titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Përmes veprave të piktorëve francezë të shekullit XIX, në imagjinaren tonë rikrijohet jeta e shqiptarëve në trojet e tyre dhe përtej kufijve në rrugëtimet e gjata të historisë. Delacroix, Decamps, Corot, Gerome, Papety, Bida, Gleyre etj., një plejadë artistësh të mëdhenj na ofrojnë sot imazhin e shqiptarit të shekullit XIX, figurën e tij herë heroike e tragjike dhe herë lirike. Ishte “Shkolla e Orientalistëve” ajo që i nxiti këta piktorë të vëzhgojnë nga afër shqiptarët dhe qytetërimin e tyre të lashtë...
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Pa dyshim Maximilian Lambertz-i është i vetmi ndër albanologët e huaj që iu kushtua jo vetëm gjuhës shqipe, arkeologjisë historisë etnologjisë por dhe njërës prej dijeve më të vona të saj, folklorikës. U mor thuajse me të gjitha format e shfaqjes së traditës gojore: në poezi e në prozë, me përrallën këngën rituale eposin heroik legjendar të cilit i kushtoi studimin Epika popullore e shqiptarëve”- Die volk sepik der Albaner” (Halle 1958) një prej monografive më të rëndesishme të traditës së studimeve për ciklin e kreshnikëve përkthyer për nevojat e studiuesve prej gjuhëtarit shqiptar E. Çabej në vitet 1970 dhe mbetur në arkivat e instituteve të trashëgimisë deri në fundin e shekullit të kaluar.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
“Në politikë nuk ka asgjë të paqëllishme, dukuritë dhe rezultatet e aksionit të saj nuk janë vetëm afatshkurtra por janë afatmesme dhe afatgjata, justifikimi kur diskutohet për çështje për fatet e vendit nuk mund të justifikohet. Jemi përballë ngjarjeve historike. Një situatë e tillë nuk kërkon ego dhe ambicie pacelizuese partiake, por një veprim kolektiv për të përfaqësuar vendin tonë duke njësuar veprimin midis nesh me atë të institucioneve evropiane. Kemi humbur shumë, mos të humbim atë që na takon.”
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Duke u njohur sa më mirë me defektet edhe vlerat tona shmangim keqkuptimet për “homo albanicus” Për fat të keq ende të mëdha dhe shpesh të pa drejta. Ne jemi këta që jemi dhe as zyrat kryesore të Europës nuk kanë pse të na shohin si të pandreqshëm. Por as emisarët politikë të Tiranës që shkojnë e vijnë nga Brukseli të mos justifikohen nëpërmjet idealizmit tonë.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Vepra që po ju paraqesim pa dyshim që s’mund të përshkruajë në mënyrë të zgjeruar dhe të plotë historinë e Epirit në kohën e pushtimit turk. Materialet me shkrime të vjetra, të çdo natyre qofshin, që ndriçojnë çdo kënd të Epirit të kohës së shkuar, duhet të botohen për të qënë në dispozicion të kërkuesve, studiesve, historianëve.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Alket Islami is an aerial photographer and the president of the National Aero Club of Albania. He works as a paragliding and paramotor instructor. Strapped into the improbably flimsy contraption known as a paramotor, and armed with a camera, Alket Islami is in his element. Through his passion he has developed a new relationship with his country. "At the beginning I thought, like everyone else, of going away and working somewhere else. Then I became acquainted with paragliding and started introducing the sport in Albania. Flying is a form of virus, an incurable, but somehow pleasant, uplifting sickness. Thanks to this sickness I will use every ounce of strength flying for my country and using my perspective on Albania from above." Alket Islami literally has a unique perspective on Albania: "I think we are in a period of transition. Unfortunately it has lasted a little too long. But I think people are on the right course. One has to be patient. Of course I also see our problems from the ground. Problems like that of environmental protection, the problems with the construction industry and many others. But when I rise high into the air the view from above can comfort me. From above the problems appear smaller and fantastic nature combines with the extraordinary buildings from our past in a wonderful way."
Çmimi: 5000 Lekë
titleToAlt
Alket Islami is an aerial photographer and the president of the National Aero Club of Albania. He works as a paragliding and paramotor instructor. Strapped into the improbably flimsy contraption known as a paramotor, and armed with a camera, Alket Islami is in his element. Through his passion he has developed a new relationship with his country. "At the beginning I thought, like everyone else, of going away and working somewhere else. Then I became acquainted with paragliding and started introducing the sport in Albania. Flying is a form of virus, an incurable, but somehow pleasant, uplifting sickness. Thanks to this sickness I will use every ounce of strength flying for my country and using my perspective on Albania from above." Alket Islami literally has a unique perspective on Albania: "I think we are in a period of transition. Unfortunately it has lasted a little too long. But I think people are on the right course. One has to be patient. Of course I also see our problems from the ground. Problems like that of environmental protection, the problems with the construction industry and many others. But when I rise high into the air the view from above can comfort me. From above the problems appear smaller and fantastic nature combines with the extraordinary buildings from our past in a wonderful way."
Çmimi: 5000 Lekë
titleToAlt
Prof. Dhima është një antropolog i mirënjohur shqiptar, bursist i fondacionit "Alexander von Humboldt” dhe kërkues senior në Universitetin Europian të Tiranës. Ai ka drejtuar ekspedita në terren, është hartues i projekteve shkencore mbi antropotogjinë etnike dhe social-kulturore, autor i disa monografive, teksteve (pas)universitare dhe mbi 50 artikujve shkencorë, të botuar në revista të vendit dhe ndërkombëtare të specialitetit. Synimi i kësaj monografie është analiza e materialit të deritanishëm mbi antropologjinë etnike të shqiptarëve dhe paraardhësve të tyre me përdorimin e metodave bashkëkohore: historiko-shoqërore (vjetërsia e vendbanimeve, institucionet politike që kanë siguruar ekuilibrin social në kohë dhe hapësire); demografike (cikli i lidhjeve martesore, lëvizjet migruese); antropobiologjike (tiparet matëse dhe pershkruese, grupet e gjakut, shenjat gishtore); mjekësore (epidemitë masive, gusha, distrofia); ekologjike (mjedisi jetësor) dhe antropologjia"në shtëpi” (zhvendosjet kohore të tipareve të natyrave të ndryshme nga e kaluara në të tashmen e lëvizshme).
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Kuçova, një qytet i ri, Dy komuna ka përbri, Një Kazarë, një Perandori, Të tria bashkë – një janë, Dy si yje, një si hanë....
Çmimi: 3000 Lekë
titleToAlt
Autori-“Në këtë libër paraqes krahinën e Skraparit dhe njerëzit e tij, natyrën, historinë, traditat, zakonet, karakterin, tiparet dhe temperamentin e këtij populli të formuar në këtë realitet. Qëllimi është tepër njerëzor dhe i thjeshtë: Të njihet krahina e Skraparit dhe njerëzit e saj, gjithashtu nëpërmjet kësaj njohjeje historiko – kulturore të vërehen edhe ndryshimet apo të synohen këto ndryshime në sensin pozitiv të zhvillimit të shoqërisë. Shpeshherë, fjalën traditë e kuptojmë si ruajtje të çdo gjëje të shkuar, të vjetër, që duhet respektuar, por që merret shabllon e që duket sikur nuk ndryshon. Në fakt, tradita është, në mënyrë figurative, një magazinë që jo vetëm ruan, por edhe që shton, përherë e vazhdimisht, përvoja që lindin, ku të tjerëve që vijnë pas, ato u duhen dhe u shkojnë me kohën. Në shenjë respekti për të gjithë banorët e Skraparit, të cilët kudo që janë vendosur me banim, jo vetëm nuk e harrojnë vendlindjen dhe krenohen me të, por edukojnë pasardhësit e tyre, që lindin e jetojnë në qytete të mëdha shqiptare dhe europiane me krenari.”
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Statutet e Shkodrës, të gjetura pas pothuajse shtatë shekujsh nga hartimi i tyre fillestar, dalin më në fund në dritë në një botim të veçantë kritik, me një sërë studimesh që nxjerrin në pah veçoritë thelbësore dhe pozitën e rëndësishme në kuadrin e zhvillimeve shqiptare dhe adriateske të shekujve XIV - XV. Të përpiluar përpara vitit 1346, kur Shkodra ishte nën sundimin e mbretit të Rashas, Stefan Dushanit, statutet mbetën në fuqi edhe pasi qyteti kaloi nën kontrollin e Venedikut, më 1396. Të kohës venedikase janë shtesat e mëpasme në to, deri më 1469, pothuaj në vigjilje të pushtimit turk (të vitit 1479). Teksti, i pashoq përsa i përket historisë juridike - institucionale të Shqipërisë, paraqet ndër të tjera, një realitet të ndryshëm nga pamja stereotipe e "vendit të shqiponjave" dhe ndihmon për të njohur më mirë, në veçoritë e saj dalluese, botën qytetare të brigjeve ballkanase - shqiptare. Gjithashtu, ai hedh një dritë të re mbi lidhjet e ndërsjellta mes përmbledhjeve legjislative të zonës. Këto faqe, që për fat të mirë na vijnë nga një kod i ruajtur në Venecie, duhen konsideruar me plot gojën, një "monument i Shqipërisë mesjetare", burim me një rëndësi absolute në njohjen e realitetit mesdhetar, në periudhën e fundit të ndërmjetme dhe në fillimet e kohës moderne. Teksti "Statutet e Shkodrës" u gjet në Bibliotekën e Muzeut Corre të Venecias nga studiuesja Lucia Nadin, të cilin e bëri të ditur në një Konferencë Shkencore të zhvilluar në Shqipëri në vitin 1997. Ky libër i përket historisë juridike - institucionale të Shqipërisë dhe paraqet interes studimi për komunitetin shkencor shqiptar e ndërkombëtar, si një burim studimesh e kërkimesh të mëtejshme.
Çmimi: 1600 Lekë
titleToAlt
Arben Puto (1924-2016) lindi në Gjirokastër. Ka studiuar në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Moskës, dega e së drejtës ndërkombëtare publike. Me hapjen e Universitetit të Tiranës, më 1957, ka punuar si pedagog dhe punonjës shkencor në Fakultetin Juridik, derisa doli në pension më 1990. Është autor i një numri veprash në fushën e së drejtës ndërkombëtare dhe historisë së diplomacisë.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Janë kujtimet e një personazhi të rëndësishëm në histori të viteve 1914- 1915, në të cilat bëhet fjalë për kryengritjet antikombëtare të Shqipërisë së Mesme të drejtuara nga Haxhi Qamili. RELATED PRODUCTS
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në këte 100 vjetor të themelimit të shtetit shqiptar po shkruhet me patos për shpalljen e pavarësisë se Shqipërisë dhe për protagonistët e atij akti të shenjtë për fatet e kombit. 100 vhet më pas meritueshëm atyre u takojnë lavdërime që nuk mund të përshkruhen, edhe pse tashmë shumë prej themeluasve dhe drejtusve të kabinetit të pare qeveritar ende nuk u gjendet as varri për një përshpirtje njerëzore apo përkujtim e nderim simbolik .
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Shqipëria dhe shqiptarët" Sinteze e njohurive te kohes mbi gjeologjine, gjeografine, popullsine, etnografine, historine dhe ekonomine e Shqipërise me Autor Jacques Bourcart. Shqipëroi dhe pajisi me shenime Asti Papa. Shtëpia botuese "Dituria", viti i botimit 2004. Faqet e librit 200. ISBN 00027-59-32-1 Një libër i shkruar me dashuri dhe me dore mjeshtri nga një shkencëtar i njohur francez, profesor i Sorbones, Anetar i Akademise se Shkencave, i cili ka bere studime te shumta , qe madje here here kane qene te parat e kryera, sidomos mbi gjeologjine dhe gjeografine e Shqipërise, veçanerisht te asaj juglindore dhe ka shëtitur e ka bere vrojtime shkencore ne pjesen me te madhe te vendit në vitet 1917-1920. Ne perfundim te parashtrimit te tij, ai thekson se Shqipëria është vendi i banuar nga njëri prej popujve më të vjetër të Europës, per te cilin "une mund te them vetem fjalet me te mira dhe ta levdoj kete popull te shquar. Tek ai gjeta cilesite me te rralla ne Ballkan....qe tek shqiptaret bashkohen me guximin, trimerine, veprimtarine dhe shpirtin e gjalle dhe te hedhu
Çmimi: 800 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania