titleToAlt
Takimet nuk janë shpërdorim i kohës në rast se ato menaxhohen siç duhet. Duke u nisur nga përvoja e tij në fushën e e konsulencës, Brian Tracy, ka mësuar në praktikë se çfarë funksionon në takime dhe se çfarë jo. Tani në këtë udhëzues konciz, ai zbulon idetë për ti bërë takimet një mjet më të fuqishëm për të zgjidhur problemet, marr vendimet, shkëmbyer ide dhe për të arritur rezultate shpejt. Këtu do të mësoni se si të : Përcaktoni një axhendë të arritshme. Strukturoni takime në bazë të llojit, vetëm për vetëm apo në grup, informuese ose për zgjidhjen e problemeve, të brendshme ose të jashtëme, Mbani në rend diskutimet. Shmangni mendimin e grupit, Kërkoni me ngulm të përmbyllni, Arrini pajtimin për hapat e veprimit, caktimin e përgjegjësis dhe afateve. Maksimalizoni përfitimin nga koha e investuar.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Një libër ndryshe, që të emancipon mendimin për jetën dhe vdekjen, që të mbush me emocion, që të fton të reflektosh për familjen, miqtë, punën, emocionet, lumturinë, dhimbjet, paratë, humbjet. Që të mëson si ti vlersososh dhe si ta shfaqësh sa je ende në kohë. Bronnie është një australiane që shkruan me sinqeritet dhe dashuri historinë e jetës së saj, gjërshetuar me mësimet e përvojat e njerëzve të mençur për të cilët është kujdesur, që ia kanë rrëfyer dhe besuar në periudhën e fundit të jetës, kur e dinin se po iknin nga kjo botë. Asnje retushim! Gjithça reale! "Pengjet" që liston Broni mund t'i ketë secili nga ne. Por që të mos bëhemi si personazhet e librit të saj është mirë ta lexojmë dhe të reflektojmë, që të mos themi, kur të vije ora: Do të kisha dashur....
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
As te paret, as te fundit analizon mungesen e besnikerise nga te gjitha pikepamjet — personi qe tradhtoi, personi i tradhtuar dhe pala e trete — ne perpjekje per te kuptuar se si mund t'i bejme me te qendrueshme lidhjet moderne. Washington Post Tradhtia bashkeshortore ka ekzistuar qe kur eshte shpikur martesa dhe po ashtu edhe tabitja kundra saj. Ajo eshte perfshire ne legislation eshte debatuar, politizuar dhe demonizuar gjate gjithe historise. Dhe, pavaresisht nga denimi public mosbesnikeria ka nje lloj kembenguljejey qe martesa vecse zili mund ta kete. Eshte kaq domethenese, sa eshte i vetmi mekat te cilit i perkojne dy urdheresa ne Bibel, njera kur e ben dhe tjetra vetem kur mendon ta besh.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
E dije se shqetësimet janë si domatet? Jo, ato nuk mund të hahen, por ti mund ti rrisësh vetëm duke u kushtuar vëmëndje. Nëse shqetësimet e tua janë rritur aq shumë sa të bezdisin gati çdo ditë, atëherë ky libër është për ty. Udhëzuesi Ç'të bësh kur shqetësohesh shumë i udhëheq fëmijët dhe prindërit përmes teknikave konjitive-sjellore, të cilat përdoren shpesh për trajtimin e ankthit. Metaforat dhe ilustrimet e gjalla i bëjnë konceptet dhe strategjitë të thjeshta për t'u kuptuar. Ndërsa udhëzimet hap pas hapi dhe tepër praktike të veprimtarive, si dhe vizatimet apo shkrimet me të cilat ato shoqërohen u vijnë në ndihmë fëmijëve të zotërojnë aftësi të reja për zvogëlimin e ankthit. Ky libër ndërveprues dhe vetëndihmës është një burim gjithëpërfshirës edukimi, motivimi dhe fuqizimi, që u shërben fëmijëve për kapërcimin e ankthit. Udhëzues për fëmijë: si të mposhtin ankthin Udhëzues për fëmijë: si të mposhtin negativitetin Udhëzues për fëmijë: si të mposhtin Udhëzues për fëmijë: si të mposhtin problemet me zemërimin Udhëzues për fëmijë: si të mposhtin problemet me gjumin
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
«Çfarë të bëj që prindërit të mos më rrinë më si çekan mbi kokë?!» «E di që s'duhet të marr drogë, por kur jam me shokët, dorëzohem dhe thjesht bëj atë që bëjnë gjithë të tjerët.» «Kam nisur një dietë të re. Më duket se është e pesta për këtë vit.» «Më duket se do të ngel në provime.» «Më duket se shoku im më i ngushtë ka probleme me alkoolin.» A të duken gjëra të njohura këto? Të jesh adoleshent është fantastike, por është edhe një periudhë sfiduese dhe stresuese. Gjithçka, që nga planet se ç'duhet të veshësh në një festë e deri te si duhet të sillesh me një shok të alkoolizuar, mund të duket e ndërlikuar dhe sikur të zë frymën. Por tani ke ndihmë. Zbavitës, i drejtpërdrejtë dhe praktik, libri "7 Zakonet e adoleshentëve të suksesshëm" është një guidë që të ndihmon hap pas hapi se si të përmirësosh besimin te vetja, të lidhësh miqësi, t'i rezistosh presionit të bashkëmoshatarëve, të arrish synimet, të shkosh mirë me prindërit e shumë më tepër.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Carol Dweck, pedagoge në Universitetin e Stanfordit dhe psikologe e njohur me famë botërore, në rrjedhojë të dekadave hulumtimi e kërkimi shkencor rreth arritjeve dhe suksesit, na ofron një teori të vërtetë e novatore, që mund të përmblidhet me një togfjalësh të vetëm – pushteti i paimagjinueshëm që ka mendësia jonë. Profesoreshë Dweck shpjegon pse aftësitë dhe talenti që zoterojmë nuk janë të mjaftueshëm për të pasur sukses - suksesi kushtëzohet edhe nga qasja që zgjedhim për ta realizuar si synim: do bëjmë tonën mendësinë e rritjes, apo atë të ngurtësimit .Me mendësinë e duhur, jemi në gjendje të motivojmë fëmijët të permiresojnë notat, po aq sa të arrijmë synime të caktuara, si në jetën personale, ashtu edhe në atë profesionale. Në fakt, Mendësia na ofron një teori shumë të thjeshtë, një teori që tashmë të gjithë mësuesit e zotë dhe prindërit e mrekullueshëm, atletët e shkëlqyer dhe drejtuesit e aftë të korporatave të mëdha e dinë: mendja jonë është në gjendje të mësojë dhe lulëzojë me lehtesi e efikasitet. Këto parime janë baza e arritjes ne çdo fushë të dijes e sektor të veprimtarisë.
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Në shumë pjesë të botës po shfaqet një ndjesi e drejtësisë shoqërore, të cilën të parët tanë as që kanë mundur të ëndërrojnë. Nënshtrimi i një race nga një tjetër, dominimi ndaj femrave nëpër mijëra vite të patriarkatit, dhe zhvlerësimi i njerëzve në bazë të klasës shoqërore janë, për një numër në rritje nga ne, makthe të të shkuarës. Njerëzit e orientimeve të ndryshme gjinore e gjejnë veten gjithnjë e më të pranuar thjesht si njerëz. Racat martohen dhe përzihen me gjithnjë e më pak paragjykime. Eshte një vetëdije në rritje e njëshmërisë së brendshme të gjithçkaje që ekziston, kështu që gjithnjë e më shumë po e shohim një vetëdije dhe merakosje të thellë për të afërmit tanë , për kafshët e panumërta që janë bashkudhëtarët tanë, dhe për vetë planetin. Një vetëdije e tille nënkupton se vërtet ka pakësim të egos te një numër gjithnjë e më i madh i njerëzve, dhe në disa pjesë të planetit më shumë se në pjesë të tjera. Ky dobësim i egos shkakton rritje të empatisë dhe dhembshurisë përtej përkatësive fisnore, racore, kombëtare, apo religjioze. Janë ato cilësi që na bëjnë vërtet njerëzorë.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Parimi themelor i kësaj faze të ndikimit psikik është i njohur fakti që gjëndjet mendore dhe emocionale psikike jo vetëm që shkaktojnë vibracione të ngjashme me ato që janë të ngjashme në shkallën e vibrimit psikik me një mendje tjetër, por gjithashtu priren të tërheqin dhe t'i kujtojnë personave një person tjetër që vibrojnë në një mënyrë të ngjashme, dhe ata gjithashtu kanë tendencë që të refuzojnë ata persona që vibrojnë në një shkallë vibrimi e njohur si opozitë e vibrimit.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Brenda vetes ju keni qëndrën tuaj, "Diellin" tuaj të brendshëm, ajo forcë e cila është gjithmonë aty duke ju dhënë jetë dhe dashuri, dhe duke gjetur qendrën tuaj, Diellin tuaj të brendshëm, dhe duke punuar me të me udhëzuesin tuaj të brendshëm është një vlerë e madhe. Nuk ka hyrje të mëtejshme që është e nevojshme për momentin, kështu që une tani do të përshkruaj metodën vetë, se si ju mund të merrni kontakt me udhëzuesin tuaj të brendshëm dhe të punoni me këto energji të ndryshme.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çelësi për kuptimin e brendshëm është misteri i natyrës krijuese i quajtur Sfinks.Cfarë është Sfinksi? Imazhi më i shquar dhe më i famshëm është Sfinksi i Madh i Egjiptit dhe ndoshta ne jemi më të njohur me të. Sfinksi Egjiptian, a nuk janë të gjitha Sfinkset, një kafshë e përbërë, edhe pse kjo nuk është aq evidente në shikimin e tyre. Një Sfinks është - një udhëheqës i një njeriu - me krahë shqiponje, trupin e një luani dhe bishtin e këmbët e një demi! A mos janë ata katër shenjat fikse të zodiakut? Njeriu-uji, demi-toka, akrepi-ajri, luani-zjarri? A nuk është e vërtetë, sic e kam thënë, se këto janë forcat që përbëjnë planin tonë fìzik të Tokës? Prandaj dua t'ju kërkoj të pranoni idenë se një Sfinks është një simbol okult i planit fizik.Nga ajo që ju tashmë dini për forçat thelbësore dhe manifestimet e tyre, si mund të jetë gjë tjetër?
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Për t'u kthyer në Shtyllën e së ardhmes. E ardhmja ekziston si një lloj hije e Botës e hedhur kundër një lloj ekrani, një ekrani të kundërt të kujtesës! Dhe, çfarë do të jetë e kundërta e kujtesës? Une do të them se ishte imagjinata, e kombinuar me dëshirën, që bën një foto-imazh, një vend ku ju mund të pro¬jektoni qendrën e ndërgjegjes tuaj dhe të lëvizni deri diku, edhe të gjallëroni, dhe të shijoni të ardhmen e gjallë deri në një masë. Duke njohur /mësuar Pemën e Jetës, ashtu si kemi, mësuar Forcat e lidhura me të, atë që ju jeni duke bërë, dhe duhet të jetë në fund të fundit e mundur që të zhvilloni disa energji elektrike të drejtimit mbi jetën tuaj dhe në këtë mënyrë të ardhmen tuaj.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
NË VERËN PËRVËLUESE TË LONDRES së vitit 1886, William Gladstone garonte kundër Benjamin Disraelit për vendin e kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar. Ishte epoka Viktoriane dhe fituesi do të sundonte gjysmën e botes. Në javën e fundit para zgjedhjeve, të dy këta burra rastisën të ftonin për darkë të njëjtën grua të re. Sic pritej, shtypi e pyeti këtë grua se çfarë përshtypje i kishin lënë të dy kundërshtarët. Ja si u përgjigj, "Pasi darkova me Z. Gladstone, mendova se ai ishte personi më i zgjuar në Angli. Por, pasi darkova me z. Disraeli, mendova se isha une personi më i zgjuar në Angli." E gjeni se kush i fitoi zgjedhjet? Ishte ai që i bënte të tjerët të ndiheshin të zgjuar, mbresëlënës dhe mahnitës: Benjamin Disraeli. "Cabane u ofron këshilla të zbatueshme dhe një guide praktike liderëve që duan të përmirësohen, pa kompromentuar integritetin apo autoritetin." Laura Tang, CEO, Time Inc. "Cabane na ka bërë një nder të madh. Ajo ka ndërthurur shkencën e palëkundshme me rrëfimin përfshirës duke sjellë një trajtim udhëzues, të rolit të karizmës në lidership - një temë të cilën (deri tani) e kuptonim shumë pak". Robert B. Cialdini, autor i librit Influence "Miti i karizmës" është i lehtë për t'u lexuar. Ai bashkon historitë dhe studimet, strategjitë dhe zbatimet, teknikat dhe praktikat". New York Journal of Books Po sikur karizma të mund të mësohej? Miti i karizmës është ideja se karizma është një cilësi thelbësore e lindur - ose e keni (Bill Clinton, Steve Jobs, Oprah) ose jo. Por, sic Olivia Fox Cabane zbulon, kjo nuk është aspak e vërtetë. Sjelljet karizmatike mund të mësohen dhe përsosen nga kushdo. Duke marrë nga teknikat të cilat fillimisht i krijoi për Harvard-in dhe MIT, Cabane e ndan karizmën në përbërësit e saj. Që të bëheni më karizmatik, nuk do të thotë të ndryshoni personalitetin tuaj. Por, ka të bëjë me përshtatjen e një serie praktikash të caktuara, të cilat shkojnë me personalitetin që keni. Miti i karizmës ju tregon si të jeni më ndikues, më bindës dhe më frymëzues.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çfarë ka pas vdekjes? Jemi të destinuar në asgjë apo mund të shpresojmë në një tjetër dimension, në një tjetër univers jetik? Sipas dëshmive të mbledhura në këtë libër, nga persona të rikthyer në jetë pasi ishin shpallur klinikisht të vdekur, e Përtejmja ekziston dhe është një vend i mrekullueshëm.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Ekziston një force e aftë për të lëvizur objekte, edhe të renda, pa pasur asnjë kontakt me to. Një force e tillë varet vetëm nga prezenca e qënieve njerëzore".
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Vetëm atëherë kur dashurojmë, arrijmë të kuptojmë se kurrë nuk jemi ndarë nga thelbi jonë! Dashurologjia i kushtohet dashurisë dhe marrëdhënieve me të tjerët në të gjitha format e saj ngazëlluese. Nëse ja doni të mirën vetes, kjo do të thotë se keni mësuar sa vleni, por që njëkohësisht nuk gjykoni se vleni më tepër se të tjerët. Para se të jeni frymëzuar qoftë edhe pjesërisht nga bukuria juaj burimore, nuk ka pikën e kuptimit që të luftoni me të metat dhe problemat, sepse ato thjesht nuk keni kohë për ti zgjidhur. Kulmi i dashurisë ka të bëjë me njohjen e vetes si qenie dashurie, ku përmes të dashuruarit e përjeton thelbin e vet. Qëllimi final është që ta ndieni në vijimësi dashurinë në veten tuaj, si krijesë dashurie!
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Libri “Shkenca e Pasurimit” është libër pragmatik, prej të cilit mësohen ligje e koncepte bazë për të gjithë njerëzit që e kanë dëshirë a nevojë pasurimin. Ligji i Tërheqjes, ligj ky që tentohet të përvetësohet që nga Amerika në Europë nga njerëz që duan një jetë e një sistem jete më të mirë, bazën e ka në librin e Wallace Wattles. Ky libër është themeli i filozofisë së “Mendimit të Ri Amerikan”. Vepra të tëra janë bazuar nga ky libër i cili është botuar në miliona kopje nga botues prestigjioz si Penguin Books. Libri fund e krye bazohet në filozofinë Hindw, e tëra është një, një është e tëra.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Mund të ta tranformojë të menduarit... Rezultati? Më shumë lumturi, që tani!"- Oprah Winfrey. "Ky libër është thelbi i punës sime, e gjithë puna që kam bërë gjatë 10 viteve të fundit me individë dhe grupe, në të gjithë Europën dhe Amerikën e Veriut... Jam i sigurt që ky libër do të arrijë te ata njerëz që janë të gatshëm të bëjnë ndryshime të tilla rrënjësore dhe ky libër do të shërbejë si një katalizator për ta. Gjithashtu, jam i mendimit që ky libër do të arrijë edhe te ata njerëz që do ta vlerësojnë përmbajtjen e tij, por nuk do të jenë të gatshëm për ta përjetuar apo praktikuar atë. Me plot siguri, më vonë, fara e mbjellë gjatë leximit të këtij librit do të shkrihet me farën e ndriçimit që çdo njeri e ka brenda tij dhe, papritur, ajo farë do të vijë në jetë e do të lulëzojë brenda tyre."- pjesë nga “Fuqia e së Tashmes”.
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
"Tregtari më i madh në botë është një ndër librat më frymëzues që kam lexuar ndonjëherë. Ndaj, e kam fare të qartë pse i bëhet një pritje aq e shkëlqyeshme."- Norman Vincent Peale. "Kam lexuar të gjithë librat që ndonjëherë janë shkruar për shkathtësinë e të shiturit, por mendoj se Og Mandino i ka tejkaluar të gjithë me "Tregtari më i madh në botë". Askush që do t'i ndjekë këto parime nuk ka për të dështuar kurrë si tregtar dhe askush nuk ka për të qenë vërtet i madh pa këto. Ndërsa, autori ka arritur më shumë sesa vetë prezantimin e parimeve: ai ka gërshetuar ato në thurjen e njërit prej rrëfimeve më tërheqëse që kam lexuar ndonjëherë."- Paul J. Meyer.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Me vlerësim duhet të kuptojmë (në të gjitha rastet përveç atyre ku shprehet qartë ose nënkuptohet diçka tjetër),vlerësimin praktik të një dukurie që mund të ndikohet nga veprimet tona, dukuri që meriton qortimin ose miratimin tonë. Çështja e "çlirimit" të një shkence nga vlerësimet e këtij lloji e, rrjedhimisht, rëndësia dhe kuptimi i këtij parimi logjik nuk janë aspak të barazvlefshëm me këtë çështje: fjala është nëse duhet që mësimet që jepen në universitet "të pranojnë" të bëjnë vlerësime të bazuara në botëkuptime etike, në ideale kulturore ose të tjera parime botëkuptimore.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
A është vërtet dashuria art? Në qoftë se po, atëherë ajo kërkon punë dhe dijeni. Nëse ajo nuk është gjë tjetër veçse një ndjesi e këndshme, përjetimi i së cilës është diçka e rastësishme, një gjendje që e provoni po t’ju ecë fati, atëherë puna ndryshon. Për shumicën problemi i dashurisë, para së gjithash, qëndron në atë se si të të duan dhe jo si të dashurosh ti vetë. Drejt këtij qëllimi ata ecin me mënyra të ndryshme. Njëra rrugë që është sidomos karakteristike për burrat, bazohet në atë që të jetë i suksesshëm në jetë, të ketë pushtet e pasuri me aq sa ia lejon pozita e tij shoqërore. Rruga tjetër që preferohet nga gratë, është që të përpiqen të bëhen sa më tërheqëse, të kujdesen për pamjen e tyre, të vishen bukur etj.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Kështu, pra, në qoftë se "Klasa e re" është përgjithësim i përvojës tragjike të një luftëtari, "Shoqëria e papërsosur" është fryt I përsiatjeve të gjata të një të burgosuri. Por koha bëri të vetën dhe marrëdhëniet shoqërore duke i kapërcyer teoritë, morën forma të reja. Tani "Shoqëria e papërsosur", e menduar në vitin 1956 si vazhdim i "Klasës së re", parashtrohet si një vepër më e pjekur dhe e pavarur si në koncept, ashtu edhe në formë. Atëherë, në mesin e viteve pesëdhjetë, ndryshimet shoqërore që u bënë në "Klasën e re" objekt i analizës sonë, vetëm sa kishin filluar të shfaqeshin dhe zhvillimi i tyre i mëtejshëm zor se mund të parashikohej pak a shumë me saktësi.
Çmimi: 800 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania