Buy this product
400 Lekë

Nietzsche Gjenealogjia, Historia ( Published by: Zenit in 2019 )


Kuptimi historik implikon tre përdorime që i kundërvihen pikë për pikë tre modaliteteve platoniane të historisë. Njëri është përdorimi parodik dhe shkatërrues i realitetit, që i kundërvihet temës së histori-remineshencës ose identifikimit në të; tjetri është përdorimi disociativ dhe shkatërrues i identitetit që i kundërvihet histori-vijimësisë ose traditës; i treti është përdorimi flijues dhe shkatërrues i së vërtetës që i kundërvihet histori-njohjes. Sidoqoftë, fjala është t'i bëhet historisë një përdorim që ta çlirojë përgjithmonë nga modeli, njëherësh metafizik dhe antropologjik, i kujtesës.

Price: 400 Lekë
Buy this product
400 Lekë

Product Details

  • Publisher: Zenit (2019)
  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-113-81-8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 56
  • Book dimensions: 117 x 170 x 5 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania