titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 1: Nga agimet e qytetërimit në fillimet e Greqisë së lashtë : Prehistoria; Egjipti; Assiria dhe Babilonia; Hititët dhe popujt e korridorit sirio-palestinez; Medët dhe Persët; Kultura egjeane; Grekët e epokës legjendare.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 2: Greqia dhe origjina e pushtetit romak: Greqia: Lufta kundër persëve; Shekulli i artë i Perikliut; Luftërat e Peloponezit; Maqedonia, Aleksandri i Madh dhe epoka helenistike. Italia: Etruskët; Roma në epokën legjendare; Pushtimi i Italisë; Roma kundër Kartagjenës; Fillimet e një Fuqie të Madhe
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 3: Roma, pushtimet e mëdha, perandoria karolingiane: Roma: Republika dhe epoka revolucionare; Perandoria; Anarkia ushtarake; Triumfi i Kristianizmit; Antikiteti në Lindjen e Largët; India dhe Kina: Pushtimet e mëdha
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 4: Në zemër të Mesjetës: Hegjemonia shpirtërore e Kishës; Islami; Epoka karolingene; Bota aziatike nga shek. IV-X; Vikingët; Rilindja e perandorisë gjermane; Kryqëzatat; Rënia e Perandorisë Mesjetare; Shkatërrimi i pushtetit Pontifikal.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 5: Rënia e Mesjetës dhe fillimi i Kohës Moderne: Lufta njëqindvjeçare- Lufta e dy Trëndafilave- Lindja e shtetit spanjoll- Formimi i perandorisë otomane- Ekspansioni i Islamit në Afrikë- Pushtimet mongole në Lindjen e Largme- Evolucioni intelektual në fundin e Mesjetës- Rilindja në Itali.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 6: Rilindja dhe Reforma: Rilindja në Francë, në Vendet e Ulëta, në Gjermani, në Britaninë e Madhe- Zbulimet e mëdha gjeografike- Perandoria e Karlit V- Reformat dhe reformatorët- Mosha e artë e letërsisë jugevropiane, e pikturës spanjolle dhe flamande- Filipi II dhe koha e tij.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 7: Koha e konflikteve të mëdha politiko-fetare: Luftërat fetare- Anglia dhe Skocia e shekullit XVI- Franca dhe Kardinalët e Mëdhenj- Lufta Tridhjetëvjeçare- Anglia në shekullin XVII- Mendimtarët e mëdhenj, Fizikantët dhe Matematikanët- Shekulli i Luigjit XIV.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 8: Shekulli i Luigjit XVI: Lufta për trashëgiminë e Spanjës- Rusia e vjetër- Pjetri i Madh- Polonia- Hegjemonia angleze- Nga oqeani në oqean- Regjimi i vjetër në Francë- Shekulli i iluminizmit.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 9: Shekulli XVII, Revolucioni dhe Perandoria: Polonia- Turqit, austriakët dhe prusianët- Stuhi mbi perandorinë Britanike- Revolucioni Francez- Shqiponjat napoleoniane.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 10: Fillimi i shekullit XIX: Karbon, çelik, pambuk dhe makina-> Manifesti Komunist- Revolucionet e 1948-ës- Mbretërimi i Viktorias- Perandoria e dytë- Bismarku, 1870-a dhe Komuna e Parisit.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 11: Shekulli XIX gjer në vitin 1918: Shtetet e Bashkuara në shek. XIX- Perandoritë koloniale- Paqja e gjatë- Lufta e Parë Botërore.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Në 12 vëllime të ndara ju do të keni mundësinë të njiheni me qytetërimet më të rëndësishme të njerëzimit. Historia Botërore dhe Qytetërimi 12: Prishja e paqes dhe pushtimi i hapësirës: Midis dy luftërave- Lufta e Dytë Botërore- Bota nga viti 1945 deri në ditët tona-> Lufta e ftohtë- Pushtimi i hapësirës- Rënia e Murit të Berlinit- Demokracitë e reja- Lufta kundër terrorizmit.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Asgjë tjetër më e mrekullueshme dhe më e paharrueshme se “Novelat” nuk doli nga pena e Tolstoit. Sigurisht, ai shkroi “Lufta e Paqja”, “Ana Karenina”, dy nga monumentet më të mëdha të letërsisë botërore, por “Novelat” janë drithërimë e shpirtit, ndjenjë e thellë, joshje e rrallë, një bukuri mistike e egër dhe plot gjallëri, ku të përkund era e lehtë vjeshtore dhe të ruan qetësia e brishtë. Njeriu rus dhe bota e tij shpirtërore e çuditshme shpalosen magjishëm para lexuesit. Tolstoi e arriti apogjeun me “Novelat”. Aty është nderimi më i thellë njerëzor. Ato sundojnë me madhështi dhe të lenë një mbrese të thellë, sepse janë të thjeshta dhe prekëse, ato ledhatohen përjetësisht nga era tolstojane dhe ruhen me kujdes nga qetësia e përjetësisë.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Kjo është historia e një gruaje, e cila guxoi të ëndërronte dhe të triumfonte. Në një fshat të vogël, Emma Harte, një shërbëtore e thjeshtë, me këmbëngulje shpalosi talentet e saj, zbuloi kuptimin e tradhtisë, mësoi të mbijetonte, të bëhej një grua. Në prag tragjedie, ajo u shndërrua nga një grua e varfër në një person të fuqishëm dhe të pasur në sajë të vullnetit të hekurt. Si një nga gratë më të pasura në botë, Emma Harte ka gati gjithçka për të cilat kishte luftuar fort për të arritur, përveç dashurisë dhe pasionit për të vetmin mashkull të cilin nuk mund ta kishte. Pas dy martesave, dy luftërave shkatërruese dhe sekreteve të shumta, suksesi i saj është arritur me një çmim të lartë për t’u paguar. Tashmë ajo përballet me një luftë të re: atë me njerëzit dikur të besuar dhe tashmë tradhtarë.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Cila vajzë nuk ka një ëndërr, qoftë dhe një herë të vetme në jetë, cila vajzë nuk dëshiron të marrë një dhuratë të çmuar, për më tepër nga Tiffany? Në Nju Jork, në Avenue 5, ditën e vigjiljes së Krishtlindjeve, dy burra kanë blerë një dhuratë për gruan që dashurojnë. Geri që thuajse e kishte harruar dhuratën për të fejuarën Rashel, kujtohet për të dhe i blen një byzylyk fatsjellës. Ethani përkundrazi kërkon diçka më të veçantë: një unazë për të fejuarën, Vanesën, e zgjedhura e tij e shkëlqyer, para së cilës ka vendosur të bjerë në gjunjë për t'i propozuar në mënyrë romantike, martesën. Por, me të dalë nga shitorja, në një aksident të çuditshëm, ai do të shohë më vonë, me tmerr, se të dyja dhuratat janë shkëmbyer. Rashelës i ra fati të vërë në gisht unazën e destinuar për Vanesën. Kështu për Ethanin fillon një periudhë rishqyrtimi, kthim prapa, ecje në gjurmët e asaj çfarë ka ndodhur, derisa përballet me të vërtetat e largimeve, një dashurie të re, përballje me gjërat më të thjeshta dhe që tingëllojnë ende të bukura, ndonëse në një botë moderne.
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Melanie Stryder refuzon të zhduket. Planeti Tokë është pushtuar nga një lloj specie që infekton mendjen e humanëve, ndërsa nuk e prek trupin e tyre. “Mendja” pushtuese që ka marrë trupin e Melanie nuk e priste që banori i mëparshëm të luftonte kaq shumë për të mbajtur mendjen. Ndërsa Melanie i mbush mendimet e mysafirit me vizione të Jared, një human që jeton i fshehur, mysafiri fillon të ndiejë mall për një njeri që nuk e ka takuar. Kështu Melanie dhe mysafiri nisen në kërkim të burrit që të dy e duan. Romani me një trekëndësh të pazakontë dashurie është një rrëfim për forcën e dashurisë dhe për thelbin e ekzistencës njerëzore.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Një libër vërtet madhështor, shumëplanësh, plot humor dhe aventura, një libër që të mëson dhe të mbush me optimizëm, interesant në shumë drejtime, por mbi të gjitha për mënyrën e rrëfimit, gjuhën e përdorur, dialogun e shkathët dhe mënyrën sesi përshkruan ngjarjet dhe natyrën.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Një bestseller ndërkombëtar, libri “Lojërat e urisë” ka në qendër 16-vjeçaren Katnis, e cila jeton në Panem, një vend në Amerikën Veriore të periudhës post-apokaliptike. Kapitoli, metropoli i vendit, ushton një kontroll të rreptë në të gjitha zonat e tjera të vendit. “Lojërat e urisë” është një aktivitet i përvitshëm, ku një djalë dhe një vajzë të moshës 12-18 vjeç nga secili prej 12 rajoneve, zgjidhen nga një lotari për të konkurruar në një betejë deri në vdekje, e cila transmetohet në televizion. Libri në përgjithësi mori kritika të mira, por disa kritikë letrarë gjetën ngjashmëri mes tij dhe librit të një autori japonez. “Lojërat e urisë” është përkthyer në 26 gjuhë, ndërsa ekranizimi i tij vitin e kaluar pati sukses të jashtëzakonshëm financiar.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
“Vajza e zjarrit” është vazhdimi i romanit “Lojërat e urisë”. Kundër çdo parashikimi, Katnis i fitoi “Lojërat e urisë”. Ajo dhe Pita janë të dy gjallë. Katnis duhet të ndihet e lehtësuar, madje e lumtur. Tek e fundit, ajo u kthye në familjen e saj dhe tek shoku i saj i përjetshëm, Geil. Por përsëri asgjë nuk është ashtu siç ajo do të dëshironte: Geil është ftohur dhe i rri larg, Pita i ka kthyer shpinën dhe ka zëra për një komplot të mundshëm kundër Kapitolit, një rebelim që ajo vetë dhe Pita kanë ndihmuar për t’u krijuar. Katnis ka ndihmuar në krijimin e një situate që nuk është e sigurt nëse mund ta ndalojë dhe çfarë e shqetëson më shumë është se nuk është e sigurt edhe nëse duhet të përpiqet ta bëjë. Ndërsa afrohet koha për t’u kthyer në Kapitol, Katnis dhe Pita duhet të provojnë se janë të dashuruar me njëri-tjetrin, ndryshe pasojat do të jenë të tmerrshme.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
“Emri im është Katnis! Pse nuk kam vdekur? Unë duhej të kisha vdekur”. Katnis, vajza e zjarrit, ka arritur të mbijetojë, edhe pse shtëpia e saj është shkatërruar. Geil është arratisur, familja e saj është e sigurt, Pita është kapur rob nga Kapitoli, Rajoni 13 në të vërtetë nuk ekziston. Tashmë ka drejtues të rinj. Revolucioni ka nisur! Katnis arriti të shpëtonte nga arena dhe, pa e ditur, ka qenë pjesë e revolucionit prej një kohe të gjatë. Rajoni 13 u shfaq si hije dhe kërkon të pushtojë Kapitolin. Me sa duket, të gjithë kanë pasur dorë në organizimin e planeve, përveç Katnis. Suksesi i rebelimit varet nga vullneti i Katnis për të pranuar përgjegjësitë dhe për të ndihmuar mijëra jetë të vendit të saj. Për ta bërë këtë, ajo duhet të bëhet “Panemi Grifsha”, pa menduar për kostot personale.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
CIKLI I PUBLICISTIKES POLITIKE • Rënia e zgjedhjeve / 1996 • Vera e përjetshme / 1997 • Lufta jo civile/ 1998 • Paradhoma e një presidenti / 2001 • Nga hiri/2003 • Finalja /2005 • Të gjithë nëpër vendet e tyre / 2009 • Në kërkim të zgjedhjeve të humbura / 2012 Preç Zogaj ka lindur me 5 dhjetor 1957 në Lezhë. Ka kryer studimet e larta për gjuhë dhe letërsi shqipe. Ka botuar shumë vëllime me poezi, ka marrë dy herë çmimin e Ministrisë së Kulturës për librin poetik më të mirë të vitit. Poezitë e tij janë përkthyer në disa gjuhë të huaja. Zogaj njihet si një shkrimtar dhe publicist mjaft i angazhuar në jetën politike. Ka qenë tre herë deputet i Kuvendit të Shqipërisë, dy herë ministër dhe këshilltar politik i Presidentit të Republikës. Pjesëmarrjen në politikë e ka shfrytëzuar, gjithashtu, për të dhënë dëshminë e tij të ngjarjeve kryesore të tranzicionit me kolanën e njohur të librave me ese politike.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
“Vitet e Blair-it”, është një histori e politikës ndërkohë që ndodh, e progresit dhe ngecjeve, e reputacioneve të ndërtuara e të shkërmoqura, nën përimtimin e pashtershëm të medias 24 orëshe. Rrëfyer pa dorashka, pasqyron krizat dhe skandalet, përplasjet dhe dorëheqjet, uljet e ngritjet e politikës vullkanike britanike. Por, përveç ngjarjeve të mëdha, ka edhe thellime e vëzhgime që e bëjnë këtë libër një portretizim të paharrueshë njerëzor të disa prej njerëzve më të fuqishëm në botë. Nuk ka pasur kurrë më parë një libër kaq gozhdues rreth jetës në majë të botës, apo një libër njerëzor për politikën, treguar nga një njeri që ishte dëshmitar i gjithçkaje.
Çmimi: 1500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania