titleToAlt
Arbënit / Arbërit në regjistrimet nga Antikiteti i vonë ne Mesjetën e hershme • Krahina e Arbnit të mirëfilltë • Formacioni politik i Arbnit • Dioqeza e Arbnit ose Arbanense • Nga Arbni tek Arbëria • Bibliografi e autorëve të cituar ose të përmendur.
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Hyrje ■ Arbërit dhe Arbëria politike para pushtimit osman ■ Ekspandimi turk në kontekstin europian-arbëror ■ Shfaqja dhe ngritja në histori e Gjergj Kastriotit ■ Shpallja e politikës së luftës ■ Drejt "Aleancës së krishterë" ■ "Luftëtar i Krishtit" mes Turkut dhe Venedikut ■ Ballë-për-ballë me Muratin II ■ Mes papës Nikollë dhe mbretit Alfons ■ Mes Kalikstit III dhe Alfonsit V ■ Me Piun II në kulmin e politikës ■ Me kryqëzatën dhe pa kryqëzatën e Piut II ■ Në ballafaqim me "Mehmet Pushtuesin" ■ Zhgënjimi prej kurjes së Romës ■ Ballafaqimi i dytë me "Mehmet Pushtuesin" ■ Ethet e vdekjes dhe fundi ■ Skënderbeu - hero semantik ■ Fjalorth termash historikë ■ Shkurtesa të arkivave dhe bibliotekave ■ Bibliografi e autorëve të cituar ose të përmendur.
Çmimi: 4000 Lekë
titleToAlt
“ Karta europiane e identitetit e shqiptarëve": edhe kështu mund të titullohej ky libër për nga rëndësia kulthistorike që paraqet pozicioni i Arbërisë dhe i arbërve në veprën e Enea Silvio Piccolominit, veçan te De Europa e tij, por edhe në pjesën tjetër të saj. Një "aventurier i madh", siç e ka cilësuar ndonjë historian i Kishës duke ia përgojuar të ritë? Apo një "papë i madh", sic e kanë quajtur historianë të tjerë? Pa dyshim një humanist emërmadh dhe i pari që ripohoi unitetin shpirtëror të Europës me përfshirjen në të si të pjesës së saj perëndimore, edhe të asaj lindore, çfarë e zhdukte tendosjen e dikurshme mes Lindjes dhe Perëndimit duke e riaktualizuar konceptin Europe e duke i dhënë përmbajtjen e re tanimë politike. Pa përfilljen e kësaj përmbajtjeje të re dhe, përkatësisht, këtij konstruksioni të ri europian asokohe në përftim e sipër, nuk do të kuptohej dot pozicioni i Arbërisë dhe i arbërve në raport me Kontinentin europian jo vetëm gjatë periudhës së luftërave antiturke të udhëhequra nga Gjergj Kastrioti, por edhe mbas tyre. Në një kontekst të tillë vendi që zunë Arbëria dhe arbërit në veprën e Enea Silvio Piccolominit i ofrohet edhe Europës së sotme si një nga dëshmitë më kërshërore dhe njëherësh më të qenësishme të përfshirjes së tyre aktive, si pjesëmarrës e pjesëdhënës, në historinë e saj në kapërcyellin nga Mesjeta e vonshme në Kohën e Re.
Çmimi: 1800 Lekë
titleToAlt
Ky libër, një përmbledhje artikujsh të shkruar për një periudhë 10-të vjeçare në shtypin e kohës, përbën paraqitjen më të plotë të bërë ndonjëherë për aktivitetin e këtij autori, të konsideruar tashmë si ylli I gazetarisë dhe mendimit shqiptar të viteve 30-të.
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
…”ky libër i imi nuk u pat ndaluar në kohën e tij në Itali, por edhe në Gjermani, në Austri, në Spanjë…në tërë ato vende ku, ose prej arbitraritetit të një diktatori ose për shkak të zvetënimit të institucioneve demokratike, liritë publike dhe private qenë mbytur dhe shtypur…”-Autori
Çmimi: 800 Lekë

 

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania