titleToAlt
Ky roman përqendrohet në aventurën e Feribes në Qendren e Shkatërrimit të së Kaluarës, ku ajo shkon për të hequr qafe kujtimet e saj të bukura, qe i lanë pas hidhërimin e një zemërthyerjeje. Po Leksionet mbi Harresën, që do të zhvillohen në këte vend, së bashku me detyrat e shtëpisë, që ajo duhet të kryejë çdo javë, do t'ia kthejnë jetën përmbys. Në këtë mënyrë, ndërsa nga njëra ane hedh hapat në rrugën për të harruar ish-të dashurin, nga ana tjetër, heroina jonë do të hiqet zvarrë nëpër aventura, të cilat as nuk do t'i shkonin në mendje. Leksione mbi Harresën niset nga dëshira njerëzore për të harruar kujtimet e hidhura dhe na skicon një portret të jetës moderne, duke ironizuar premtimet e saj për lumturi në këmbim të parave.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Një nga aftësitë më të vlefshme në ekonominë tonë është duke u berë jashtëzakonisht e rrallë. "Puna e thellë" është aftësia për t'u përqendruar pa u shpërqendruar te një detyrë me kërkesa të larta kognitive. E krijuar nga autori ne blogun e tij të mirënjohur Hilet e studimit, puna e thellë do t'ju bejë më të zotë tek ajo që ju bëni,.do t'ju lejojë të arrini më shumë brenda më pak kohe dhe do t'ju sigurojë ndjesinë e përmbushjes së vërtete që vjen nga zotërimi i një aftësie. Shkurtimisht, puna e thellë është si një superfuqi në ekonominë tonë, që bëhet dita-ditës më konkurruese.
Çmimi: 1200 monedha
titleToAlt
"KUSH PO FLET?" nuk është një libër i zakonshëm për fëmijë. Ai zgjuarsisht tërheq vëmendjen me mënyren sesi u bën pyetje fëmijeve. Zeina jeton me xhaxhanë e saj, kur prindërit largohen për një udhëtim pune. Ndërsa lexon historitë e shkruara prej tij, ajo nis të bëjë pyetje dhe të takojë personazhet e librave, shikon cilësi të ndryshme të tyre, në të kundërt të asaj që është shkruar në libër.
Çmimi: 300 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 730 Lekë
titleToAlt
Sa herë që shuhet një yll, një tjetër Ektros ka fituar një betejë. Para se vëllai i vogël i Megi Marit, Qarls Uollsi, të sëmuret për vdekje, ai shikon dragonjtë në kopshtin e zarzavateve. Dragoi është Proginoski, një ëngjëll me krahë e me sy, me trup prej erë dhe flakë. Është detyra e Megit dhe e Proginoskit, bashkë me shokun e Megit, Kelvin, që të shpëtojnë jetën e Qarls Uollsit. Që të arrijnë këtë ata duhet të futen thellë brenda Qarls Uollsit, të përpiqen të mposhtin Ektroset dhe të rikthejnë harmoninë e përsosur e gëzimin në ritmin e krijimit, në këngën e universit.
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 850 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 980 Lekë
titleToAlt
Këtu gjenden disa nga përrallat më të bukura të të gjitha kohërave. Tituj të njohur, si "Hirushja", janë përralla mbi vlerat që kanë ende rëndësi për ne sot, si familja dhe besnikëria, miqësia dhe kuraja, të shkuarit mirë në shoqëri dhe realizimi i ëndrrave. Në këte libër do të gjeni përralla që tashmë janë të preferuara, si dhe te tjera që do t'i lexoni për here të parë, por e sigurt që do të bëhen, gjithashtu, të preferuarat tuaja.
Çmimi: 620 Lekë
titleToAlt
Gjuha juaj e trupit, është dukshme pothuajse gjatë tërë kohës...prandaj, a nuk është e rëndësishme ta dini se çfarë mesazhi po dërgoni?
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 730 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 730 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 730 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Leks Greisi nuk dëshiron të mendojë për familjen e saj. Ajo nuk dëshiron të mendojë për vitet kur u rrit në Shtëpinë e Tmerreve të prindërve të vet. Dhe nuk dëshiron të mendojë për identitetin e saj si Vajza A: vajza që u arratis, motra e madhe që liroi vëllanë më të madh dhe katër vëllezërit e motrat më të vegjël. Ajo e ka pasur mjaft të lehtë t'i shmangte prindërit; babai i saj kurrë nuk doli nga Shtëpia e Tmerreve që vetëe krijoi, ndërsa nëna e kaloi pjesën e mbetur të jetës prapa hekurave. Por, kur kjo e fundit vdes nëburg dhe u lë Leksit dhe vëllezërit e motrave te saj shtëpine e familjes, ajo nuk mund të arratiset më nga e kaluara. Së bashku me të motrën, Evin, Leksi synon ta kthejë shtëpinë në një forcë të së mirës. Por së pari ajo duhet të pajtohet me vellezërit e motrat e saj dhe me fëmijërinë e ndarë se bashku.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Romani tetralogjik i Agron Tufës "Ngjizja e papërlyeme" është një sagë rrëqethëse e shoqërisë shqiptare në fillim të viteve '60, fill pas prishjes me BRSS-në, që nis me zhburrnimin e bashkëshortëve shqiptarë, te cilët Partia i detyroi të ndajnë gratë e tyre ruse dhe të prishnin familjet e krijuara me to. Nis keshtu izolimi, lufta e klasave dhe projekti i skllavërimit të plotë të individit. Në qendër të tetralogjisë është fati tragjik i aktores së re, Ljuba Borisovna, se cilës i pushkatojnë të shoqin inxhinier-gjeolog: ai ka shkruar një roman autobiografik "armiqësor", dorëshkrimin e të cilit Ljuba e gatuan dhe e ha në kushtet e një tronditjeje të madhe dhe prej te cilit, paradoksalisht, mbetet shtatzëne.
Çmimi: 1800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Frida është historia e një prej grave më të jashtëzakonshme te shekullit të njëzetë, artistes Frida Kahlo. E lindur në rrethinat e Qytetit te Meksikos, ajo u rrit përgjate viteve te Revolucionit Meksikan dhe, në moshën tetëmbëdhjetevjeçare, qe viktimëe një aksidenti,gjatë të cilit u lëndua shumë dhe iu pamundësua lindja e fëmijëve. Frides i duhej të shpëtonte nga kjo gjendje e zymtë, e kështu ajo mësoi se si te rrinte pa lëvizur duke pikturuar. Talenti i saj i veçantë bëri që ajo të jetë një ndër artistet më të njohura tëshekullit.
Çmimi: 1450 Lekë
titleToAlt
Në luginën e malit të shkretë, një vajzë e vogël me emrin Minli jeton bashkë me prindërit në një kasolle të rrënuar. Mbrëmjeve, babai i rrëfen përrallat e lashta për dragoin Jade dhe për plakun e hënës që di përgjigjet e të gjitha pyetjeve të botës.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
13 GJËRA QË NJERËZIT E FORTË MENDËRISHT NUK I BËJNË • NUK E HUMBASIN KOHËN DUKE NDIER KEQARDHJE PËR VETEN NUK HEQIN DORË NGA FUQIA E TYRE NUK I SHMANGEN NDRYSHIMIT NUK PËRQENDROHEN TE GJËRAT QË NUK MUND T'I KONTROLLOJNË NUK SHQETËSOHEN QË TI KENAQIN TË GJITHË NUK KANË FRIKË TË NDËRMARRIN RREZIQE TË LLOGARITURA NUK JETOJNË ME TË KALUARËN NUK PËRSËRISIN VAZHDIMISHT TË NJËJTAT GABIME NUK E URREJNË SUKSESIN E TË TJERËVE NUK DORËZOHEN PAS DESHTIMIT TË PARË NUK KANË FRIKË TË KALOJNË KOHË VETËM NUK MENDOJNË SE BOTA U DETYROHET NDONJË GJË NUK PRESIN REZULTATE TË MENJËHERSHME
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
"Punët janë shumë më keq nga ç'mendon ti. Shpejt këtë gjë ke për ta zbuluar vetë, dhe kur ta zbuloshg, mua do vish të më kërkosh."
Çmimi: 1200 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania