titleToAlt
Antoni niset në ekskursion me shkollën, gjë që nuk e ka fare me qejf, aq më tepër që me ta do të jetë mësuesi strikt i matematikës. Kështu ai mendon të ftojë Anën dhe Rudigerin. Ekskursioni nuk mund të lshte kurrë i mërzitshëm, po të kishte rrotull miqtë e vet vampirë.Natën e fundit ata organizojnë një festë jo një festë të zakonshme, po një festë vampirësh!
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Vampiri i vogël nuk ka qenë në një festë Krishtlindjeje prej më shumë se njëqind e pesëdhjetë vitesh! Kështu që Antoni i bën Rudigerit dhe Anës një surprizë të veçantë: i fton të kalojnë Krishtlindjen me të. Në shtëpinë e Antonit po përgatitet festa: pemë Krishtlindjeje, dhurata e gatime të shijshme. Por gjasat janë që kjo të jetë Vigjilja më e pazakontë që ka kaluar ndonjëherë familja Bishtaja.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Roman i llojit të problemeve sociale, i gërshetuar me aventurë dhe fantazi. Trajton probleme familjare të familjes shqiptare në vitet ’90 dhe krizës që ajo kalon. Dy fëmijë, motër e vëlla, bëjnë çmos t’i mbajnë të bashkuar prindërit e tyre, që po shkojnë drejt ndarjes. Në ndihmë ju vjen një vajzë jetime e shndërruar prej vitesh në guackë, e cila merr pjesë gjallërisht në ngjarjet e librit dhe bëhet shpëtimtare për familjen e fëmijëve. Në fund të librit edhe ajo vetë shndërrohet përsëri në njeri dhe birësohet nga një çift pa fëmijë.
Çmimi: 250 Lekë
titleToAlt
Roman i llojit të fantazisë. Vigi, një djalë 11-vjeçar, me anë të një filmi të realizuar në kompjuter nga një shoqja e tij e ngushtë, përjeton një sërë ngjarjesh fantastike, që vënë në provë karakterin e tij, duke e paraqitur ndryshe nga ç’është në të vërtetë. Në fund Vigi merr vesh se gjithçka është një mesazh i gjatë kompjuterik i dërguar nga shoqja e ngushtë me rastin e ditëlindjes së tij.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
U botua në vitin 2000. Roman i llojit të problemeve shoqërore. Ka njohur disa ribotime, duke u shndërruar brenda pak kohe në një bestseller. Është renditur në Listën e Nderit të IBBY-it për vitin 2002. Nga anketimet rezulton libri më i lexuar nga adoleshentët shqiptarë. Trajton fatin e një vajze që humb nënën në moshën 13-vjeçare dhe mbi supet e saj të njoma bie barra e shtëpisë. Ndërkohë babai i saj ka mbetur pa punë dhe ka probleme serioze me alkoolin. Në sajë të mbështetjes së Sidit, vajza me emrin Meriyll arrin t’ia dalë mbanë dhe të shpëtojë nga trafikimi. Mes Sidit dhe Meriyllit lindin ndjenjat e para të dashurisë.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
U botua në vitin 2006. Trajton botën e fëmijëve të rritur në kohën e diktaturës dhe shtrembërimin që u shkaktonte sistemi komunist brezave të rinj me ideologjinë e tij absurde, e cila fillonte mësohej që në shkollën fillore. Me sytë e fëmijëve zbulohet hipokrizia e atij sistemi dhe gënjeshtrat e mëdha që e mbanin në këmbë. Ky roman është i vetmi i autorit me nota të forta autobiografike.
Çmimi: 450 Lekë
titleToAlt
Roman i llojit me probleme shoqërore. U botua në vitin 2004. Trajton fatin e fëmijëve jetimë në ditët tona dhe problemet e tyre. Në qendër janë dy fëmijë, motër e vëlla, të cilët dërgohen në jetimore nga xhaxhai i tyre, ndërkohë që babai u ka vdekur dhe nënën e tyre e kanë të shtruar në një spital psikiatrik. Xhaxhai synon të marrë shtëpinë e dy jetimëve, synim të cilit ia arrin përkohësisht. Pasqyrohet sesi rrjedh jeta në jetimore ku dërgohen fëmijët.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
“P4” është një roman i shkruajtur nga Viktor Canosinaj.Eshte roman per fëmijë dhe për të rinj.Flet per nje familje prej kater vetash: Rea, Jutbina (ndryshe njohur si Juta) dhe dy prinderit e saj. Nga mosmarre-veshjet dhe nga gjendja ekonomike prinderit vendosen te divorcohen ku mamaja merr Juten ndersa babai Rean. Nderkohe gjate marteses se tyre mamaja e Jutes eshte e lidhur me nje italian te quajtur Anxhelo,nje nder arsyet e ndarjes.Juta dhe mamaja e saj largohen per te jetuar ne Itali ndersa Rea e tronditur nga gjendjet e saj kalon ne gjendje depresioni nga ndarja e prinderve dhe malli qe ka per motren e saj. Nderkohe kur Juta komunikon me Rean i tregon per planin per te ribashkuar prinderit i quajtur P4 qe do te thoshte pergjithmone kater. Rea nuk bie dakort por Juta gjithmone e me shume vendos qe te nxije jeten e Anxhelos ne lidhje me mamane e saj per ta bindur qe nuk eshte gruaja qe ai ka njohur. Ndersa ne Shqiperi ku ndodhet babai me Rean, babai ka gjetur nje grua tjeter te quajtur Linda qe ka nje vajze ne te njejten moshe me Rean...
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Roman i llojit të problemeve sociale. Trajton dashurinë e parë të dy adoleshentëve, një gjimnazisteje dhe një nxënësi të Liceut Artistik, i cili studion për piano, dashuri që ndjek një linjë të vështirë për shkak të futjes në mes të dy të dashuruarve të një vazje tjetër. Romani pasqyron problemet e adoleshentëve të ditëve tona dhe raportet e tyre me prindërit.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
U botua në vitin 1998. Është një lloj vazhdimi i romanit “Ata kërkonin lumturinë” dhe trajton pak a shumë të njëjtat probleme, por kësaj here në Greqi, ku njëri nga heronjtë kryesorë të librit “Ata kërkonin lumturinë” shkon për të gjetur nënën e tij, e cila ka rënë viktimë e një krimineli dhe trafikanti droge.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
"Bëj ç'të duash", thotë mbishkrimi në simbolin e pushtetit i sundues pa kufij të Fantastikës. Por se ç'do të thotë kjo në të vërtetë,Bastiani e merr vesh vetëm pas shumë kërkimesh të gjata, e të mundimshme. Nga e njëjta shtëpi botuese, në vijim të "Legjendave të fantazisë", edhe dy libra të tjerë nga M. Ende:"Xhim Kopsa dhe Lukas makinisti"dhe "Xhim Kopsa dhe Trembëdhjetë të Tërbuarit".
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky është libri i dytë i aventurave të Xhim Kopsës dhe Lukas makinistit, për të cilët asnjë mal nuk është shumë i lartë, asnjë mur i pakalueshëm, asnjë rrugë tepër e gjatë kur bëhet fjalë për të arritur qëllimet që i kanë vënë vetes.
Çmimi: 750 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër do të gjeni aventurat e këndshme të Xhim kopsës dhe Lukas – makinistit me gjigandë të rremë, gjysëmkuçedrat dhe shumë qenie të tjera të jashtëzakonshme.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Metodë e thjeshtë, komunikuese, e këndshme,e përshtatshme për fëmijët që kanë dëshirë të mësojnë gjuhën italiane.
Çmimi: 340 Lekë
titleToAlt
Metodë e thjeshtë komunikuese, e këndshme për fëmijët që kanë dëshirë të mësojnë gjuhën italiane.
Çmimi: 320 Lekë
titleToAlt
Kacamicri është i përbotshëm. Shëmbëlltyra e tij prej miushi dhe hi-hi-hi-ja e tij gazmore spikasin në folklorin e pothuajse çdo populli që nga ekuatori e deri në zonat polare. Autori na vjen me një libër me vjersha ku tregohen aventurat e miushit çamarrok dhe gazmor.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Kjo metodë: • Është hartuar posaçërisht për fëmijë të moshës 10-15 vjeç. • Ka rreth 100 mësime me figura, me shqiptim dhe me përkthim. • Mbështetet nga fjalët e nxjerra nga fondi themelor i fjalëve të fjalorit të gjuhës së sotme angleze. • Mësimet janë me një aparat metodik të përshtatshëm për fëmijët. Është shoqëruar me figura tërheqëse.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Edhe vëllimi i dytë i librit “Pa familje”, ashtu si i pari është në formën e tregimeve dhe disa prej tyre janë: Përpara; Një qytet i zi; Shpëtimi; Familja Driskoll; Ndero babë e nënë etj.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Libri “Pa familje” vëllimi i parë i autorit Hektor Malo është i organizuar në formën e tregimeve të shkurtra ku mund të përmendim: Në fshat; Një baba i keq; Shtëpia amëtare; Në rrugë; Mësoj të lexoj; Nëpër fusha e nëpër male; Kopshtari; Familja e shpërndarë etj. Mund të duken tituj melankolikë e të trishtë sidomos nga që flasim për fëmijë të braktisur, por vetëm në fund të librit do të kuptoni mesazhin e vërtetë të autorit.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Bota e Karenit duket sikur po shkatërrohet para syve të saj. Ajo beson se martesa vetëm shkakton dhimbje koke dhe shqetësime dhe kështu ajo vendos që nuk do të martohet kurrë. Para se ajo të hynte në klasën e gjashtë, Karen ishte shumë e gëzuar sepse ishte vendosur në klasën e një mësueseje shumë të mirë që ajo dëshpërimisht donte të kishte, por shpresat e saj u shpartalluan, kur zbuloi se mësuesja ishte martuar në verë dhe ishte kthyer në një "shtrigë”. Prindërit e saj vepronin sikur nuk e donin më njëri-tjetrin dhe mënyra e tyre e vetme e komunikimit ishin zënkat dhe sherret për çdo çështje. Situata u përkeqësua dhe babai i saj u largua nga shtëpia. Kur ai njoftoi për planet e tij për të shkuar në Las Vegas për të bërë divorcin, nëna e saj u lumturua shumë. Xhef, vëllai i Karenit, ikën nga shtëpia pasi merr vesh për babain dhe planin e tij për të shkuar në Las Vegas. Babai, qëndron në shtëpi dhe ndihmon për të gjetur Xhefin, kështu që nuk shkon më në Las Vegas. Karen përpiqet me çdo mënyrë të mundshme për të ndaluar divorcin, duke përfshirë edhe dërgimin e kartolinave për përvjetor dhe duke trulluar sëmundje. Notat e saj në shkollë kanë rënë. Karen përpiqet t’i afrojë prindërit por nuk ja del. Vëllai i saj zihet keq me mamanë në një restorant ku edhe policia përfshihet. Ai largohet për disa kohë, por kthehet përsëri në shtëpi. Situata përkeqësohet kur mamaja u thotë fëmijëve se ata do të lëvizin shtëpi dhe qytet.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
“Eldest”, libri i dytë i autorit Christofer Paolini është vazhdimi i historisë së Eragon dhe aventurave të tij. Një libër që konsiderohet një nga sukseset më të mëdha editoriale të dekadës së fundit, i përkthyer në të gjithë gjuhët e botës, një ndër romanet e letërsisë fantastike më të lexuar gjatë viteve të fundit.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Eragon së bashku me dragoin e tij, Safirën, sapo ia kanë dalë mbanë të shpëtojnë shtetin e rebelëve nga shkatërrimi prej forcave të mbretit Galbatriks, sundimtarit mizor së Perandorisë. Tani Eragonit i duhet të shkojë në Elesmera, në vendin e elfëve, ku duhet të vazhdojë stërvitjen e tij me artin e magjisë dhe të mjeshtërisë së përdorimit të shpatës. Kështu nis një udhëtim me aventura, ku ka zënë pritë në çdo kthesë kaosi dhe tradhtia. Ndërkohë, kushëriri i tij, Roani ka nisur një betejë të re, e cila i sjell Eragonit një rrezik të ri më të madh.
Çmimi: 1200 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania