titleToAlt
Libër aktivitetesh plot këshilla dhe udhëzime për mbledhjen dhe zbritjen. Metodë angleze në mbështetje të programit mësimor.
Çmimi: 650 Lekë
titleToAlt
Shkëlqeni në njohuritë për thyesat, numrat dhjetorë dhe përqindjet, me këtë libër zbavitës. Metodë angleze në mbështetje të programit mësimor.
Çmimi: 650 Lekë
titleToAlt
Ky libër përmban aktivitete dhe pazëlla që do t'ju ndihmojnë t'i mësoni sa më mirë tabelat e shumëzimit. Metodë angleze në mbështetje të programit mësimor.
Çmimi: 650 Lekë
titleToAlt
Libri "O trumcak bredharak" i Xhahid Bushatit është një përmbledhje poetike për fëmijë, poezitë e së cilës u këndojnë zogjve, pyjeve, hënës, yjeve, valëve dhe natyrës që rrethon fëmijët. Në to pasqyrohet bota shpirtërore, psikologjia, poezia, imagjinata, çiltërsia e fëmijëve. Autori është shprehur me vargje të rrjedhshme dhe figuracion të pasur, që ushqejnë ndjenjën e së bukurës, së mirës dhe njerëzores në edukimin e lexuesve të vegjël.
Çmimi: 400 Lekë
titleToAlt
Donatja dhe miqtë e saj janë të mërzitur se Rozi nuk i pëlqen. Ata vendosin të përgatisin një shfaqje për t'i treguar asaj sa të shijshëm janë. Çdo natë, kuzhina bëhet vendi më i çuditshëm, ku ushqimet kërcejnë, këndojnë, luajnë dhe në fund gatuajnë receta të reja. A do të pranojë vallë Rozi t'i provojë?
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Mehmet Kraja është shkrimtar i temave të rënda dhe i subjekteve interesante, që gjithmonë shndërrohen në histori të mrekullueshme, madje edhe atëherë kur ato histori nuk kanë përfundim të lumtur. "Liria ime" nuk është shkruar si roman traditional, por duke herë një thyerje të fortë të zhanrit dhe, duke shkelur vise të panjohura të imagjinatës, arrin të ndërlidhë persosmërisht rrëfime të dhembshme nga njerëz te ndryshëm, të cilët nuk kanë asgjë të përbashkët me njeri-tjetrin, përveç fatit të keq që i përndjek në palumturinë" e tyre.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Në fund të viteve tetëdhjetë dhe në fillim të viteve nëntëdhjetë, kur shumica e shkrimtarëve shqiptarë përfshihen nga dilemat e kthesës së madhe, Zija Çelën e gjejmë ta ketë shpallur tashmë programin e tij letrar. Atë nuk e huton tranzicioni i rrëmujshëm. I çliruar nga shtrëngesat e realizmit socialist, ai do te realizojë ciklin e parë te romaneve të rëndësishme (Gjaku i dallëndyshes, Gjysma e Xhokondës dhe Banketi i hijeve), me të cilat do të bëhet model i frymës së re në prozën shqipe.
Çmimi: 2000 Lekë
titleToAlt
Një djalë dhe lodra e tij do të ndryshojë gjithçka...
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
48 Lojëra dhe aktivitete që mbështesin zhvillimin e fëmijës suaj. Loërat që bëjnë fëmijët në këtë botim lehtësojnë zhvillimin e aftësive të nevojshme në moshën parashkollore. Aktivitetet janë të renditura nga më e thjeshta te më e vështira. Botimi përmban mjete didaktike për të punnuar.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
48 Lojëra dhe aktivitete që mbështesin zhvillimin e fëmijës suaj. Loërat që bëjnë fëmijët në këtë botim lehtësojnë zhvillimin e aftësive të nevojshme në moshën parashkollore. Aktivitetet janë të renditura nga më e thjeshta te më e vështira. Botimi përmban mjete didaktike për të punnuar.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
48 Lojëra dhe aktivitete që mbështesin zhvillimin e fëmijës suaj. Loërat që bëjnë fëmijët në këtë botim lehtësojnë zhvillimin e aftësive të nevojshme në moshën parashkollore. Aktivitetet janë të renditura nga më e thjeshta te më e vështira. Botimi përmban mjete didaktike për të punnuar.
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Në një stol, mu ne qender të sheshit, i rrethuar nga bisedat e shumta të kalimtarëve është ulur një burrë. Në gjunjë mban një bllok nga i cili nuk ndahet kurrë. Pret çastin e duhur për ta hapur dhe për të shkruar në të përqafimet më të bukura, dëshmitari i heshtur i të cilave është. E ka bërë këtë gjë për më shumë se tridhjetë vjet: një gjueti krahësh që bashkohen dhe që, kur kapen mes tyre, flasin për një histori. Historinë e lidhjes së pathyeshme mes prindit dhe fëmijës. Atë të pajtimit mes dy vëllezërve, që ishin ndarë prej shumë kohësh. Apo atë të pasionit që bashkon dy të dashuruar në një të tashme të përjetshme, nga e cila nuk duan të largohen kurrë.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
A. B. - Folëm këtu për jetën tuaj e më gjatë akoma për veprën tuaj. Në fund të kësaj bisede a do të thoshit se, përsa ju përket juve, ekziston një lidhje e domosdoshme midis të dyjave? I.K. - Mendoj se krijimtaria e vërtetë varet shumë pak, ose nuk varet fare nga jeta e krijuesit. Jeta e njëmendtë e shkrimtarit s'është veçse një shtojcë, një zhguall, një hollësi e krijimit. Një harmoni sipërane bën që jo vepra e krijuesit të burojë prej jetës së tij, por përkundrazi, jeta, në një mënyrë ose një tjetër, t'i përshtatet veprës së krijuesit.
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
"Kjo histori më mbushi me gëzim kur e lexova në fëmijëri. Tani ia lexoj djalit dhe përsëri më fal po aq shumë gëzim, edhe tim biri gjithashtu. Kushdo mund të bëhet mbret."
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Lindita Arapi krijon panoramën komplekse të një shoqërie të traumatizuar, tek e cila humbja e gjuhës dhe nevoja për frymemarrje të lirë nuk lidhen vetëm me krimet e diktaturës, por edhe me një padrejtësi më të vjetër, të pavënë rë përçmimi ndaj gruas i pranuar në shoqëri dhe dhuna ndaj saj. Me Vajzat me çelës në qafë. Arapi nuk ka shkruar vetem një roman shqiptar, por i ka shtuar mozaikut të kujtesës europiane një gur intensivisht ndriçues.
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Ndërkohë që i shoqi ka emigruar ilegalisht në Greqi, Lora vret djalin e saj 9-vjeçar... Një rrëfim i jashtëzakonshëm që na zhyt në tragjizmin e përditshem të një vendi në kaos dhe rropatje mbijetese. "Nuk mund ta Ië te rritet, të shkojë drejt një fundi të tillë. Për këtë arsye të dukshme e për dhjetëra arsye t'ë tjera vendosa ta zhduk, ta largoj për fare nga kjo botë e zverdhur, nga kjo botëe trishtuar fund e krye për arsye... universale."
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Histori të mëdha në pak fjalë.
Çmimi: 560 Lekë
titleToAlt
Histori të mëdha në pak fjalë.
Çmimi: 560 Lekë
titleToAlt
Histori të mëdha në pak fjalë.
Çmimi: 560 Lekë
titleToAlt
Satira 2" përfshin dy poemat satirike "Gomari i Babatasit" dhe "Visku i Babatasit", të cilat qëndrojnë se bashku, sepse "Viskun...", që e pa dritën e botimit vetëm pas viteve '90, Fishta e konsideronte si pjesën e dytë të "Gomarit...". Të dy poemat, vlerësuar prej studiuesve seriozë të letërsise, përbejne kulmin e satirës kombëtare; në terësine krijuese të autorit, ato shfaqin një tjetër përmasë, te paarritur deri sot, një model per t'u studiuar, mbase edhe një shkollë për t'u ndjekur.
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Në "Publicistika 1" janë përfshire vetëm shkrimet e botuara në revistën "Hylli i Dritës", të themeluar prej Fishtës dhe drejtuar për rreth 30 vjet prej tij; nuk janë perfshirë në kete vëllim katër shkrime të gjata, me së shumti për arsye paraqitjeje të librit. Ato gjenden në vëllimin vijues nëkapitullin "Trajtesa, shënime udhtimi, polemika".
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Në "Drama 2" janë përfshire tri veprat agjiografike të autorit, dy melodrama: "Françesku i Asizit" e "Luigji Gonzaga" si dhe nje poemë: "Shna Ndoi i Padovës". Të vëna në skena teatrore të kohës dhe të interpretuara me raste përvjetorësh, ato jetë-shkrime dramatike shenjtorësh, dëshmojnë gjithashtu ndihmesën e shtuar të Fishtës si themelues i teatrit kombëtar shqiptar, një dimension tjetër i panjohur dhe i pavlerësuar deri tani.
Çmimi: 1500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania