Faqja e autorit

Grigor Banushi


GRIGOR BANUSHI ka lindur në Tiranë më 1948. Pas diplomimit në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë në Universitetin e Tiranës, dega Gjuhë dhe Letërsi, ka punuar si mësues në rrethin e Pukës. Më pas, deri në vitin 2013, ka qenë gazetar në Radio Tirana. Në vitin 1997 është botuar romani i tij i pare, me titull Vdekja e Narcisit, i ndjekur nga romani Fytyra e Djallit (2009). Ndërsa Mëria e Zanave është romani i tretë i autorit, një kombinim i trillerit, realitetit dhe legjendës. Grigor Banushi është gjithashtu bashkautor i radionovelës "Rruga me pisha transmetuar në Radio Tirana nga viti 1999 deri më 2007. Pas tri romaneve të para, Simonia e pambaruar është një tjetër arritje e autorit.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania