Faqja e autorit

Hakob Raffi


HAKOB MELIK HAKOBYAN, shkrimtar i famshëm dhe një nga figurat më të shquara të armenisë së shekullit të 19-të, autor i shumë romaneve, eseve dhe poezive, lindi në vitin 1835. Shkollën e mesme e kreu në Tbilis. Për shkak të gjendjes së rënduar shëndetësore të të atit nuk e mbaroi universitetin. Filloi të botojë peozitë e para në moshë shumë të re. Subjektet e veprave të tij kanë lidhje me personazhe dhe ngjarjet e rezistencës. "Budallai", kryevepra e Raffit, u botua për herë të parë në vitin 1881. Armenët thonë: "Nuk ka luftëtar të lirisë armene që të mos e ketë lexuar 'Raffin". Raffi vdiq në Tbilis në vitin 1888, dhe u varros në Panteonin e Shkrimtarëve dhe Udhëheqësve Publikë Armenë.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania