Faqja e autorit

Tommaso Campanella


Tomasso Campanella, 1568-1639, teolog dhe mendimtar i Rili-ndjes së vonë italiane, poet dhe astrolog, njeri i fjalës e i veprimit: u burgos për shkak të veprimtarisë së tij si dhe të besimeve të tij heretike.
Me vëzhgimin e drejtpërdrejtë të natyrës dhe studimin e saj nëpërmjet eksperimentit, ai i paraprin filozofisë së natyrës të Bacon-it dhe çmohet si një ndër mendimtarët e parë e të rëndë-sishëm reformatorë të epokës moderne.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 300 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania