ka hulumtuar me pasion dhe ka sjellë këto histori të vërteta. Ky libër ka fuqinë të ndyshojë këndvështrimin e të gjithëve për intovertët, por edhe mënyrën se si e shohin ata veten.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Udhëzues për fëmijë: si të mposhtin problemet me gj aknxehtësinë A e dije se zemërimi është si zjarri? Ai fillon me një shkëndijë, na mbush me energji dhe na nxit. POR AMA, mund të na dalë nga kontrolli, duke bërë që të përfundojmë në telashe. Nëse je fëmijë që merr flakë shpejt, që zemërimi të shpërthen shpesh dhe që inati yt bëhet i papërmbajtshëm, atëherë ky libër është pikërisht për ty. Udhëzuesi Çtë bësh kur të shpërthen zemërimi i orienton fëmijët dhe prindërit përmes teknikave konjitive-sjellore, të cilat përdoren per trajtimin problemeve me zemërimin. Shembujt përfshirës, ilustrimet e gjalla dhe udhëzimet hap pas hapi u mësojnë fëmijëve një sërë metodash "për ta racionuar" zemërimin, "për t'i ftohur" mendimet gjaknxehta, si dhe për t'i mbajtur nën kontroll veprimet e zemërimit, duke i bërë fëmijë të qetë dhe efektivë. Ky libër ndërveprues vetë-ndihmës është një burim gjithëpërfshirës për edukimin, motivimin dhe fuqizimin e fëmijëve që i ndihmon ata të ndryshojnë për të mposhtur zemërimin.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Nëse keni ëndërruar ndonjëherë për një jetë më të mirë, libri Pushtet i pakufishëm do t'ju tregojë si të arrini atë cilësi të jashtëzakonshme jetese që e dëshironi dhe e meritoni dhe si të zotëroni jetën tuaj personale dhe profesionale. Anthony Robbins u ka vërtetuar miliona njerëzve përmes librave të tij, regjistrimeve dhe seminareve, se duke shfrytëzuar fuqinë e mendjes mund të bëni, keni, arrini dhe krijoni gjithçka që dëshironi për jetën tuaj. Ai u ka treguar krerëve të shteteve, familjeve mbretërore, atletëve Olimpikë dhe profesionistë, yjeve të filmave dhe fëmijëve se si të arrijnë atë që duan. Me Pushtet i pakufishëm, ai zbulon me pasion dhe rrjedhshinëri, shkencën e arritjes personale dhe ju mëson: • Si të zbuloni se çfarë doni vërtct • Shtatë gënjeshtrat e suksesit • Si të riprogramoni mendjen tuaj brenda pak minutave për të eliminuar frikën dhe fobitë • Sekreti për të krijuar raport të menjëhershëm me cilindo që takoni . • Si të dubloni suksesin e të tjerëve • Pesë çelësat e pasurisë dhe të lumturisë Pushtet i pakufishëm është një libër trajnues revolucionar për mendjen. Do t'ju tregojë, hap pas hapi, si të veproni në maksimumin tuaj ndërsa fitoni liri emocionale dhe financiare, arrini lidership dhe vetëbesim, dhe siguroni bashkëpunimin e të tjerëve. Do t'ju japë njohurinë dhe kurajën që të ribëni veten dhe botën tuaj. Pushtet i pakufishëm është një libër udhëzues për performancën e lartë, në një epokë suksesi.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Dashuria nuk përcaktohet nga sasia, po nga cilësia. Dashuria rritet kur ju e ndani me dikë/ dhe vdes kur e mbani në vetvete. Nëse jeni dorështrënguar në dashuri -ajo do të shuhet. Harxhojeni veten tuaj. S'ka rendesi kujt ia jepni dashurine tuaj - ky mendim e varfëron mendjen. "Do t'ua fal dashurinë njerëzve me cilësi të caktuara", -thotë koprraci. Ju nuk e kuptoni se brenda jush ka shumë dashuri, një re e tërë, për të cilen s'ka rëndësi vendi ku do të derdhet: mbi gurë, kopshte, oqean.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Pastrimi është një meditim më i thellë se përgatitja. Njeriu do ta kishte të lehtë të përgatitej, por pastrimi presupozon një zhytje më të thellë në meditim, zhytje të plotë, që të transformohet gjithcka e padenjë tek njeriu. Të gjitha ndjenjat si urrejtja, zilia, makutëria kanë energji. Kur këto ndjenja zhduken, energjia e çliruar ju jepet në formë të pastër. Kurse ndjenjat e padenja me të vërtetë mund të zhduken. Makutëria shndërrohet në mëshirë e bujari, urrejtja - në dashuri. Të gjitha të metat shndërrohen në një kopsht të lulëzuar.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Friedrich Nietzsche ka qënë një ndër mendimtarët më subversiv dhe revolucionar në filozofinë perëndimore dhe Kështu foli Zarathustra mbetet vepra më e famshme dhe më me ndikim e tij. Përshkruan profetin antik persian Zarathustrën dhe zbritjen e tij nga vetmia në male për t'i treguar botës se Zoti ka vdekur dhe se mbinjeriu, rnishërimi njerëzor i hyjnores, është pas-ardhësi i tij. Me fuqinë që shndrit dhe poetikën madhështore, Nice argumenton se kuptimi i jetës nuk duhet kërkuar në devocionet fetare a nënshtrimet përulëse por në forcën e jetës së plotfuqishme: pasionante, kaotike dhe të lirë.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Dashuria më është dukur gjithmonë ndjenja njerëzore më e fuqishme dhe më pak e studiuar, e rrethuar dhe e mbrojtur nga një mori e trefishtë paragjykimesh, misteresh dhe hipokrizish, të cilën njerezit e qytetëruar shumë shpesh e njohin me anë të vjedhjes së trupit. Poetë, filozofë artistë e ligjvënës i shkëpusin pak nga pak zotit të madh një copë nga rrobat dhe mishi i tij dhe nxitojnë ta fshehin mirë atë si vjelja e një fruti të ndaluar. M’u duk një punë e madhe ta studjoja dashurinë si një dukuri të jetës dhe një forcë gjigante, e cila shpaloset në njëmijë mënyra në raca dhe kohe të ndryshme: ta studjoja si një bazë e shëndetshme e individit dhe e brezave dhe mendova se qe një nder edhe vetëm të provoja ta bëja këtë.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Shumica e njërezve krenohet se zotëron në kulm aftësinë për ta njohur natyrën e njeriut dhe do të fyhej nëse dikush do të vinte në dyshim kompetencën e saj në këtë fushe, duke propozuar që njohur itë e saj të verifikohen në praktike. Mirëpo, si rregull ata që duan ta kuptojnë seriozisht natyrën e njeriut e mësojnë sa vlejnë në të vërtetë njerëzit e tjerë nëpërmjet bashkëpërjetimit ose gjatë krizave jetësore vetjake, ose duke vëzhguar krizat e të tjerëve dhe duke e identifikuar veten me ta. Studimi i natyres së njeriut mund të quhet art, në dispozicion të të cilit janë shumë instrumente. Qëllimi i tij kryesor duhet të jetë zgjerimi i njohurive tona për njerëzit, domethënë ai duhet të na japë mundesinë për t'u bërë natyra më të mira më të plota më të pastra
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
“Një Fëmijë është kureshtar. Ai bën shumë pyetje dhe pret përgjigje të sakta dhe bindëse. Nuk bëhen hile me pyetjet e një fëmije. Kur po më shoqëronte ne një manifestim kundër një projektligji për emigracionin, vajza ime,dhjetë vjeçe, më pyeti për racizmin. Ne biseduam gjatë. Fëmijet janë në gjendje të të kuptojnë më shumë se kushdo tjetër se njeriu nuk lind racist,por bëhet. Ky libër që përpiqet t’u përgjigjet pyetjeve të vajzës sime, u drejtohet: fëmijëve që nuk kanë ende paragjykime dhe duan të kuptojnë: prindërve mësuesve, edukatorëve. Më shumë se dhjetë vjet pas këtij bashkbisedimi me Merjemen, unë doja ti këmbeja këto mendime me fëmijët nga gjithë bota, të cilët vazhdoj ti takoj. Sepse ne së bashku konstatojmë se racizmi jo vetëm nuk është sprapsur por është bërë i zakonshëm bile në disa raste është përkeqësuar. Ne përpiqemi të kuptojmë format e reja të shfaqjes së tij: rritja e antisemitizmit dhe islamofobisë, diskriminimet, viktima të të cilit janë emigrantët dhe futja në skenë e indetitetit kombëtar...”
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Tashmë, sapo iu kanë rënë në dorë të fshehtat më mbrësëlënëse të njohura ndonjëherë nga njëriu, të gatshmë për t'u përdorur prej jush që të merrni pasurinë, ndikimin dhe gëzimin që keni kërkuar gjithmonë! Duke përdorur fuqinë tronditësë të këtyre sekreteve të vjetra të ruajtura me fanatizëm nga njerëzit më të pasur dhe më me ndikim në histori -shumë shpejt do të zbuloni se si të krijoni një dallgë pasurie në jetën tuaj... si të fitoni ndikim dhe kontroll mbi të tjerët... të sillni romancë të re në martesën tuaj apo në jëtën shoqërorë... si të fitoni respektin e menjëhërshëm të sëcilit që takoni... si të kapërcëni çdo kërcënim që po përballeni tani! Këtu është fuqia e lashtë e Mjështrave Mistik, gati për tju ndihmuar të arrini majat e pasurisë, famës dhe pushte tit!
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Ky liber do t'ju bëjë të vini në diskutim gjithçka mendonit se dinit rreth jetés, që nga lumturia dhe pasuria, deri te qëllimi dhe pushteti. Është një hartë revolucionare per t'u bërë versioni më i mire dhe i jashtëzakonshëm i vêtes. Pikë. Deiv Asprei, biohaker dhe themelues i Bulletproof Exec dhe Bulletproof Coffee Po sikur t'i jepnit vetes leje për të menduar si mendjet më të mëdha krijuese të epokës sonë, të vinit në diskutim dhe të sfidonit rregullat e vjetra dhe të krijonit rregulla të reja rreth idesë së dashurisë, edukimit, përshpirtërisë. punës, lumturisë dhe domethënies? Mos ndiqni konvencione. Kodi i Mendjes sé Jashtëzakonshme ju mëson të jeni të suksesshëm sipas termave tuaj. Nuk ka rëndësi nga niseni, ju mund të ndërtoni një jetë që është vërtet e jashtëzakonshme dhe të Jini një gjurmë në univers. Në këtë liber ju do të mesoni té përkulni realitetin, të vini në diskutim gjepurat, të tejkaloni peizazhin kulturor. të përqafoni thirrjen tuaj, të praktikoni inxhinierinë e vetëdijes, të jetoni nën disiplinën c lumturisë dhe ta shtyni njerëzimin përpara, në mënyrë që të krijoni më tepër lumturi domethënie dhe impakt në bote. Më tepër sesa thjesht një liber fizik, Kodi i Mendjes së Jashtëzakonshme ju lidh me një platforme të tërë mësimore globale dhe me një komunitet, ku ju mund të zhyteni më thellë në çështje, të ndërveproni me autorin, të dëgjoni nga të ftuar të veçantë dhe të lidheni me lexues të tjerë. Bëhet fjalë për një shndërrim në një nivel krejtësisht të ri. Le t'ia nisim.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Kur ju thonë më shtruar apo mos u shqetësoni, a ju vjen t'ua ktheni qepeni gojen Sepse, po të ishte aq e lehtë, do ta bënit vetë, kështu? Nuk jeni vetëm, për më tepër, ka edhe një mënyrë për ta hequr qafe stresin. I pajisur me udhëzime, sugjerime dhe citate, ky libër do t'ju japë forcën për të mposhtur në qoftë
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Me këtë libër Profesoresha Delia Steinberg Guzman na ofron një tregues të mirë entuziazmi filozofik, i cili zhyt thellë rrënjët e tij tek elementet më te mira të traditës pitagoriane dhe sokratiane. Filozofia te ky libër shfaqet si një mënyrë jetese dhe si metodë veprimi për të njohur veten tonë, për ta përmirësuar atë dhe për t'u harmonizuar me ligjet më të thella të universit. Për autoren nuk ekzistojnë fjali të mbyllura dhe absolute, por pyetje të thella dhe të hapura, këshilla zemre, të cilat ofrohen me nje qëndrim bujar që na shoqëron përgjatë dialogjeve me veten tonë. Delia Steirtberg Guzman është Drejtuese e Organizmit Ndërkombëtar "Akropoli i Ri” që prej vitit 1991, e cila ka nxitur veprimin e këtij institucioni në fushën e Filozofisë, Kulturës dhe Vullnetarizmit ne më shumë se 60 shtete nga 5 kontinente. Shumë prej veprave të saj janë perkthyer në mbi 25 gjuhë të ndryshme. Ka botuar artikuj të shumtë ne revista dhe gazefa në lidhje me tema mbi filozofinë, muzikën, historinë dhe kulturën në pirgjithësi Ka shktruar më shumë se tridhjetë libra dhe manuale mbi Fifozofinë Praktike,Psikologjinë Qytetërimet e Lashta, Astrologjinë, etj.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
-Si të keni sukses në dashuri, duke përdorur shenjat e duhura me lojën erotike, dhe si të çkodoni qëllimet e të tjerëve. -Si të dailoni kur dikush thotë gënjeshtra ose përpiqet të fshehë diçka. -Si të përcillni mendimin tuaj dhe të zgjidhni bashkë-punëtorë të përshtatshëm. -Si të shfrytëzoni mjedisin tuaj të punës. -Si të bëni përshtypje pozitive dhe të jetoni së bashku në mënyrë harmonike me të tjerët. Të gjitha këto janë brenda në këtë libër me shpjegime të shumta, shembuj, skica dhe fotografi. Blijeni librin dhe zbatojini këto këshilla, duke fiiluar qysh sot.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër shtrohen pyetje që i’a bëjmë çdo ditë vetes; ngrihen ndjesi dhe makthe që na pengojnë për të ecur para, etj. Do të gjeni përgjigje tej mase të vlefshme për këto pyetje që mbase do t’i keni pasur të vështirë për t’ju dhënë përgjigjet e duhura apo gjetur këshilluesin e mirë: A keni dëshiruar ndonjëherë më shumë vetëbesim në aftësitë tuaja? A ju vijnë mendime negative, duke krahasuar veten me të tjerët? A keni pasur ndonjëherë frikë të flisni, sepse mendoni që opinioni juaj nuk ka vlerë? Nuk jeni vetëm dhe ekziston një mënyrë që të përballeni me vetëvlerësimin e ulët.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Mehrani, gjashtë vjeç, hyri në sallonin e apartamentit të Kabulit, mori shenjë Xhenin me pistoletën lodër dhe qëlloi.  Vëllai ynë është vajzë thanë ngadalë teksa pohonin me kokë tri motrat.  Po, sigurisht mendoi Xheni, ndërsa priste Azitën, nënën e katër fëmijëve dhe pjesëtare e parlamentit afgan. Duhet ta intervistojë për një reportazh rreth përparimeve në fushën e të drejtave të grave. Më vonë, teksa shfletonte albumin e familjes, Xheni zbuloi misterin e bacha posh,  vajzat që vishen si meshkuj siç i quajnë afganët. Mehrani ishte një prej tyre. Nuk ishte e lehtë për Xhenin të mblidhte informacione, sepse afganët nuk flasin me të huajt për këtë gjë.  Segregacioni nxit krijimtarinë i kishte thënë dikush.nJanë të shumta këto vajza të fshehura, meshkuj për sytë e botës, të detyruara të bëhen gra për t u martuar dhe për të bërë fëmijë kur hyjnë në moshën e pubertetit. Disa prej tyre rebelohen dhe bëjnë çmos që të mbeten burra, si Shadedi që është pjesëtare e një trupe paraushtarake. Apo si Naderi që nget motorin dhe makinën dhe që, tani që mbushi 35 vjeç, shpreson ta ketë kaluar moshën kur mund ta kërkojnë për grua dhe të mbetet burrë. Jam e lirë. Nuk dua të hyj në burg. Nga pena e një gazetareje fituese e Çmimit Pulitzer, historitë e disa bacha posh gërshetohen në tregimin koral emocionues e mbresëlënës për një qëndresë të nëndheshme dhe njëqind përqind femërore.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Si kanë ndryshuar shoqëritë gjatë 5000 viteve të shkuara? Ky tekst i përbledhur i makro-sociologjisë, i shkruar nga Daniel Chirot, profesor i studimeve ndërkombëtare dhe i sociologjisë në Universitetin e Uashingtonit, në Siatëll, i çon studentët në një udhëtim të gjatë për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje. Ky libër, i vetmi tekst i përmbledhur i makro-sociologjisë në dispozicion të studentëve të universitetit, tregon sesi kanë ndryshuar shoqëritë gjatë pesë mijë viteve të shkuara. Ai fokusohet te ideja se shoqëritë industriale, pavarësisht nga suksesi i tyre i madh, kanë krijuar një varg të ri problemesh të përsëritura dhe të pazgjidhura, që do të shërbejnë si shtysë kryesore për ndryshimet e ardhshme shoqërore. Ky libër nxjerr në dritë zhvillimin nëpërmjet përshkrimit historik dhe shqyrton paradoksin e globalizimit/zhvillimit nëpërmjet rasteve të studiuara në thellësi. Ai ka për qëllim t'u japë studentëve nisjen në një rrugë të drejtë për të kuptuar shoqërinë e tyre, duke e krahasuar atë me shoqëritë e të tjerëve, si me ato bashkëkohore, ashtu dhe nga pikëpamja historike. Ky libër do t'i frymëzojë lexuesit e tij të mësojnë më shumë vetë rreth kësaj historie të rëndësishme dhe magjepsëse.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Faktet që na kanë shtyrë të pranojmë sundimin e parimit të kënaqësisë në jetën psikike, gjejnë gjithashtu shprehjen e tyre në hipotezën, sipas së cilës aparati psikik ka prirje për ta mbajtur sasinë e eksitimit të pranishëm në të sa më të ulur apo të paktën konstant. Kjo është e njëjta gjë, veçse e formuluar ndryshe, sepse nëse puna e aparatit psikik synon të mbajë të ulur masën e eksitimit, gjithçka që synon ta shtojë atë, duhet parë si faktor që çrregullon funksionet normale të organizmit, domethënë si pakënaqësi. Parimi i kënaqësisë rrjedh nga parimi i konstantes. Në të vërtetë, te parimi i konstantes na çojnë po ato fakte që na kanë detyruar të pranojmë parimin e kënaqësisë. Një diskutim më i thelluar do të na tregojë se kjo prirje që i mvishet aparatit shpirtëror, varet si një rast i veçantë nga parimi i prirjes së qëndrueshmërisë, të treguar nga Fehneri, me të cilën ai ka lidhur ndjenjat e kënaqësisë e të pakënaqësisë.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Dukuri e çuditshme e kulturës sonë është se njerëzit nuk e kuptojnë dot deri në fund ose, ka të ngjarë që kështu duhet të themi, nuk janë ndërgjegjësuar deri në fund lidhur me faktin që çfarë fatkeqësie serioze është mërzia. Merrni një njeri, i cili kushedi se për çfarë arsyeje nuk di me se të merret. Përderisa këtij njeriu i mungojnë burimet e brendshme të afta për ta detyruar të merret me diçka në mënyrë aktive, të krijojë diçka ose të vërë në punë forcën e intelektualit, ai do të vuajë nga mërzia, do të ndiejë njëfarë barre, stres, një paralizë, të cilat vetë ai nuk mund t'i shpjegojë. Mërzia është një nga format më të egra të torturës. Është një dukuri e kohës sonë që po gjen përhapje të furishme: Njeriu që ndodhet nën peshën e mërzisë dhe që nuk ka mundësi ta heqë qafe, do ta ndiejë veten thellësisht të shtypur. Këtu mund t'ju lindë dëshira të bëni pyetjen: cili është shkaku që shumica e njerëzve nuk e kuptojnë dot sa e rrezikshme dhe e dhimbshme është mërzia dhe sa vuajtje na shkakton.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Amsterdam, 1656. Bento, në hebraisht Baruk, Spinoza është njëzet e tre vjeç: familja e tij, që është me prejardhje portugeze, i shpëton inkuizicionit dhe gjen strehë në Holandën më tolerante. Djaloshi Baruk është fort i përkorë e sqimatar në pamje: tipare të hijshme, lëkurën pa pikë ceni, sytë e mëdhenj, të errët e të thellë. Dhe, pas atyre syve, një mendje që nuk stepet të bluajë mendime ekscentrike mbi besimin, që ushqen ide kaq të përçartura për botën, sa ngjall dyshimin për herezi. Fshehurazi, Bentoja studion gjuhën dhe idetë e Aristotelit e të filozofëve të mëdhenj grekë në akademinë e Franciskus van den Endenit, një burrë elegant që kishte parë botë me sy, atë botë të jashtme, aq të urryer për bashkësinë hebraike. Madje Van den Endeni, për sikletin e madh të Spinozës, ia besoi një pjesë të mësimdhënies së bijës, Klara Marisë, një vajzë me qafën si mjellmë dhe buzëqeshje joshëse, që aq keq ia trallisi mendjen Barukut, sa i ngjalli mendime të përlyera dhe dëshira që s’t’i nxë goja t’i thuash brenda mureve të bashkësisë. S’do shumë mend pë ta kuptuar si i shkoi filli këtij edukimi filozofik dhe sentimental: mendimtari i ri u shkishërua dhe u shtrëngua të bëjë një jetë vetmitare, në zgrip, që gjithsesi do të nxjerrë në dritë vepra, që, për nga thellësia dhe dramaticiteti, i kanë shoqet e rralla. Vepra, që treqind vjet më vonë e trazuan ligsht mendjen e “arianit” Rozenberg, që u bë një ndër themeluesit e partisë naziste dhe bashkëpunëtor i ngushtë i Hitlerit: vërtet Baruk Spinoza, ky njeri që i përket një race që s’duhet të bëjë hije mbi dhé, arriti të shtjellojë një mendim filozofik kaq të kthjellët dhe gjenial? Apo ndoshta sekreti i gjenialitetit të tij nuk qëndron te mendja, por gjetiu? Mos ndoshta në bibliotekën e vogël vetjake, në të cilën lufta i jep mundësi të rrëmojë? Pasi hulumtoi fantazmat e mendjes së Niçes dhe Shopenhauerit, Yalom-i hedh dritë mbi jetën misterioze e plot kundërshti të Baruk Spinozës në Amsterdamin e shekullit XVII dhe ankthbrerjen për veprat e tij në Gjermaninë antisemite të shekullit të shkuar. Irvin D. Yalom jep psikiatri në Universitetin e Stenfordit dhe jeton në Palo Alto, Kaliforni, ku punon si psikiatër. Ka shkruar vepra të shumta dhe bestseller ndërkombëtarë, si Kura e Shopenhauerit dhe Kur qau Niçja.
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Mopasani është shkrimtari i parë i shekullit të nëntëmbëdhjetë që e ka trajtuar në thellësi problemin e çmendurisë, jo si delir, por me termat klinike dhe të frikës. Horla, është ai Tjetri, vëllai ynë i natës, që dyshon për ne, që na përkëdhel, që na përgjon, që i jep të gjitha veprimeve tona një kuptim negativ e pervers. Ai është dublanti ynë, vëllai ynë, por gjithashtu rivali ynë: jashtëtokësori, ardhja e të cilit do të shënojë edhe fundin e mbretërimit të njeriut. Tregimi i të sëmurit mendor bëhet plot ankthe psikologjike dhe i paraprin zhanrit të romanit.
Price: 650 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania