titleToAlt
"Tre të shoshjanët" (besa) futet në kategorinë e krijimtarisë së mirëfilltë letrare me portrete e tregime nga jeta e Dukagjinit. Besa, fjala e nderit, pasaporta fisnikëruese e shqiptarit, kult që kalon kufijtë e natyrës si një krijesë e indeve tona gjenetike në themel të së cilës rrjedhin virtytet dhe morali arbëror. Besa si parim dhe si vepër është kulmi i sakrificës dhe mirësisë njerëzore. Madhështinë e besës shqiptare, kurorë e të gjitha virtyteve tona e gjejmë të mishëruar në shkallën më të lartë në theroritë e patriotëve Mark Milani, Babun Celi dhe Zef Delia. Libri vjen si vegim i bekuar për një ngjarje të pashoqe historike e kthyer në baladë dhe kënduar brez pas brezi në zharkun e lahutës.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
At Anton Harapi vjen me një tjetër profil, - atë të publicistit në këtë botim. Një pjesë e mirë e artikujve të tij të botuara në revistën “Hylli i Dritës”, si dhe disa shkrime të botuar në gazetën “Ora e maleve” në vitet 1923-1924 janë përfshirë në këtë libër. Me rëndësi të veçantë është edhe fjala e tij që ka mbajtur në Këshillin e Naltë, ku vetë Harapi shpjegon arsyet se pse u bë pjesë e strukturave të shtetit kur Shqipëria ishte nën pushtim. Mendimi estetik dhe filozofik i tij vazhdon të shërbejë sot si një mënyrë për të intepretuar kulturën tonë kombëtare. Pas studimeve për teologji në Austri e Romë ai kthehet në Shqipëri më 1910 dhe shugurohet meshtar. Gjatë viteve 1912-1913 kur Shkodra qe e rrethuar nga trupat malazese e serbe ai i përkushtohet shërbesave fetare dhe njerëzore në kishën “Zoja Rruzare” në Shkodër, ku ishte edhe Kuvendi Françeskan. Gjatë kohës së takimeve që i paraprinë pavarësisë së Shqipërisë kërkohet nga nëpunësit e Ministrisë së Jashtme të Perandorisë Austro-Hungareze si përkthyes gjatë bisedimeve që u zhvilluan mes kontit L. Von Berthold dhe Ismail bej Vlorës, në mungesë morën sivëllaun e tij françeskan P. David Pepën. Por At Anton Harapi kujtohet dhe për fatin e tij të trishtë në histori. Ne ende sot nuk e dimë ku prehet trupi i tij. Pas hyrjes së komunizmit fati i tij ndryshoi përgjithmonë. I përpiktë me jetën shpirtërore, dhe i rreptë me trupin e tij, dashamirë me të gjithë njerëzit që takonte, qe një ndër klerikët më të ditur që e nderoi Kishën dhe atdheun me shkrime dhe vepra. Ishte një ndër katër “Regjentët” emëruar në krye të shtetit gjatë pushtimit gjerman. Pas largimit të pushtuesve duke menduar se regjimit do të rrëzohej shpejt u strehua në Plan të Dukagjinit. Pas kërkimeve të rrepta komunistët e gjetën duke u lutur dhe i vunë prangat menjëherë. Për gati gjashtë muaj qëndroi në birucat e hetuesisë në Tiranë, duke u torturuar prej xhelatëve komunistë. U dënua padrejtësisht dhe u pushkatua mbrëmjen e 14 shkurtit në orën 18.30. Eshtrat e tij janë ende në një gropë të panjohur diku në rrethinat e Tiranës.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
At Gjergj Fishta O.F.M. ishte padyshim intelektuali autoritar më imponues i kulturës shqiptare për më se një gjysëm shekulli. Kritika dhe studimet për Fishtën dhe veprën e tij kanë një histori mbi 100 vjeçare. Autori dhe vepra e tij kanë kaluar përmes një rruge ku nuk kanë munguar lavdërimet e sharjet. Parë në aspektin vëllimor ajo padyshim që përbën korpusin më të madh të shkruar për një autor shqiptar. Studiues të vjetër e të rinj, bashkohës e pasardhës, tradicionalistë e modernë kanë dhënë ndihmesën e tyre, duke shpenzuar kohë për Fishtën, pavarësisht cilësisë së saj.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
At Gjergj Fishta O.F.M. ishte padyshim intelektuali autoritar më imponues i kulturës shqiptare për më se një gjysëm shekulli. Kritika dhe studimet për Fishtën dhe veprën e tij kanë një histori mbi 100 vjeçare. Autori dhe vepra e tij kanë kaluar përmes një rruge ku nuk kanë munguar lavdërimet e sharjet. Parë në aspektin vëllimor ajo padyshim që përbën korpusin më të madh të shkruar për një autor shqiptar. Studiues të vjetër e të rinj, bashkohës e pasardhës, tradicionalistë e modernë kanë dhënë ndihmesën e tyre, duke shpenzuar kohë për Fishtën, pavarësisht cilësisë së saj.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
At Gjergj Fishta njihet pak si prozator, dhe ky botim i përgatitur nga Prof. Dr. Persida Asllani sjell përmasën e këtij kolosi të kulturës kombëtare si prozator. Në vëllimin e parë janë përfshirë të gjitha krijimet që nga viti 1899 deri 1922.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
At Gjergj Fishta njihet pak si prozator, dhe ky botim i përgatitur nga Prof. Dr. Persida Asllani sjell përmasën e këtij kolosi të kulturës kombëtare si prozator. Në vëllimin e II janë përfshirë të gjitha krijimet që nga viti 1923 deri në vitin1940.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
“Hylli i Dritës” ka qenë e para revistë e botuar në Shqipëri, me një program të qartë atdhetar, politik e kulturor, dhe që u bë shprehja më e pastër e intelektualëve katolikë dhe e kryesisë së Provinces Françeskane në Shqipëri, përfaqësuesit e së cilës qenë jo vetëm drejtori i saj Át Gjergj Fishta, por madje një plejadë letrarësh, gjuhëtarësh, folkloristësh dhe ekonomistësh që nderuan jo vetëm Provincën Françeskane por edhe Kombin. "Hylli i Dritës"- revistë kulturore dhe shkencore - do të botohet dy herë në vit. Mirëpresim studime, shkrime e materiale arkivore, të cilat, mbasi të shqyrtohen prej redaksisë dhe drejtimit shkencor, mandej do të botohen te "Hylli". Shkrimet për botim nuk duhet të jenë më shumë se 20-25 f aqe. Pranojmë vetëm studime apo shkrime kulturore të pabotuara. Kësisoj, shkrimet që do të sillni në redaksinë e "Hyllit", nuk duhet të jenë refuzuar prej ndonji organi tjetër për arsye metodologjike apo shkencore.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Kulminacioni poetik i At Gjergj Fishtës është “Mrizi i Zanavet”. Ky është botimi IX, origjinal që vjen nga Botimet Françeskane për të gjithë ata që duan të shijojnë magjinë poetike fishtiane.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Fuqia e lirikës së tij mbetet përgjithnjë në emocionalitetin e veçantë, në elementaritetin e figurës, në gjuhën shqipe krejt të veçantë, që mund të quhet gjuhë e Fishtës. Ajo fuqi vullkanike, që derdhet në vargje, ai rebelim që lirikën e kthen në kryengritje, janë karakteristikat e para të lirikës së tij atdhetare, fetare apo personale te “Vallja e Parrizit”.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
“Dramatika” e Gjergj Fishtës është botimi më i plotë dhe më me peshë që i përcillet lexuesve nga Botimet Françeskane. Ky botim me dy vëllime është përgatitur nën kujdesin e redaktorit At Viktor Volaj. E gjithë drama e tij vjen sipas teksteve autentike që ka botuar autori para viteve '40. Në vëllimin e dytë janë përfshirë: "Shqyptarja e gjyqtetnueme", "Barit e Betlemit", "Shna Ndou i Padues", "Ngadhnia e fesë e virtyteve permi idhujtri e vese", "Blegtorët e Betlehemit" dhe "Hajria".
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
“Dramatika” e Gjergj Fishtës është botimi më i plotë dhe më me peshë që i përcillet lexuesve nga Botimet Françeskane. Ky botim me dy vëllime është përgatitur nën kujdesin e redaktorit At Viktor Volaj. E gjithë drama e tij vjen sipas teksteve autentike që ka botuar autori para viteve '40. Në vëllimin e parë janë përfshirë: "Juda Makabe", "Shqyptari i gjytetnuem", "Sh. Luigj Gonzaga", "Sh'Françesku i Asizit", "Odisea", dhe "Ifigenija n'Aulli".
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Ky libër, me një zhanër të rrallë në letrat shqipe, sjell një botë mes reales dhe fictionit, përmes një narracion brilant të At Anton Harapit. Andrra e Prêtashit shënon një kulminacion në letërsinë non-fiction
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Nëse do të kuptosh përmasën e vërtetë të At Gjergj Fishtës, kjo është biografia më e mirë e shkruar për të deri më sot. Autori ka qenë një nxënës dhe ndjekës besnik i Fishtës dhe jetëshkrimin dhe studimin e veprës e ka bërë nga brenda, në gjithë thellësinë dhe botëkuptimin e saj real.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Kjo vepër është një himn për bukurinë e për dashurinë në botën shqiptare, që mbështetet në një figuracion lirik (personazhet janë lule) dhe në një moralitet shqiptar të këngës ku dashuria këndohet vetëm nëpërmjet bukurisë. Vepra ka dhe një ton polemizues, sepse ishte shkruar për të përmbysur tezën e shfaqur serbe, se shqiptarët nuk dijnë ti këndojnë dashurisë pa fyerje. Fishta provon të kundërtën me veprën e vet.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
“Provinca Françeskane Shqiptare, me nji mori botimesh këto kohët e fundit, ka si qellim të zgjojë te shqiptarët traditën shumëshekullore kulturore të françeskanve, që jetuen e vepruen në Shqipni. Kjo traditë kulturore u ndërprë për ma shumë se 50 vjet nga diktatura komuniste. U banë përpjekje të shumta dhe ma së fundi lindi edhe Kolana e Shkrimtarve Françeskanë, që i ka vu vetit nji qellim: botimin e krejt veprave të françeskanve shqiptarë: Fishtës, Gjeçovit, Harapit, Kurtit, Palajt, etj. Krahas kolanës së shkrimtarve françeskanë me botime të randësishme etnografike, historike, gjuhësore e letrare, etj. Provinca Françeskane asht tue e dhanë kontributin e vet edhe me botimin e serisë bibliografike të punueme me mjaft kompetencë nga Willy Kamsi. Kjo seri bibliografike e ideueme dhe e projektueme prej studiuesit shkodran, të njoftun tashma, Willy Kamsi asht mirëpritë nga paria e Provincës, dhe sidomos ka gjetë mbështetje mbrenda projektit kulturor që kjo provincë po çon përpara tash sa vjet. Në ketë seri janë botue katër blëjt e parë dhe po pasunohet edhe me ketë blë të pestë. Shumë studiues, kërkues të fushave të ndryshme, po edhe publiku mbarë, i dhanun mbas studimeve, kerkimimeve shkencore e ka pritë me andje ketë iniciativë të studiuesit Kamsi, pse të katër bibliografitë Albania, Hylli iDritës, Leka dhe Shkëndija/Shëjzat paraqesm katër revista që lanë gjurmë të paharrueme në historinë e kulturës shqiptare. Nëpër faqet e këtyne të Perkohshmeve shumë personalitete me idë dhe mendime të ndrituna nga ideale t'epërme, patën shkrue historinë, themeluen shtetin e ri shqiptar, i dhanë nji hov të madh përparimit të kombit me qellim bashkimin me qytetnimin europian prej të cilit në mënyrë të dhunshme u ndamë për ma shumë se katërqind vjet Prandej, puna e censhme e Z. Kamsi asht për t'u levdue dhe njiheri të jetë shembull për risi te studiues të rij, në kërkimet e matejshme në lamën e studimeve shqiptare.”-At Vitor Demaj, OFM.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Botim me plotësime nga Lumo Skëndo dhe Henry Guys.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
“Shkëndija 1940-1943, Shêjzat 1957-1975, bibliografi kronologjike” është një botim që sjell të dhëna të plota të karakterit bibliografik për të dy organet kulturore që dolën në Shqipëri dhe në Itali. Ky botim vlen për studentët, por më së shumti për studiuesit që duan të njohin kënvështrimin historik dhe kontributin kulturor që sollën këto dy revista.
Çmimi: 800 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania