Buy this product
300 Lekë

Qyteti i diellit ( Published by: Dita 2000 in 2008 )

Translator:  Erion Kristo

Qyteti i Diellit, një utopi politiko - fetare e tejngopur me astrologji, është paraqitja dhe përshkrimi i një ideali racionalist që nuk gjen vend në realitetet njerëzore dhe që megjithatë" parashtrohet si shoqëria më e mirë e mundshme: komunizmi teokratik. Ndërsa përshkohet nga kuptime e simbolika të ndryshme, lëkundet mes besimit, astrologjisë dhe magjisë, Qyteti i Diellit përcjell metaforikisht idetë abstrakte të filozofisë politike të Campanella-s në një përfytyrim konkret. Kritika bashkëkohëse e ka interpretuar mendimin e tij paradoksal edhe si pasqyrim të klimës politike e sociale të Rilindjes së vonë' ltaliane, ndërkohë që shumëkush te kjo vepër ka parë një pararojë të mendimit marksist.

Price: 300 Lekë
Buy this product
300 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dita 2000 (2008)
  • Published in: 2008
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9943 57 49 9
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 92
  • Book dimensions: 136 x 206 x 5 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania