titleToAlt
Të shkruara gjatë kohës kur Hemingueji ishte në kulmin e fuqisë së tij krijuese, në tregimet e "Fitimtari nuk merr asgjë" shkëlqen vula e talentit të tij të veçantë. Gjuetarë, gra, pleq të mençur, luftëtarë, gra të dashuruara, gra të braktisura: aty mund të gjendet gjithçka, aty jeton gjithkush, dashuron e përballet me realitetin e pashmangshëm të vdekjes. Karakteret, dialogët, mjediset, bota e brendshme mund të kenë ardhur vetëm nga imagjinata e Heminguejit. Qoftë e parë si hyrje e veprës së tij, qoftë si një vështrim i përgjithshëm mbi temat që zhvilloi gjerësisht dhe fuqishëm në romanet e veta, bëhet fjalë për një koleksion të mahnitshëm e të suksesshëm.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Ankthi, frika dhe përpjekjet për afirmimin e unit paraqiten përmes një vizatimi realist të jetës së personazheve origjinale të pesë novelave. Autori vjen para lexuesit si filozof dhe si shkrimtar i fortë. Në pesë novelat e përfshira në këtë vëllim, mjeshtri francez i ekzistencializmit shpalos në mënyrë të shkëlqyer forcën e tij të rrëlimit, gërshetuar me vëzhgimin psikologjik. Karakteret dhe situatat e Sartrit pasqyrojnë konlliktet, kompleksitetet, neurozat dhe sensualitetin e shekullit të njëzetë.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt titleToAlt
Përmes një libri thuajse pa mëtime nga autori, Italia u njoftua se po i vinte një talent i lindur, çka zakonisht shënohet në kalendar. Por as Europa s'do të vononte, sidomos nëpërmjet reklamës parisiane do ta ngrinte lart Buzzati-n si shkrimtar të magjishëm. Nuk është për t'u habitur që, ashtu si mjaft zbulime të mëdha, edhe disa nga shkrimtarët e mëdhenj i kanë ardhur botës thuajse rastësisht. Prandaj dhe kontakti i parë me veprat e tyre është konsideruar si zbulim. ...modest e dyshues te vetja, ndërsa lëkundej mes hamendjesh nëse do të arrinte të zinte një vend në gazetari, përveçse u bë profesionist në "Corriere della Sera", Buzzati-n e priste lavdia e shkrimtarit të madh. Dhe do ta dëshmonte këtë me romanet Shkretëtira e tartarëve (1940), Invazioni i famshëm i arinjve në Sicili (1945), Një dashuri (1963), si dhe me një koleksion shumë të pasur tregimesh, ku arriti në majat e prozës së shkurtër moderne.
Çmimi: 700 560 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania