Faqja e autorit

Edmondo De Amicis


Edmondo De Amicis (Oneglia (Imperia) më 21 tetor 1846 - Bordighera më 11 mars 1908). Pas ndjekin shkollën e mesme në Torino, ai hyri në Akademinë Ushtarake të Modena.
Ideja e jetës ushtarake, si një metodë të suksesshme të arsimit si rruga e individit ndaj integritetit dhe vetë-kontrollit, gjithmonë do të mbetet shumë i gjallë në De Amicis, duke sipërfaqësuar në mënyrë të përsëritur në punën e tij. Libri Zemra është libri me i njohur i tij për të gjithë grupmoshat sidomos për klasat e pesta madje jo vetëm të shkollave italiane por edhe angleze siç është në Shqipëri në shkollën "FENIX".
Pas të gjitha, edhe dëshmorët e rinj të edifying mit i zemrës mund të shihet si ushtarë miniaturë, të gatshëm që t'i nënshtrohen urdhrave nuk janë të përfshira më shpesh dhe të sakrifikojë veten për shkak të lartë.
Duhet të kujtojmë për një qasje do të thotë se përvoja e parë e De Amicis në botën e letërsisë do të jenë të ndërmjetësuara nga vet ushtarak : Duke marrë pjesë si një toger në betejën e Custoza, ai botoi një përmbledhje e skica, të drejtë jetës Ushtarake (1868), sukses e inkurajoi atë të vazhdojë në rrugën e shkrimit letrare dhe gazetari, si një i dërguari i "kombit" e Firence.
Dhe tani edhe pse emri i tij në mendjet e lexuesit në përgjithësi, është e lidhur ekskluzivisht Zemra famëkeq libër, De Amicis luajti një aktivitet të gjatë dhe pjellor gazetaresk, gjë që çoi atë që të analizojnë me sy kritik dhe realitetin e punës bashkëkohore analizë që, ndër të tjera, më pranë idealeve socialiste.
Mos harroni, në mesin e reportazhe e tij të udhëtimit, ata i dedikuar në Spanjë (1873), Holanda (1874), Maroku (1876) dhe Rumanisë (1878).

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1005 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 monedha
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania