titleToAlt
Çmimi: 750 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Unë, Beatrisa e Savojës, jam nëna e katër mbretëreshave. A ka ndonië grua tjetër në histori që mund të thotë të njëjtën gjë? As edhe një, ju garantoj, dhe as do të ketë asnjëherë. Por vërtet që po mburrem. Pse të mos e bëj? Mos vallë u ngjitën rastësisht deri në majat e sundimit vajzat e mia? Gruaja nuk arrin dot asgjë në këtë botë burrash, po nuk komplotoi me kujdes. Planet për bijat e mia i nisa t'i hartoja qëkur ende nuk kisha arritur të përkundja në krahë me të madhen prej tyre, Margaritën. Meqë për vajzat e mia doja vetëm suksesin, i mësova si të ishin djem, i pajisa me fuqinë e vërtetë me atë lloj fuqie, që buron nga brenda. Po të mundesha, do ti kisha bërë edhe mbretër. Por bëra nëna mbretërish. Me tepër se kaq nuk mund të bëja për to dhe për familjen e Savojës për familjen time tani dhe në të ardhmen. Familja është gjithçka. Asgjë tjetër nuk ka rëndësi. Të gjitha lidhjet e tjera mund të thyhen miqësia, martesa, edhe mbretërimi përvec lidhjeve familiare. Ky është mësimi i dytë që iu mësova vajzave të mia: familja vjen e para. Për fatin tim të keq, fjalet e mia nuk iu benë dot vathë në vesh dhe i mori era, si farat e hedhura mbi token e gurtë.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Vajzat është një histori e një vajze që po rritet, e cila të rrëmben krejt. Rrëfyer me fjali që ndonjëherë jane aq të fisme, sa mund t'i mbash si stoli... një histori veshur me cipë magjike. Cline mrekullisht shtron në një hartë topografinë e zemrës se një adoleshenteje të rrenuar nga vetmia. Ajo na sjell të vërtetën e trilluar të një vajze që rend pas rrezikut në një verë plot lengata e humbje.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Danieli është trashëgimtari tridhjetetrevjeçar i pasuri të Familjes Sonnino, e cila është një familje e pasur hebreo Italianë që provoi shkëlqimin dhe rrënimin përgjatë viteve të Fundit te Luftës së Dytë Botërore dhe fillimshekultit XXI, çka na dhuron sfondin e larmishëm të kësaj tragjikomedie të spikatur. Danieli ka trashëguar pasionet ekstravagante të gjyshit dhe servilizmin e babait, si dhe mënyrën e tepruar të sjelljes së klasës së tij shoqerore, Ai eshtë gjithashtu viktimë e një përuljeje e të zymtë ndaj Gajës, burim i Fantazive të tij erotike, Ky roman është i krahasueshëm me veprat e Philip Roth-it dhe Saul Betlouz-t. Një sagë e guximshme dhe e larmishme për ritualin dhe lirinë, dashurinë dhe luftën, seksin dhe tradhtinë, e vendosur në lagjet e pasura të Romës bashkëkohore.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Ditët e fundit para vdekjes, Nela i telefonon së motrës. Xhulsi nuk e ngre telefonin dhe nuk ja vë veshin thirrjes së saj për ndihmë. Tani, Nela ka vdekur. Thonë që u hodh vetë. Kurse Xhulsi u kthye në një vend , të cilin mendonte se e kishtë lenë përgjithmonë pa shpine, për tu kujdesur pëe vajzën adoleshente që la pas e motra. Por Xhulsi ndjen frikë. Është shumë e friksuar, nga kujtimet që i ka varrosur prej kohësh, nga mulliri, nga bindja se Nela nuk do ta vriste kurrë veten. Dhe, më shumë nga çdo gjë tjetër i trembet ujit vendit që quajnë Pellgu i Mbytjes..
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Libri i dytë i eposit të akullit e zjarrit na çon në një vend të harruar e të mrekullueshëm zhgjakësimesh e hakmarrjeje, magjish e luftërash. Është një rrëfim ku virgjëreshat vallëzojnë me të marrët, vëllezërit komplotojnë kundër vëllezërve dhe të vdekurit ngrihen e ecin në mes të natës, ku princesha maskohet si çunak jetim, ku egërsira e maleve zbresin nga Bjeshkët e Hënës për të plaçkitur fshatrat. Gjithçka është çoroditur. Behari i begatisë dhe i paqes, që zgjati plot dhjetë vjet, po mbyllet dhe dimri i akullt e i egër po afrohet si një bishë e xhindosur. Ndërsa në qiell varet një kometë ngjyrë gjaku e flakësh, si një ogur fatkeqësish, gjashtë njerëz luftojnë të shtien në dorë vendin e përçarë. Biri i Edardit, Robi e ka shpallur veten Mbret të Veriut. Në jug Xhofri, që mbahet si trashëgimtari i Robertit, mbretëron veç me emër, por është në dorë të oborrtarëve intrigues e të ettfr për pushtet të Zbarkimi i Mbretit. Secili prej vëllezërve të Robertit kërkon të sundojë vetë, ndërsa një derë e mënjanuar befas ngrihet edhe një herë të pushtojë. Në një tjetër kontinent, mbretëresha në mërgim, Mëma e Dragonjve, rrezikon gjithçka për t'i çuar pjellat e saj të çmuara përtej shkretëtirës së zhuritur, si e si të fitojë kurorën, që i takon me të drejtë. Mbi një pëlhurë gjaktrazimi dhe vëllavrasjeje, alkimie dhe therjesh, çmimi i lavdisë paguhet veç me gjak. Fitorja u buzëqesh veç burrave e grave, që kanë tehun të ftohtë akull dhe zemrën edhe më të akullt. Kur ndeshen mbretërit, nuk ka pëllëmbë toke që të mos e ndiejë tronditjen.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Libri i dytë i eposit të akullit e zjarrit na çon në një vend të harruar e të mrekullueshëm zhgjakësimesh e hakmarrjeje, magjish e luftërash. Është një rrëfim ku virgjëreshat vallëzojnë me të marrët, vëllezërit komplotojnë kundër vëllezërve dhe të vdekurit ngrihen e ecin në mes të natës, ku princesha maskohet si çunak jetim, ku egërsira e maleve zbresin nga Bjeshkët e Hënës për të plaçkitur fshatrat. Gjithçka është çoroditur. Behari i begatisë dhe i paqes, që zgjati plot dhjetë vjet, po mbyllet dhe dimri i akullt e i egër po afrohet si një bishë e xhindosur. Ndërsa në qiell varet një kometë ngjyrë gjaku e flakësh, si një ogur fatkeqësish, gjashtë njerëz luftojnë të shtien në dorë vendin e përçarë. Biri i Edardit, Robi e ka shpallur veten Mbret të Veriut. Në jug Xhofri, që mbahet si trashëgimtari i Robertit, mbretëron veç me emër, por është në dorë të oborrtarëve intrigues e të ettfr për pushtet të Zbarkimi i Mbretit. Secili prej vëllezërve të Robertit kërkon të sundojë vetë, ndërsa një derë e mënjanuar befas ngrihet edhe një herë të pushtojë. Në një tjetër kontinent, mbretëresha në mërgim, Mëma e Dragonjve, rrezikon gjithçka për t'i çuar pjellat e saj të çmuara përtej shkretëtirës së zhuritur, si e si të fitojë kurorën, që i takon me të drejtë. Mbi një pëlhurë gjaktrazimi dhe vëllavrasjeje, alkimie dhe therjesh, çmimi i lavdisë paguhet veç me gjak. Fitorja u buzëqesh veç burrave e grave, që kanë tehun të ftohtë akull dhe zemrën edhe më të akullt. Kur ndeshen mbretërit, nuk ka pëllëmbë toke që të mos e ndiejë tronditjen.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
E kam ndjekur këto ditët e fundit. E di ku i blen ushqimet, në çfarë pastrimi kimik i lan robat, ku punon. Nuk kam folur kurrë me të. Nuk do ta dalloja tingullin e zërit të saj. Nuk e di çfarë ngjyre i ka sytë apo si duken ata kur është e friksuar. Por do ta mësoj.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Atë natë që pashë me sytë e mi babanë në fill të vdekjes, ndjeva,si kurrë më parë, dufin shpërthyes të nënës sime, dhe mora një vendim vetëmbrojtës për t'ia mbyllur derën. Duhet të ikja nga kjo familje. Përgjatë dy viteve në vazhdkn, thuajse nuk fola fare me te: jetonim si te huaj nen te njejten çati. Dhe me shume nga të gjitha, më kujtohet lehtësimi im i thellë e i madh kur pashë doktor Mançesterin tek hynte në shtëpinë tonë. Askush nuk më kishte dhënë më parë një dhuratë kaq të madhe. Qysh atëherë, vendosa të isha si ai. Do te bëhesha doktor dhe do të përçoja te të tjerët përdëllesën që më kish dhënë ai.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Albert Zholi shkruan me një penë të ëmbël dhe të qetë, sikur valëzon. Ai hyn në shpirtin e personazhit dhe e zbërthen atë duke na e prurë pranë të gjallë dhe të freskët.-Dritëro Agolli Albert Zholi edhe kur bën analiza edhe kur zhvillon intervista, i bën në mënyrë poetike. -Xhevahir Spahiu Alberti shkruan me kulturë, me mjeshtëri artistike, me stil të gjallë, me gjuhë të rrjedhshme dhe mbi të gjitha, me një ndjeshmëri të rrallë. -Helena Kadare Krijimtaria juaj të ngërthen. Lexova një ngjarje prekëse nga jeta e emigrantëve shqiptarë në Greqi i cili shquhet si për realizëm, si për humanizëm të ndërsjellët. Të tilla tregime rrëfejnë cilësitë e larta morale të njerëzve të thjeshtë. Suksese në rrugën e bukur e të vështirë të tregimit të shkurtër. -Naum Prifti
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Po sikur të të jepet mundesia ta jetosh jetën përsëri e përsëri,deri sa , më në fund, ta bësh ashtu sic duhet? Një natë të stuhishme me dëbore ,më 1910,në Angli lindi një fëmijë dhe vdiq pa marrë ende frymën e pare. Një natë te stuhishme me dëborë,më 1910, në Angli lindi një fëmijë dhe jetoi për të treguar historinë. Po sikur te kemi nje mundësi të dytë për gjithçka ? Po sikur të kemi një pafundësi mundësish për ta jetuar jetën? A do të ishe gati ta shpëtoje botën nga fati i pashmangshëm? A do të doje ?
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Për Xhekun pesëvjeçar, “Dhoma” është e gjithë bota. Aty ka lindur dhe është rritur; aty jeton së bashku me Manë e tij, aty mësojnë, lexojnë, hanë, flenë dhe luajnë. Natën, për siguri, Maja e mbyll në dollap, që të flerë sa herë vjen Plaku Nik. “Një roman vërtet i jashtëzakonshëm. “Dhoma” na dhuron një mënyrë krejt të veçantë rreth të folurit për dashurinë, e njëkohësisht na jep një këndvështrim të gjallë të botës ku jetojmë.”— NEW YORK TIMES BOOK REVIEW. “Nuk kam lexuar kurrë një roman kaq zemërshpërthyes dhe që të trazon stomakun njëkohësisht... Sa për Xhekun, kaq i ëmbël dhe i zgjuar, do të doja ta nxirrja nga romani e ta shtrëngoja fort, për të mos e lëshuar kurrë më.”— DAILYMAIL. “Të shikuarit e botës përmes syve të fëmijës mund të tingëllojë si diçka e çuditshme, por libri rrjedh po aq bukur sa ç'shijohet një akullore, dhe autorja ndërton shpejt një portret bindës për këtë ekzistencë të pazakontë. “— THE TELEGRAPH.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Dr. Inxh. Fatos DEGA ka mbaruar me diplomë të shkëlqyer studimet për Inxhinieri Mekanike në vitin 1973. Për shumë vite, ka punuar si inxhinier teknolog e projektues, kërkues shkencor e drejtues në sferën e menaxhimit të shkencës e të teknologjisë, si dhe drejtues projektesh zhvillimi. Është specializuar për politikat shkencore, teknologjike dhe rinuese (inovative) në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Është autor i mjaft projekteve inxhinierike, modelimeve matematiko-informatike, studimeve dhe artikujve shkencorë në fushat e mekanikës, metalurgjisë fizike dhe përpunimit termik të çelikut, një pjesë e të cilave sillen në këtë libër. Ka dhënë leksione në lëndën "Termodinamika e Metaleve" për kursin pasuniversitar "Përpunimi Plastik dhe Termik" në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike dhe Elektrike të Universitetit të Tiranës, në vitet 1986-1989. Ka qenë anëtar i Panelit për Politikat Shkencore dhe Teknologjike pranë Komitetit Shkencor të HATO-s (NATO SCOM) në Bruksel (në vitet 2000 -2001), anëtar i Senatit të Universitetit Politeknik (1996 - 2000) dhe Koordinator Kombëtar për Programin Europian të Kërkimeve Teknologjike "Eureka" (2000 - 2001). Eshtë anëtar i Shoqatës së Inxhinierëve Mekanikë të Shqipërisë, anëtar i Shoqatës së Inxhinierëve Mekanikë Amerikanë - ASME International dhe anëtar i Institutit Europian të Patentave (EPI) pranë Zyrës Europiane të Patentave (EPO).
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Kur Maria mori vesh se burri pas të cilit linte mendjen si një aguridhe kish lindur në një vend që quhej Afganistan, nuk e mbajti dot gazin dhe u tall me atë vend të largët që s'ia kish zënë veshi kurrë më parë. "E di çfarë, Nasrad? S'di kurrfarë gjëje për vendin tënd. As që e kam idenë se çfarë hani, si këndoni apo vallëzoni në festat tuaja. Por as që më bëhet vonë. Të them të drejtën, më pëlqen. Sepse ti më pëlqen. S'ka ç'më duhet tjetër." Buzagazi s'iu shqit buzësh për shumë kohë, derisa jeta, fati, por sidomos dashuria, e çuan në atë vend ku grave iu rëndon mbi shpinë një dënim i përjetshëm; në një vend ku vogëlushet i martojnë me burra moshëthyer qëkur mbushin shtatë vjeç dhe ku vetëm burka mund ta mbrojë një grua që të dalë nga shtëpia dhe të kthehet e gjallë. Maria, që s'dinte gjë prej gjëje, buzëqeshte. Derisa pllakosën netët e ngashërimit të pareshtur.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Takoni njëmbëdhjetëvjeçaren, Flavia, kimisten e ardhshme të tërhequr nga helmet. Është vera e vitit 1950 dhe disa ngjarje të pashpjegueshme kanë ngërthyer Bakshoun, rezidencën e kalbur angleze, që familja e Flavias e quan shtëpi. Një zog i ngordhur gjendet në pragun e derës së shtëpisë me një pullë poste të vendosur çuditërisht në sqepin e tij. Disa orë më vonë, Flavia gjen një burrë të shtrirë në ngastrën me kastravecë dhe e sheh tek jep frymën e fundit. Për Flavian, e cila është edhe e tronditur edhe e ngazëllyer, jeta fillon të lëvizë kur vrasja vjen në Bakshou. “Do të doja të thosha që isha e frikësuar, por nuk isha. Krejt e kundërta. Kjo ishte ku e ku gjëja më interesante që më kishte ndodhur ndonjëherë në jetë”.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Luçia është një anesteziste, që nuk arrin të flejë natën. Gjatë orëve të pagjumësisë struket në leximin e ditarëve antikë të stërgjyshit me përshkrime pedante ëndrrash; gjatë ditës, përveç se në spitalin civil punon edhe në dy institute të ndryshme: te Mortëmbla dhe te Frizeri. Njëri iu siguron pacientëve të vet të pasur, të rinj dhe të shëndetshëm, gjithë çka është e nevojshme për të vdekur në mënyrën më të rehatshme të mundshme: sauna, filma, pasta gourmet, përvoja erotike të shkurtra dhe të ndryshme, pijen që të dhuron vdekjen e ëmbël: tjetri mundëson mposhtjen e vdekjes përmes krionizimit: bie në letargji derisa shkenca të gjejë një shërim për sëmundjet. Në një qytet me një të ardhme kaq të afërt sa të kujton të tashmen, banorët janë të gjithë të pikëlluar nga një siklet personal dhe kërkojnë njëri pas tjetrit ndihmën e Luçias: Toti, tekniku i zërit që fillon të dëgjojë zëra të pacipë; Kasu, një i ri me probleme që humb punën dhe përqafon kauzën e një lëvizjeje të re revolucionare; një vajzë e shqetësuar në koma; Nara, studenti i ndjeshëm dhe i llahtarisur nga brutaliteti njerëzor; dhe në fund doktor Keinolempi, që infektohet nga një virus me emër të çuditshëm: pleqëria e shpejtë.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Fragment nga libri: Dashuria ime Si trëndafil më je, moj dashuri, që hapet në qershor dhe kaq e ëmbël rrjedh si melodi që derdhet nga një kor Si ty moj çupë kurrë nuk kam hasur, të dua, dot s'përmbahem, do të të dua ty gjithmonë, e dashur, gjer detet krejt të thahen. E dashur, gjer të thahen detet gjithnjë do të të dua, gjer guri copa-copa të tretet, të bjerë baltë mbi mua. Ah, lamtumirë e vetmja dashuri ah, lamtumirë për pak nga fundi i dheut do vija përsëri tek ty, po t'isha larg.
Çmimi: 400 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania