titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Kodoni website-in, aplikacionin dhe lojën tuaj, si dhe zhvilloni aftësi të vërteta kodimi me anë të kësaj metode mësimore mjaft argëtuese për fillestarët. Mësoni duke ndjekur udhëzimet hap pas hapi dhe përfundoni gjatë misione shumë interesante. Më pas provoni njohuritë tuaja duke koduar projektet tuaja individuale.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Profesori referoi për "probleme të veçanta të bioelektromagnetizimit". Merita e madhe e lektorit qe se duke parë këtë mjedis kaq mikst, nuk referoi me gjuhën e "rëndë" të fushës, ku, siç dihet, operohet me derivate e integrale. Po ai, në më lejohet të përdor një eufemizëm po nga fusha "simotra", e uli butë "anijen e dijeve në sipërfaqen e hënës". Merita e madhe e këtij Lektori qe: se të panjohurën,e bëri të njohur; abstrakten, konkrete; të vështirën, të thjeshtë e të lehtë. Lakoi dije jo si "konsumim erudicioni", por dije që të vihet në praktikën e përditshme. Nuk bëri astrologji, por shkencë ku vuri pikat mbi i. Libri "Njeriu "Elektromagnetik" në mjedisin elktoromagnetik" është i ndarë në dy pjesë. Për ta bërë më të "përtypshëm" për lexuesin, Profesori jo vetëm lë vend për rekomandime të veçanta, por tërheq vëmendjen e lexuesit që për ta bërë edhe më të lehtë materialin shkencor, të "zbusin" sadopak dijet abstrakte duke lexuar dy librat të botuar më parë nga autori me titull "Fusha elektromagnetike dhe shëndeti" botuar qyysh në vitin 2004 dhe librin që autori së bashku me R. Mihon kanë botuar në vitin 2006, me titull "Vala, celulari dhe shëndeti".
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Në momentin e një tërmeti, secili prej nesh mund të reagojë në mënyra të ndryshme. Ja disa këshilla të thjeshta për mënyrën se si duhet të mbrohemi kur ndjejmë lëkundjet e tokës. 1.Siguroni veten. Në momentin kur ndjeni lëkundjen e parë mos u frikësoni por siguroni veten në një ambjen të përshtatshëm. Futuni poshtë një tavoline të gjerë, larg objekteve të shtëpisë që mund të bien mbi ju. 2.Ruani qetësinë. Kontrolloni të gjitha elektroshtëpiaket në shtëpi që mund të shkaktojnë zjarr. Fikini ato kur lëkundjet të jenë qetësuar. 3.Qetësohuni. Paniku mund të shkaktojë lëndime tek ju. Kini kujdes nga objektet e rëna apo gotat e thyera nëpër shtëpi. Qëndroni brenda sepse gjatë daljes xhamat e dritareve ose tjegullat e çatisë mund të bien mbi ju. Dilni jashtë kur lëkundjet të jenë zvogëluar. 4.Siguroni që keni mundësi të dilni jashtë. Kontrolloni dyert dhe dritaret që të jenë të hapura. 5.Qëndroni larg banesave dhe objekteve që mund të bien mbi ju nëse jeni në ambiente të hapura. 6.Qëndroni larg zjarreve dhe tsunameve. Mundohuni të largoheni sa më parë vendeve të cilat mund të përfshihen nga zjarret, ose vendet të cilat mund të preken nga tsunami. 7.Informohuni. Merrni informacionet e duhura nga mediat, radio, televizioni dhe autoritetet lokale. 8.Siguroni që familjarët dhe fqinjët tuaj janë mirë. 9.Punoni sëbashku për t’u ardhur në ndihmë të lënduarëve nga tërmeti. 10.Siguroni përpara evakuimit që energjia elektrike ose gazi të jenë fikur.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Ky libër jep arritjet e fundit me një liri veprimi mbresëlënëse, gjithashtu rrëmon brenda tyre me një shpirt që rrallë është pare. Bashkimi i gjuhës shkencore me një gjuhë ndihmëse për publikun e zakonshëm është një detyrë jo e lehtë, por Detektivi i Kozmosit është prova që kjo mund të bëhet.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Fillimi i historisë sonë, origjina e gjithësisë, për të cilën na flet shkenca prej disa vitesh, është shpërthimi i dritës në errësirën e kohërave. Por përpara se të interesohemi për këtë dukuri, ju lind pyetja se çfarë kishte përpara fillimit të universit dhe pastaj shumë pyetje të tjera. Në qoftë se doni të merrni përgjigje për pyetjet tuaja në librin “Historia më e bukur e botës” do të gjeni disa opinione të gërshetuara midis shkencës,fesë dhe gjithça tjetër midis të dyjave.
Çmimi: 450 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania