Blije këtë produkt
4000 Lekë

Skënderbeu një histori politike ( Botuar nga: Botimet IDK në 2018 )

Autori:  Aurel Plasari

Hyrje ■ Arbërit dhe Arbëria politike para pushtimit osman ■ Ekspandimi turk në kontekstin europian-arbëror ■ Shfaqja dhe ngritja në histori e Gjergj Kastriotit ■ Shpallja e politikës së luftës ■ Drejt "Aleancës së krishterë" ■ "Luftëtar i Krishtit" mes Turkut dhe Venedikut ■ Ballë-për-ballë me Muratin II ■ Mes papës Nikollë dhe mbretit Alfons ■ Mes Kalikstit III dhe Alfonsit V ■ Me Piun II në kulmin e politikës ■ Me kryqëzatën dhe pa kryqëzatën e Piut II ■ Në ballafaqim me "Mehmet Pushtuesin" ■ Zhgënjimi prej kurjes së Romës ■ Ballafaqimi i dytë me "Mehmet Pushtuesin" ■ Ethet e vdekjes dhe fundi ■ Skënderbeu - hero semantik ■ Fjalorth termash historikë ■ Shkurtesa të arkivave dhe bibliotekave ■ Bibliografi e autorëve të cituar ose të përmendur.

Çmimi: 4000 Lekë
Blije këtë produkt
4000 Lekë

Detajet e Librit

  • Shtëpia Botuese: Botimet IDK (2018)
  • Botuar në: 2018
  • Gjuha e publikimit: Shqip
  • ISBN-13: 978995685508
  • Formati: me kapak të trashë
  • Nr. faqe: 946
  • Përmasat e librit: 172 x 250 x 55 mm

Njihu me Autorin

Aurel Plasari -

 
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania