titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Arqile Garo vjen me një synim, të sjellë pothuajse tërë kampionet e ujërave të shenjta të poezisë së madhe greke, që ti si lexues t'i provosh një nga një për t'i pirë, të sjellë pothuajse tërë patriarkët e mëdhenj të fjalës poetike helene. E këtu puna ndryshon krejt, synimi i tij ngrihet deri në lartesinë e fjalës së madhe e befasuese që quhet mision. Një ndërmarrje sa "e frikshme", aq edhe ëe marrë", derisa mbetet një nga punët më të vështira e të skëterrshme që ka shpikur mendja krijuese e njeriut, kalimin e frymës së një gjuhe në tjetrën. ... e lexon këtë liber, mbushesh me madhështinë e shpikjes me sipërore, poezinë e perëndishme, qëndron diku i shastisur pas ndonjë poezie të paharrueshme, sa të marrësh pak veten e të ngopesh me frymë nga tronditja dhe i thua vetes: sa vonë na ka ardhur kjo poezi e madhe, ky libër që dropulliti ynë i palodhur po na dhuron tërë këtë kënaqesi shpirti.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Ky tekst është sa një studim për raportet e sotme prindër -femije, aq edhe një letër e hapur. Një letër që u drejtohet prindërve të zakonshëm, të cilët brenda familjeve të zakonshme rrisin fëmijë të zakonshëm. Një letër në mirëbesim drejtuar prindërve që mendojnë.Në mënyrë të pashmangshme këta prindër të zakonshëm hasin veshtirësi, dyshime ,probleme ndoshta edhe udhekryqe në raportet dhe marrëdhëniet me fëmijët e tyre. Në mjaft raste ata ndiejnë se dijet dhe njohuritë, mënyrat dhe fuqitë e tyre nuk mjaftojnë. Dhe gjithnjë e më shpesh shtrojnë pyetjen : “ Mos vallë fëmija ka nevojë për psikolog ?’’
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Si meteorë do të shuhen trupat tanë një ditë. Dhe shpirti ynë do të fluturojë në qiell sa herë të vijë pranvera. Kur ne të kemi ikur nga eshtrat e pleqta, ( si mijëra yje të vegjël) fosfori që do të ndriçojë netët e harresës do të jetë dashuria jonë! Pastaj era e ngrohtë e prillit me zë të ëmbël do të rëcitojë ende vargje që shpirti im do të thurë për ty!
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Aleka ishte vetëm dhjete vjeçe kur zbuloi kartelën e saj në shtëpine e fëmijëve në Kavalla. Nuk kishte mbiemër pranë emrit... Vetëm fjalët "fëmijë i jashtëligjshëm", që i perkisnin asaj dhe fjala e panjohur "prostitutë" për të ëmën, e cila e pat lënë aty në moshën gjashtëvjeçare pa dhënë më pas asnjë shenjë jete për vite me radhë. Aleka e kaloi gjithe jetën duke u përpjekur t'u tregojë të tjerëve se nga një ferrë mund të dalë edhe një trëndafll. Edhe pse e plagosën, edhe pse e refuzuan, ajo ruajti gjithmonë një zemër të artë plot me dashuri për të gjithe. Babai, të cilin nuk e njihte, jetonte përherë ne shpirtin e saj së bashku me dëshirën e madhe për ta takuar një ditë. Një luftë e vazhdueshme për mbijetesë, me të vërtetat tronditëse të jetës në vitet e një Greqie të plagosur nga kriza. Aleka, në kushte jo të favorshme jetese, ne varfëri, në vetmi, e braktisur dhe mes vështirësish të tjera do të luftojë t'ia dale dhe të realizojë ëndrrat e saj, mes tyre edhe takimin me të atin. Te gjithe ata që e njohën thanë të njëjtat fjale për të : Aleka nuk ishte njeri i zakonshëm. Ishte një engjëll që ra ne tokë gabimisht, një grua që dinte vetëm të dashuronte...
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Vepra që po ju paraqesim pa dyshim që s’mund të përshkruajë në mënyrë të zgjeruar dhe të plotë historinë e Epirit në kohën e pushtimit turk. Materialet me shkrime të vjetra, të çdo natyre qofshin, që ndriçojnë çdo kënd të Epirit të kohës së shkuar, duhet të botohen për të qënë në dispozicion të kërkuesve, studiesve, historianëve.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Ky libër është një histori e vërtetë e një jemeniteje të vogël, që u përpoq të sfidonte arkaizmin e traditave të vendit të saj duke kërkuar divorcin. Dhe e mori! E para në këtë vend në jug të Gadishullit Arabik ku më shumë se gjysma e vajzave martohen para se të mbushin tetëmbëdhjetë vjeçe. Kuraja e saj u vlerësua shumë nga shtypi ndërkombëtar dhe historia e saj emocionoi gjithë botën. Ajo e ,tregon sot këtë histori, pas kalimit nga statusi i një viktime anonime në atë te'një heroine, për të inkurajuar të gjitha vajzat e vogla të moshës së saj që të mos bien në të njëjtin kurth si ajo.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Libri që ofrojmë është një antologji me tregime nga autorë grekë dhe jo antologji e tregimit grek. Është një përzgjedhje autorësh me shtrirje kohore nga mesi i shekullit të 19 e deri në ditët e sotme. Në të përfaqësohen autorë neohelenikë si A. Papadiamantis, A. Karkavicas, K. Theotokis, për të vazhduar me emra të tjerë si I. Venezi, S. Mirivilis, A. Samarakis etj., të cilët janë përkthyer e i janë prezantuar lexuesit shqiptar edhe më parë. Në këtë botim u është dhënë hapësirë më e madhe përfaqësimi autorëve të rinj e më pak të njohur, pavarësisht se koha akoma nuk ka bërë “shoshitjen” e saj, se ata janë në proces krijimi e ndonjëri në fillimet e krijimtarisë. Më të rinjtë përkthehen për herë të parë shqip, duke i dhënë mundësi lexuesit shqiptar që të njihet me letërsinë që krijohet sot nga brezi më i ri i shkrimtarëve grekë.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Ti heshte kur tjetri gënjente : gjëra për të qeshur dhe për të qarë
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në romanin "Një dashuri, dy jetë" veprojnë një galeri e tërë personazhezh, të skalitura me mjeshtëri artistike nëpërmjet majës së penës krijuese të autores. Tipa dhe karaktere me të cilat ndeshemi përditë udhëve të jetës njerëzore. Ata përfaqësojnë grup - mosha të ndryshme, nivel kulturor që ndryshon nga njeri tek tjetri për nga mentaliteti, psikologjia, mënyra e të menduarit dhe të vepruarit për të arritur qëllimet e tyre. Megjithëse "skena" dhe mjedisi ku luhet drama e fateve të tyre është me qindra kilometra larg, të duket se në çdo faqe të librit "takon" shokun e punës, mikun e tavolinës së kafesë, fqinjin tënd, vartësin, eprorin, të dashurën, njerëz me të cilët, me apo pa dashjen tënde të lidhin fije të dukshme e të padukshme në jetën e përditshme. Gjithsesi, të gjithë janë aktorë të realitetit ku lind, zhvillohet, vërtitet dhe shuhet jeta njerëzore, njerëz të sinqertë e të mirë, ambiciozë dhe hipokritë, dashamirës dhe dashakeq. Duke zhbiruar me nuhatje artistike, autorja e romanit ka mundur të depërtojë në brendësi të shpirtit të tyre, të atij "laboratori" të ndërlikuar, në thellësi të të cilit "gatuhen" ndjenjat njerëzore dhe të nxjerrë prej andej me majën e penës anët pozitive dhe negative, duke e bërë portretin e çdo njerit prej tyre të dashur, apo të urryer prej lexuesit. Një meritë e Melina Tudës është fakti, se duke i mëshuar anës së brendshme të karaktereve të personazheve, ia ka dalë mbanë me sukses që në sytë e lexuesve, "bukuria" shpirtërore të triumfojë mbi bukurinë fizike. Romani i sapo shfletuar hapet me një fjali, ku shkruhet: "Zoti thotë se njerëzit që duhen nuk duhet të ndahen". Pas kësaj lexuesi mbushet me shpresë se epilogu i librit do të jetë një triumf i kësaj fjalie, por "takimi" faqe pas faqe me personazhet e shumtë, "thyhen" edhe besimin e shpresëtarit më optimist, e bën të vuaj, të lëngojë prej dhimbjes dhe të pyesë veten: Përse duhet të ndodhë e kundërta? Përse duhet që një dashuri të ndahet mes dy jetëve, kur dy zemra nën ritmin e dashurisë duhet të rrahin si e një e vetme, me të njëjtin ritëm?! Romani është i mbushur me shumë pyetje të tilla plot ankth, që nxjerrin krye e dalin në sipërfaqe për të dëshmuar se është e pamundur t'i shmangesh rrjedhës së fatit. Ai luan lojëra të çuditshme me njeriun, duke e detyruar atë t'i nënshtrohet. Rrallë herë ai merr nga jeta atë që dëshiron, më së shumti kënaqet me atë që ka. Kësisoj edhe pse lufton, përpiqet, mundohet pa reshtur nuk mund ta zgjedhë vet fatin e jetës, përkundrazi, është fati ai që përcakton jetën e tij. Ky mesazh i lashtë sa vet jeta mbi tokë, shprehet qartazi në fjalën e personazhes kryesore, Irinit, drejtuar burrit të saj në faqet e fundit të librit: "Më vjen keq Aristo, ne të dy luajtëm dhe humbëm…!". Duke i mbyllur këto shënime, mund të themi se romani "Një dashuri, dy jetë" është një kënaqësi më tepër për lexuesin shqiptar, ku çdo njeri gjen aty një "copëz" nga jeta e vet. Pas shfletimit të faqes së fundit, m'u kujtua shënimi i një studenteje në panairin e librit: " Shpresoj që ky të mos jetë libri i fundit firmosur prej Melina Tudës". Ashtu urojmë të gjithë, derisa romanet e shkruara prej saj deri më tani, lexohen me kënaqësi prej lexuesit të çdo moshe.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Muzika është më e fuqishme se çdo gjë tjetër, sepse ritmi dhe harmonia kanë selitë e tyre në nyjën e shpirtit. Ajo e pasuron atë dhe i jep hir dhe shkëlqim".-Platoni
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Atë natë, papritur kisha kuptuar një gjë: mes shpirtit dhe trupit ka shumë e shumë dritare të vogla: së andejmi, në qofshin të hapura, kalojnë emocionet, në qofshin gjysmë të mbyllura pikojnë pak e nga pak; vetëm dashuria, porsi një shkulm ere mund t'i çelë të gjitha tok, sa hap e mbyll sytë.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Kufijtë nuk i dhuroj,Që të jem i sinqertë,as nuk i përçmoj.Thjesht i kam frikë dhe ndihem keq,kur gjendem fillikat me ta.E kam fjalën,kryesisht,për kufijtë e dukshëm,gjeografikeë,ata që na ndajnë nga njeri tjetri,vendet,shtetet ,kommbësitë...
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
E BURGOSURA E TEHERANIT - nga MARINA NEMAT Një histori rrëmbyese, zemërthyese për faljen, shpresën dhe dashurinë e qëndrueshme
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
“Tinguj shpirti” mund t’i quajmë tingujt e parë poetikë të Inis A. Jorgos, pasi që me fillimet e saj poetike ajo ka kurajën të ngjisë skenën e këtij arti të lashtë e gjithnjë modern,për t’iu bashkuar korit tonë të poezisë .Menjëherë spikat se ajo nuk ndjek ndonjë model tjeter poetik,por është zëri i saj origjinal ,një zë i ngjizur dhe i trazuar nga kujtesa e rrënjët ,pasi që me zhvendosjen e saj nga Shqipëria në Kanada ,malli dhe kujtimet janë të prekshme,vargu bëhet drithërues.Edhe pse ajo shkruan se "anija e jetës sime/tashmë lundron ujërave tëftohta .." ajo ka dëshirë të vazhdojë shkrimet e saj të ngrohtë poetik ,duke shkruar:"sa mirë që i ikëm atij vendi të vështirë /por që të gjithë ne,sa herë kthehemi atje/me zemër mendojmë:s’ka si ky dhe". Luan Rama
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Shenime për librin: “Një libër i ri për pediatrinë.”- Prof. Dr. Selaudin Bekteshi (Akademik). “Klinicist me formim klasik dhe me një prakticitet modern.”- Prof. Dr. Thoma Kristo. “Referencë për të zgjidhur rastet e vështira.”- Doc. Afërdita Gusho. “Jeta e vërtetë e një mjeku të përkushtuar që observon dhe përjeton gjithçka.”- Prof. Dr. Teuta Jovani.
Çmimi: 850 Lekë
titleToAlt
Në Venecian e shekullit të tetëmbëdhjetë, qytetin e maskave, të muzikës dhe mëkatit, asgjë nuk është ashtu si duket. Një foshnjë e braktisur rritet mes jetimëve të Ospedale della Pietà-së. Dhe ajo është një muzikante me talent të jashtëzakonshëm. Është Anna Maria dal Violin, nxënëse e Priftit të Kuq të Venecias, Antonio Vivaldit. Pasi i japin bojë dhe letër dhe i thonë t'i shkruajë nënës së saj, ajo nis të rrëfejë vetveten. E ngujuar brenda mureve të ospedale-s, në pallatet e ndaluara të Venecias, në Geton çifute dhe në botën tunduese dhe sensuale të Karnavaleve ajo përpiqet të gjejë se kush është dhe nga vjen. Ajo takon dashurinë dhe mëson të njohë thellësinë e mizorisë. Duket se gjithkush rrotull saj ka një sekret. Edhe Antonio Vivaldi.
Çmimi: 800 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania