titleToAlt
"Në fund të fundit, poezia është dukuri shpërthimi, ku e veçanta (subjektivja), shfaqet mbi të përgjithshmen (objektiven), ashtu sikurse nektari mbi petalet e luleve."
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Ashtu siç mirësitë e kësaj bote janë të pafundme, ashtu dhe kërkimet tona për ti zbuluar ato në “skutat” e fshehtësisë janë të rëndësishme për të identifikuar vlerën e vërtetë të këtij koncepti madhështor.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Herë-herë gjen kurajë vështrimi im i mekur dhe nis e kërkon një frëngji të vogël sa një kongjill, ashtu si fëmija që kërkon me këmbengulje një lodër harraar diku e për të përmbys kthen të gjithë shtëpinë Unë e di, është patjetër diku kjo frëngji e harruar, e ngushtë sa një vrimë gjilpëre, ku mund të feksë vetçm rrezja belkëputur dhe e kolme e ëndrrës si dritërim i ëmbël e i brishtë prej xixëllonje.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Fituese e "Fondit për mbështetjen letrare të të rinjve" nga QKLL E tëre" poezia e Nuries është në thelb dashuri, një dashuri që e shumfishon veten. Madje edhe zgjatimet e inatit e protestës ndaj mendësisë "maçiste", ndaj fatthënës kursimtare kundruall gruas, s'janë veçse prodhime të një dashurie elementare, të një dashurie që e sheh me keqardhje botën e dalë boje e që vjen si grumbullim i vjetër, i brezit të gjyshes, i brezit të nënës, e madje edhe i vetë subjektit lirik, kësaj çupëline që duhet të ketë qenë e rritur përpara se të zvogëlohej.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Toka e shenjtë" është shkruar nga Alda Merini në spitalin psikiatrik Paolo Pini të Milanos. Ajo e shndërron përvojën e saj të tmerrshme në një ditar intim, të fshehë, me fjale të drejtpërdrejta e pa filter, me mesazh të menjëhershëm, shpesh i mbushur me shëmbëllesa shtazarake. Por, mjeti poetik i lejon Merinit ta ndërrojë realitetin: çmendina, "nji zgavër e madhe" ku dhembja ushton e përphapet mes pacientëve të shtruar, bëhet Toka e Shenjtë, një vend shpëtimi e shëlbimi. Dhembja mbart në vetvete zanafillat e vetëdijes, çlirim i mundshëm e shëlbim. Në këtë kontekst, spitali psikiatrik merr trajtën e malit Sinaj, ku Zoti u beson të sëmurëve te mbyllur "urdhnesat e shenjta" të huaja për njerëzit sepse të pakuptueshme për ta...
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Vitet '80-të, pas shtrimit në spitalin psikiatrik, kanë qenë të arta për poezinë e Alda Merinit. Të kësaj periudhe i takojnë dy përmbledhjet-kryevepra: "Toka e shenjtë", botuar në 1984, dhe "Testamenti" në vitin 1988. Por, edhe rreth shtatëdhjëtë poezitë që janë gjendur në letërkëmbimin me Oreste Makrin, bashkë me shumë letra të tjera të poetes drejtuar atij për çështje letrare dhe për probleme mbi jetën e vështire familjare, janë nga më të mirat në krijimtarinë e larmishme dhe voluminoze të saj. Përmbledhja "Pështjellim yjesh", i shton të tjera perla tërësisë së opusit merinian.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Katër vjet ikën shpejt. Në fron me përtesë banketin shtrojnë. Kur të hipësh, do qash, thonë, Eja, ulu në avion! Simonë!
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Dyzet plus...Digjej nata dhe ajri mes buzëve, Veç heshtja hynte nga dritaret e hapura Ti nuk erdhe e as zërin s'ma dërgove, Të vetme më le, në shtegun pa dritë e pa ëndrra.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Prandaj kam dashur që poezia ime mu në zemër të atdheut të jetë si një plagë e vjetër që hera - herës lëngon, që tërheq medoemos kujtime, që ta pret gazin mu mes buzëqeshjes, që të shtyn të vetmohesh, të mendosh për jetën, t'i lutesh Zotit, në këtë vend, ku u bie mendja për poetët veç kur ata vdesin dhe kujtohen për ta vënë në përvjetorët e lindjes dhe vdekjes së tyre.
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Poezitë në këte përmbledhje drejtohen kah jetës, kah brengës, kah dëshirës për t'u kuptuar, për t'u dëgjuar e për t'u pranuar. Nepërmjet melodive të brendshme, autori shpreh botëkuptimin e tij përmes asaj që sheh, ndien, përcepton e mendon. Pse autori ka vendosur ta titullojë "Një histori ngritur mbi imazhe te prera"? "Se ndoshta kështu është jeta e cilitdo prej nesh... Dhe të gjithë, dashur padashur, zgjedhim ta tregojmë historinë tonë në këtë formë."
Çmimi: 600 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania