titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Sylo Taraku erdhi në Norvegji nga Ballkani me luftëra i viteve 1990 dhe përqafoi shpresën se një bashkëpunim më i mirë ndërkombëtar do të krijonte një botë më të qetë. Ai dallon disa nga proceset që çuan në copëtimin e ish-Jugosllavisë. Në të gjithë Europën, mostra është e njëjtë: populistët po rriten, qendra politike po tkurret, njerëzit po ndahen dhe besimi mes tyre po zbehet. Kur e bija, Donika, që sapo kishte mbushur 18 vjeç, dëshiron të dijë më shumë për origjinën e familjes, autori e kupton që është koha për t'u dhënë përgjigje pyetjeve, si: Ç'mendim duhet të kemi për ballkanizimin e sotëm të Europës? Si mund të ndalet polarizimi dhe të mbrohet demokracia liberale? Në kërkim të përgjigjeve, ai ndërmerr disa udhëtime, duke i rënë kryq e tërthor kontinentit të trazuar. Ai dëshiron të zbulojë se si mund të jetojmë bashkë në një të ardhme me ndryshime më të mëdha vlerash dhe diversiteti më të madh kulturor, Ballkanizimi i Europës është jo vetëm një përshkrim i gjendjes në Europë, që lexohet me shumë ëndje, por edhe një përgjigje e reflektuar për një bashkësi të hapur që nuk i fsheh problemet. Rëndësi vendimtare merr gjetja e zgjidhjeve politike, për të zbutur mosbesimin dhe polarizimin politik.
Çmimi: 100 Lekë
titleToAlt
John Kampfner është britanik dhe flet për ndryshimin e madh që ka pësuar imazhi i Gjermanisë jashtë vendit gjatë viteve të fundit. Ai e quan shembullore politikën gjermane: Lufta kundër Covid 19, kriza financiare dhe e refugjatëve, asnjë vend tjetër nuk ka arritur të lundrojë me kaq sukses dhe në mënyrë kaq sovrane përmes këtyre kohëve të vështira. Ndërsa në vende të tjera qeverisin politikanë dhe populistë autoritarë, Gjermania është një fortesë dinjiteti dhe stabiliteti. Arsyen e kësaj Kampfneri e gjen në radhë të parë te politika e konsoliduar e Angela Merkelit dhe në ballafaqimin kritik me të kaluarën; ky është sipas tij çelësi për një demokraci të ndjeshme. Një histori tjetër dehëse për Republikën Federale.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Nga dermatokozmetika funksionale te kozmeceutika Formulimet e nevojshme për trajtimet më të kërkuara estetike, përditësimet ligjore që duhen ndjekur, nomenklatura INCI dhe përbërësit e saj... Nëse ju shqetësojnë të gjitha këto, atëherë "Manuali i kozmetologjisë" është libri që ju duhet. Në këtë botim të ri, me një gjuhë të thjeshtë dhe të qartë, që ka dalluar suksesin e këtij botimi gjatë viteve, Umberto Borellini përmbledh eksperiencën e tij 30-vjeçare në fushën e kërkimeve dermo-kozmetike. Pavarësisht ndjekjes së risive shkencore dhe teknologjike, thelbi i kozmetologjisë ka mbetur po ai: respektimi i lëkurës. Lëkura është një organ jetësor, inteligjent dhe fiziologjikisht shumë i rëndësishëm. Kërkimet neuroshkencore kanë theksuar me kohë lidhjen e ngushtë midis dermës dhe sistemit endokrin, nervor dhe imunitar. Nga shëndeti i lëkurës kalon shëndeti i organizmit dhe duke qenë se produktet kozmetike, ndryshe nga medikamentet, përdoren çdo ditë, është e kuptueshme që përdorimi i kremrave, pastruesve, produkteve për make-up ose deodorantëve duhet të bazohet në njohuri të thelluara rreth karakteristikave të tyre. Produktet e reja neurokozmetike, kozmeceutika, biodorantët dhe vajrat eudermike, parfumet dhe shumë të tjera... çdo profesionist i fushës, qoftë estetist, dermatolog, mjek estetik, ose farmacist, do të gjejë në këtë vëllim të përditësuar përgjigje të sigurta dhe të plota për bashkëbiseduesin e tij, i cili është shpesh i çorientuar para premtimeve për bukuri dhe etiketave të padeshifrueshme. Për një bukuri që shkon përtej sipërfaqes dhe që i trajton parregullsitë në mënyrë të thellë dhe të integruar.
Çmimi: 3500 Lekë
titleToAlt
Ky punim ka karakter polemik. Shkaku i parë dhe ma kryesori asht pa dyshim mungesa e burimeve që vjen prej mungesës së interesit për këtë letërsi. Pak autorë janë marrë me të. Pak e aspak. Gjatë kërkimeve të mia kam vu re se asnjeni prej modeleve të disidencave të vendeve të Lindjes komuniste nuk na bie përshtat, për shkakun e mirënjoftun se zhvillimet shqiptare qenë krejt atipike dhe çdo përshtatje e këtyne modeleve na len pa e pa veten realisht në pasqyrat e dijes së ftoftë dhe të pushueme. Themelisht ky punim synon në spjegimin e shpirtit të epokës, të ndërpremjeve të traditës, por edhe të formave të reja që tradita gjeti për të mos u ndërpre. Studimi im e kërkimet janë të nji fryme psikokritike. Kjo lloj përqasje na duket se ndriçon ma mirë edhe veprat, edhe autorët, edhe epokën, edhe kohën, edhe klimën shpirtnore, artistike dhe njerëzore në vjetët e vështira të nji diktature shtëpiake të pashoqe në anullim dhe nihilizëm.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
A është e mundur të eksportohet demokracia? Ç'kuptim ka liria, laicizmi dhe zhvillimi në epokën e “përplasjes së qytetërimeve”? DEMOKRACIA është sot një nga vlerat e pakta, mbi të cilën i gjithë perëndimi duket i gatshëm për tu betuar. Është në krye të qytetërimit, është forma më e mirë e mundshme e qeverisjes, është një arritje që duhet mbrojtur. Por, ky pohim, herë – harë jokritik, na çon në rrjedhime të diskutueshme, siç është mendimi, që qytetërimi perëndimor është superior karshi qytetërimeve të tjera ose, që “eksporti i demokracisë” është jo vetëm i mundur, por i detyrueshëm.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Të dashur mësues, Me "Ditarin e planifikimit ditor", në shërbimin tuaj është edhe "Regjistri i vlerësimit të vazhduar.
Çmimi: 4000 Lekë
titleToAlt
Teuta Vodo adresses an interesting analysis of historical, statical and interview evidence which uncovers a complex phenomenon involving factors such as low levels of rural education, invocation of customary norms in place of state law, land appropriation, and an initially lenient reponse by judiciary. This highlights that the way forward may lie in strengthening trust in the state, and its social norms and institutions, involving education and effective goverment.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Teuta Vodo adreson fenomenin e gjakmarrjes përmes një analize historike, statistikore dhe intervistuese duke zbuluar një fenomen kompleks që përfshin qasjet fillestare të gjyqësorit ndaj gjakmarrjes. Kjo tregon se forcimi i besimit tek institucionet dhe një qeverisjeje efektive për të formuar shtetin e së drejtës.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Nga themeluesi i karikaturës komike mjaft të njohur xkcd vijnë përgjigje të çuditshme ndaj pyetjeve mjaft të rëndësishme, që, me siguri, nuk do t'i bënit dot vetë MILIONA NJERËZ në gjithë globin vizitojnë çdo javë xkcd.com, për të lexuar karikaturat komike të Randall Munroe-k. Vizatimet e tij karikaturiste rreth shkencës, teknologjisë, gjuhës dhe dashurisë ndiqen me një përkushtim të jashtëzakonshëm, ashtu si edhe përgjigjet e studiuara me hollësi kundrejt pyetjeve të çuditshme të fansave të tij. Kërkesat që i mbërrijnë atij variojnë nga ato thjesht të çuditshme deri tek ato krejtësisht djallëzore: o Po sikur të provoje të gjuaje një top bejsbolli që udhëton me 90 për qind të shpejtësisë së dritës? o Po sikur të notoja në një pishinë me karburant bërthamor të shpenzuar? o A mund të ndërtosh një jetpack, duke përdorur kallashnikovë të drejtuar për poshtë? Q Po sikur një tërmet prej 15 ballësh të godasë Nju-Jorkun? o Çfarë do të ndodhte nëse ADN-ja e dikujt do të zhdukej krejtësisht? Përgjigjet e tij janë perla komike, të cilat shpjegojnë në mënyrë mjaft të përpiktë dhe argëtuese çdo gjë, duke filluar nga gjasat që të njihcsh me shpirtin tënd binjak e deri te mënyrat më të tmerrshme, se si mund të vdesësh duke ndërtuar një tabelë të elementeve të Mendelejevit. Ky libër përmbledh përgjigjet më të famshme nga faqja "Po sikur?" e xkcd-së. Shumë prej pyetjeve (51 për qind) janë të reja dhe u është dhënë përgjigje për herë të parë këtu. "Po sikur?" është një gosti informative për fansat e xkcd-së dhe për ciiindo që pëlqen të meditojë pyetje hipotetike.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Nga autori best-seller Robert Greene, vijnë të qëmtuara shkëlqyeshëm strategjitë e luftës që mund të na ndihmojnë të fitojmë mjeshtëri në botën moderne. Duke përfshirë kuiturat mbarëbotërore dhe duke sintetizuar dhjetëra tekste politike, filozofike dhe fetare, 33 Strategjitë e Luftës është një udhëzues gjithëpërfshirës për lojën delikate shoqërore të jetës së përditshme. Bazuar në mësime të thella, të përjetshme, ilustruar me bollëk me shembuj të gjenialitetit dhe marrëzisë së të gjithëve, nga Napoleoni te Margaret Thatcher dhe Hanibali te Uliks S. Granti, te diplomatë, të ashtuquajturit kapitenë industrie, deri te shpatarët samurajë.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Mahatma Gandi është një nga figurat më frymëzucse të historisë. Në autobiografinë e tij klasike rrëfën historinë e jetës së tij dhe se si zhvilloi konceptin e tij të rezistencës aktive jo të dhunshme, e cila nxiti përpjekjen triumfuese indiane për pavarësi që inspiroi pafund përpjekje të tilla triumfuese për liri e pavarësi gjithandej botës përgjatë shekullit XX. Për realitetin tonë, një histori e tillë është më se e njohur. Madje, për më shumë, e përjetuar! Mahatma Gandi druante se entuziazmi për idetë e tij mund të priret të tejkalojë një kuptim më të thcllë të kërkimit të tij për të vërtetën, të rrënjosur në devotshmërinë ndaj Zotit. Përpjekjet e tij për t'u afruar me këtë fuqi hyjnore bënë që ai të kërkonte pastërtinë përmes jetesës së thjeshtë, praktikave dietike, bcqarisë dhe një jete pa dhunë. Kjo nuk është një biografi e drejtpërdrejtë narrative. Në Histori e eksperimenteve të mia me të vërtetën: Një autobiografi, Gandi ofron historinë e jetës së tij si një referencë për ata që duan t'i ndjekin gjurmët e tij.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Për të sendërtuar këtë zhvillim duhet të qartësojmë objektivat e çastit dhe të ardhmërisë. Për të arritur aty duhet të bëjmë një vlerësim të njimendtë të historisë sonë që, për arsye të ndryshme, na mungon e po e kemi shumë të vështirë t'a plotësojmë. Kjo ndodh sepse vetë përftimi që ne trashëguam për të shkuarën tonë u vesh me një vello romantizmi, në të cilën spikatën më shumë çastet heroike, të cilët zotëruan mbi gjithë pjesën tjetër të jetës shoqërore e të bashkësisë shqipfolëse. Përfytyrimi ynë u ndal në monumentet që kujtesa jonë historike kishte ngritur për bëmat e heronjve, të cilët mbeteshin në vetëdijen tonë t'armatosur me shqyte e parzmore, duke bërë bejleg me "bajlozin" që vinte nga larg e që donte të pushtonte trojet tona dhe të na rrëmbente lirinë tonë. N'atë përfytyresë zinin pak vend dukuritë tragjike të rrudhjes së të parëve tanë, si pasojë e humbjes së luftërave, të pushtimeve të çdo lloji, të përpjekjeve shekullore për mbijetesë në kushte vështirësish, t'asaj që quhet jeta e vërtetë e një populli, e cila mbetet në hije, por që ka rëndësinë e saj në ecjen e gjatë të një kombi, sepse prej saj burojnë fuqia e qëndresës dhe prirja për të shkuar përpara. Ky libër nuk merr përsipër të jetë një histori në kuptimin e vërtetë të fjalës, megjithëse përfshin ngjarje, data e personazhe historikë. Është një udhëtim i përfytyruar,një endje e tillë nëpër periudha të ndryshme të së shkuarës së hershme të "dheut të Arbërit” deri nëditët tona.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Ishim dy dhe ishim të bukur, dhe dëshironim me qenë diçka tjetër; ishim krejtësisht fëmijë sepse në të vërtetë nuk ishim. Nga avenyja n'aveny, silueta mes pemës e pemës, përshkonin në copa gazetash atë skenar t' askujt.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
JU NJOHIM ME BTS, MBRETËRIT E K-POPIT, NË BIOGRAFINË E PARË JOZYRTARE TË GRUPIT QË PO PUSHTON BOTËN! Ma albume që kanë arritur majat e chart-eve dhe me shumë çmime në emër të gupit, BTS tashmë janë një fenomen muzikcr. Përzierja karakteristike e popit me hip-hopin, stili i ueshjeue gjithnjë në ndryshim dhe mbështetja e zjarrtë e ARMY-ve, fansaue të tyre pasionantë, i kanë ndihmuar të fitojnë famë botërore.
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania