titleToAlt
Ky udhëzues përmban biseda komunikuese në të gjithë aspekfet e jetës dhe ka një fjaior mjaft të pasur teknik me rreth 6000 fjalë teknike në dëgët dhe profesionet më kryesore, si ekonomi, tregti, turizëm, mekanikë, mjekësi, sport, etj.
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Prof. Dr. Andrea Shundi ka veprimtari eksperimentuese, studimore dhe praktike në agronomi nga viti 1956 e në vazhdim. Bashkëpuntor shkencor në Institutin e Kërkimeve Bujqësore, kryespecialist në institucione dhe ekonomi bujqësore të rretheve Kukës, Lushnjë, Tiranë. Drejtor i drejtorisë së punës shkencore në Ministrinë e Bujqësisë, kryeredaktor i "Buletini i Shkencave Bujqësore", ligjërues akademik dhe dekan i fakultetit të agronomisë në UB Tiranë, sekretar shkencor i seksionit të shkencave natyrore-teknike në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë dhe kryeredaktor i revistës "The Albanian Journal for Natural and Technical Sciences", anëtar i redaksisë së bujqësisë dhe hartues i një varg artikujve në "Fjalor Enciklopedik Shqiptar" (1985 dhe 2008). Nga viti 1998 jeton në SHBA, me veprimtari studimore dhe botuese të begatë, atje dhe në Shqipëri e Kosovë. Shquhet me botimin e 43 librave dhe në vitet 2000 spikatin: "Bujqësia dhe veprimi agronomik në troje shqiptare", "Vreshtaria praktike", "Vreshtaria dhe verëtaria shqiptare", "Fjalor shtjellues për vreshtarinë dhe verëtarinë", "Prodhimi shtëpiak i rrushit dhe i verës", "Fjalor enciklopedik për vreshtarinë dhe verëtarinë", albumi "Vreshta dhe kantina shqiptare", "Wisdom from vine and wine", "Prodhimi foragjer në zonën e ftohtë", "Jetë agronomike". Ka kumtuar në 61 tubime teknike e shkencore në shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare përfshirë pesë seminaret ndërkombëtare të organizuara nga VCR-ltali; bashkëorganizues i dy konferencave për shkencat bujqësore (Tiranë 1975 dhe 1991); bashkëorganizues i nëntë seminareve mbarëkombëtare për vreshtarinë-verëtarinë (2002-2010) që janë zhvilluar në Shqipëri e Kosovë. Nderuar me Urdhërin "Mjeshtër i Madh i Punës" të akorduar nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë. Ne enciklopedi spikasin:3200 artikuj, 3800 sinonime të termave përkatës nëpër Shqipëri e Kosovë dhe në trojet e tjera shqiptare: Çamëri, Mal i Zi, Maqedoni e në diasporë; 750 fjalë të urta, 550 terma, sinonime të arbëreshëve, arbërorëve, arbënorëve; shtjellohen 135 kultivarë dhe ekotipe vendës të hardhisë, 15 institucione shqiptare dhe ndërkombëtare, 38 vreshta e kantina të shquara; 60 agronomë, enologë dhe somelje të shquar. Çdo term në gjuhën shqipe ka në krah barazvlerësit në anglisht e italisht.
Price: 2500 Lekë
titleToAlt
Ky udhëzues përmban biseda komunikuese në të gjithë aspekfet e jetës dhe ka një fjaior mjaft të pasur teknik me rreth 3500 fjalë teknike në dëgët dhe profesionet më kryesore, si ekonomi, tregti, turizëm, mekanikë, mjekësi, sport, etj.
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Nese nuk do te hapen arkivat sekrete,historia do te shkruhet ndryshe. ETHEM ÇAKO: "Krerët mendonin se amerikanët, Korçën dhe Gjirokastrën do t'ia jepnin Greqisë dhe përderisa ishte mendimi i tyre, ne nuk na mbetej veçse të bindeshim... Por krerët këto gjëra nuk mund t'i shfaqnin haptazi...” LLUKMAN LUTFIU:”Për sa i përket problemit të Kosovës nuk munda të konstatoja asnjë gjykim të sinqertë lidhur me çlirimin e saj nga ana e grupeve të ndryshme. Përpara tradhtisë së Titos, Balli Kombëtar thoshte se do ta merrte Kosovën edhe me forcë, nëse do të ishte e nevojshme, por pas rezolucionit të Informbyrosë, nuk u fol me’.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Ky udhëzues përmban biseda komunikuese në të gjitha aspektet e jetës dhe ka një fjalor mjaft të pasur teknik me rreth 4500 fjalë dhe 2500 shprehje në fusha të ndryshme, si në tregti, turizëm, sport, transport, gas-tronomi, informatikë, mjekësi, etj.
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Ky udhëzues përmban biseda komunikuese në te gjithë aspektet e jetës dhe ka një fjalor mjaft të pasur teknik me rreth 5000 fjalë teknike në degët dhe profesionet më kryesore, si ekonomi, tregti, turizëm, mekanikë, mjekësi, sport, etj.
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Rusishtja në udhëtim ju ofron bashkëbisedime në të gjitha fushat e jetës. Është një fjalor politeknik dhe i përgjithshëm me më shumë se 10000 fjalë. Gjithashtu trajton edhe gramatikën e gjuhës ruse.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Rreth 15000 fjalë (emrat me nyjen e shquar)
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Erika Pluhar deri në vitin 1999 ishte aktore në teatrin e Vjenës. Ajo është autore dhe këngëtare e shumë këngëve të interpretuara. Që nga viti 1980 është regjisore e filmave më të ndjekur. Në vitin 2009 nderohet me çmim për tolerancë në mënyrën e të menduarit dhe të vepruarit. Veprat e fundit të autores janë Ai"(2008), dhe "Më shumë se kurrë" (2009).
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Teme Sejko: “Qëllimi kryesor i këtij takimi, me Haki Rushitin dhe Panajot Plakun, ishte përgatitja e tyre për mbledhjen që duhej të zhvillohej në Greqi dhe në të cilën do të shqyrtohej plani i kryengritjes së armatosur. Pastaj Panajoti na tha diçka për idenë e kryengritjes së armatosur që përgatitej këtu dhe për ndërhyrjen ushtarake, e cila përgatitej jashtë vendit. Mendohej se Shqipëria veriore do të kalonte në sferën e ndikimit material dhe moral të jugosllavëve, atëherë kur Shqipëria jugore do të kalonte në sferën e ndikimit material dhe moral të grekëve, rajonit të Çamërisë do t'i jepej autonomia brenda kufijve të shtetit grek".
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër, do të gjeni disa kapituj që përmbajnë të gjitha ushqim të mirë e të shumëllojshëm me fruta e perime me mish, peshk që sigurojnë vitaminat e antioksidantët, proteinat dhe karbohidratet, teknologjinë natyrale të përpunimit e konservimit për rruajtjen e vlerave ushqimore për organizmin. Nëse dëshironi të jeni të suksesshëm në punën tuaj, lexoni, provoni, eksperimentoni, jepini dashuri gatimit dhe ai do t’ju japë shumë kënaqësi, rekomandoni shokëve, miqve, fëmijëve tuaj që tradita të ruhet në vazhdimësi.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky udhëzues përmban biseda komunikuese në te gjithë aspektet e jetës dhe ka një fjalor mjaft të pasur teknik me rreth 6000 fjalë teknike në degët dhe profesionet më kryesore, si ekonomi, tregti, turizëm, mekanikë, mjekësi, sport, etj. Vijnë edhe shqiptimet e fjalëve.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Bimët që shërojnë janë një udhëzues i përdorimit te bimëve mjeksore për mjekimin e disa sëmundjeve.Libri është i thjeshtë për tu përdorur dhe tenton të sqarojë: -Në cilat sëmundje përdoren bimët mjeksore? -Si përgatiten format barnore(farmaceutike),valesat,përvalesat,tinkturat,pomadat etj. -Si në kushte shtëpie përgatitet uthulla e mollës,si çoksidohet vaji i ullirit që të djeg në fyt dhe kthehet në vaj të freskët. -Në çfarë kushtesh ruhet përgatesa dhe për sa kohë. -Mënyra e përdorimit të përgatesave dhe kohëzgjatja e mjekimit. -Dozimin e përgatesës që përdoret tek i sëmuri në shtëpi sipas moshës.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
"Bimët mjeksore të Shqipërise" është një udhëzues për 140 bimë që rriten tek ne dhe që përdoren më tepër në praktikën e mjeksisë popullore të vendit tonë.Libri jep profilet e bimëve të përdorura që në kohë të vjetra dhe që sot studjohen për vetitë e tyre kuruese. Njeriu kërkon bimën ose e rrit atë dhe natyra bimë ushqen dhe shëron njeriun.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Ky libër ka pasur në letërsi një efekt që s’mund të krahasohet. Nga njëra anë ai shfaqet si monument i palexueshëm dhe i errët, diçka vetëm për një elitë intelektuale dhe nga ana tjetër, është shndërruar në një kulturë popullore. Të gjitha përgjithësimet te ky libër janë bajate dhe banale, thua sikur autori është frymëzuar nga stereotipat e vjetra. Tek “Uliksi” gjejmë po ato shqetësime të vjetra njerëzore: familja, përkujdesja, konflikti, beteja apo pushteti, rrëzimi, zija ,vetmia, mashtrimi,të gjitha të paraqitura aq vrullshëm tek Odiseja.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
“Dublinasit” një libër që fillon të shkruhet në 1905 nga autori James Joyce, dhe pas shumë peripecive dhe refuzimeve arrihet te botohet në Nju York në 1915. Ky Libër është një përmbledhje me tregime, ndër të cilët do të gjeni: • Motrat • Takim • Arabia • Evelina • Pas garës • Dy kodoshë etj.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
“Libri i rërës” është një libër më tregime. Ky vëllim perfshin 13 tregime, një numër sa i rastësishëm aq dhe fatal. Tregimet janë nga më të ndryshmet: autobigrafike, tregime dashurie, psikologjike, rrëfenja , etj.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër, Balzaku e dështon figurën për ikonën. E dështon, përshkrimin mbi fundin e kryeveprës, për ta lënë një kaligramë. Jo për atë çka ajo mbërriti të jetë, më shumë se për të lajmëruar atë që donte të ishte: të shkatërrojë realen për t’i zënë vendin. Për të shpëtuar copën, të pareduktueshmen, monadën, bukurinë. Për t’ia dhënë asaj që është e pashkatërrueshme e cilësinë e vet. Asaj që është …Imazh.
Price: 500 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania