Buy this product
700 Lekë

Pesë yjet e mesit dhe kriza mbi krizë e shoqërisë shqiptare ( Published by: Plejad in 2017 )

Author:  Ndriçim Kulla

Fragment nga libri: Është e vërtetë, të shohësh të renë nuk është e thjeshtë. Kristofor Kolombi, kur zbarkoi për herë të parë në Hispaniola, ishullin që sot quhet Santa Domingo e që ai besonte të qe India, mendoi të dëgjonte këngët e bilbilave, por që në fakt nuk ekzistojnë në atë pjesë të botës. Ky është njeri nga iluzionet më të mëdhenj me të cilët mund të na godasë "trashëgimia" e së shkuarës. Bilbilat që ndjejmë nëpër veshët tanë, qoftë edhe me këngën e tyre të ëmbël, mund të na shurdhojnë ose të na pengojnë të dëgjojmë. Madje edhe të shohim - ashtu siç janë, iluzorë e të pavërtetë - të gjitha ato ndërmarrjet e reja që po përpiqen të hapin udhën e tyre në këtë botë shqiptare të fillim shekullit. Ndërmarrje që duam t'i transformojnë gjërat rrënjësisht, për suksesin e të cilave nuk ka padyshim asnjë mrekulli, por po njëlloj, as edhe një zgjidhje në tavolinë. Të tilla ndërrmarrje mund të jenë padyshim institucionale, dhe më e natyrshmja do të qe reforma institucionale dhe reforma në drejtësi, që s'duhet të përfshihet nga iluzioni i Kolombit.

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

  • Publisher: Plejad (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-183-26-2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 284
  • Book dimensions: 140 x 202 x 15 mm

More About the Author

Ndriçim Kulla -

Ndriçim Kulla studiues dhe krijues shqiptar. Është lindur në Delvinë. Ka mbaruar shkollën e lartë, Universitetin e Tiranës (dega gjuhë letërsi shqipe). Ka ushtruar profesione të ndryshme, punëtor në minierën e Valiasit në Tiranē rreth shtatē vjet me radhë, mësues në shkollën e mesme të ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania